Πώς έμαθα να φτιάχνω μαρμελάδα αχλάδι και 3 αγαπημένες συνταγές

Η ιστορία μιας μαρμελάδας

Ήταν που λες, κορίτσι, ένα καλοκαίρι πριν κάτι χρόνια που είχα βαλθεί σώνει και ντε να φτιάξω μαρμελάδα αχλάδι.
Μιλάμε για πολύ αχλάδι όμως.
 Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη φιλία με τα αχλάδια, αλλά εκείνο το καλοκαίρι ο μπαμπάς μου πήγαινε κάθε μέρα και μάζευε αχλάδια από μερικές αχλαδιές που είχαμε στο χωριό.
 Μιλάμε για πολύ αχλάδι, σου ξαναλέω, κλούβες και κλούβες, αχλάδι να δουν τα μάτια σου.
Εμένα, κορίτσι, το ξέρεις, δε μου αρέσει τίποτα να πηγαίνει χαμένο.
Έφερνε ο μπαμπάς τα αχλάδια, κόντευαν να σαπίσουν στο ψυγείο, δεν έμενε και χώρος να βάλουμε τίποτα άλλο μέσα, είπα να τα αξιοποιήσω.
 Έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω μαρμελάδα αχλάδι για να τελειώσουν τα αχλάδια.έφτιαξα τουλάχιστον 3 μεγάλες χύτρες μαρμελάδα. Κούνια που με κούναγε, τελειωμό δεν είχαν!





 Βλέποντάς με ο πατέρας μου να φτιάχνω μαρμελάδες και θεωρώντας ότι χρειάζομαι κι άλλα αχλάδια πήγαινε και μάζευε κάθε μέρα κι άλλα.
Φίλοι και συγγενείς επροικίσθησαν με ένα δυο βάζα ο καθένας, μου μείνανε και μένα 5-6 και ομολογώ ότι μετά από τόσες προσπάθειες έμαθα να φτιάχνω μαρμελάδα αχλάδι. (κάποια στιγμή σταμάτησα και τα υπόλοιπα αχλάδια σάπισαν στο ψυγείο,κορίτσι)
Να σου πω την αλήθεια, κορίτσι, τη μαρμελάδα δεν την έφαγα έτσι σκέτη, έφτιαξα το χειμώνα κάτι παστα φλώρες άλλο πράγμα και γλείφαμε και τα δάχτυλά μας.
(πώς είναι ο πληθυντικός της πάστας φλώρας; πάστα φλώρες; πάστες φλώρες; --- απορίες μιας φιλολόγου....)
Και μιας και λέμε για μαρμελάδες, έχω να σου προτείνω μερικές συνταγές από τα καλύτερα ελληνικά food blogs

Αγαπημένες καλοκαιρινές συνταγές για μαρμελάδα με φρούτα ή λαχανικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο σου!

Πρόσεχε, κορίτσι, τη μαρμελάδα τη βάζουμε πάντα σε αποστειρωμένα βάζα, αν δεν ξέρεις πώς να τα αποστειρώσεις ξέρει η μικρή κουζίνα, διάβασε ολόκληρο το ποστ για το πώς να αποστειρώσεις τα βάζα σου,περιέχει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες.


Έχεις φτιάξει ποτέ μαρμελάδα; Ποια είναι η αγαπημένη σου γεύση;




Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Της μαρμελάδας...
    φτιαξε φράουλα είναι παν εύκολη και πεντανοστημη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τις φράουλες, πρέπει να τη δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανα μία φορά μαρμελάδα δαμάσκηνο αλλά κάνει η μαμά μου διάφορες! Θα τις δώσω την συνταγή με την ντομάτα! και ότι την έψαχνε!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ,δαμάσκηνο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Καλή επιτυχία στη μητέρα σου!!!!

      Διαγραφή
  4. Εχθές έφτιαξα για πρώτη φορά, μαρμελάδα ροδάκινο! Για πρώτη φορά καλή ειναι, αν και λιγο πηχτή ! Μμμ, λες να κανω και καμία αχλάδι;;; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ροδάκινο είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις, θα ήθελε λίγο περισσότερο νερό, και το αχλάδι παίρνει αρκετό νερό και δε χρειάζεται και πηκτίνη γιατί έχει από μόνο του το φρούτο αυτό!

      Διαγραφή
  5. Λατρευω τα ποστ σου!
    Εγω φετος εφαγα για πρωτη φορα μαρμελαδα πεπονι που εφτιαξε η μητερα μου, γιατι μαρμελαδες για να πω την αληθεια μου δεν ξερω να φτιαχνω, η μητερα μου ξερει απο αυτα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!!!! Με κάνεις πολύ χαρούμενη! Αχ, έχω φτιάξει κι εγώ πεπόνι, αλλά ήταν λίγο αποτυχία γιατί το πεπόνι ήταν χάλια!

      Διαγραφή
  6. Κλαααψ έγραψα σχόλιο και δεν ανέβηκε...
    Έλεγα λοιπόν ότι είναι πάστα φλώρα και στον πληθυντικό αφού είναι ξένη λέξη και μάλιστα πάστα φρόλα η αυθεντική ονομασία.
    Αγαπημένη μαρμελάδα το σύκο, βανίλιες, βερύκοκο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ώστε φρόλα λοιπόν! Δεν είχα ιδέα ότι πρόκειται για παραφθορά της λέξης! Το σύκο νομίζω κι εγώ ότι είναι πολύ ιδιαίτερη γεύση, βανίλια δεν έχω δοκιμάσει τώρα που το λες...

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;