Confessions of a blogger #2 με θέμα τις αναρτήσεις

   Πριν λίγο καιρό σου εξομολογήθηκα τους ενδοιασμούς μου για τις φωτογραφίες στο μπλογκ . Από τότε ίσως να παρατήρησες ότι βελτιώθηκε αισθητά η ποιότητά τους. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
    Αυτό δε συνέβη μαγικά, μετά από τη συζήτησή μας στα σχόλια, αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να αλλάξω φωτογραφική μηχανή. Και αυτό έκανα.
Confessions of a blogger #2

    Στο διάστημα που μεσολάβησε, κάνω πιο συχνά ποστ, έχω περισσότερη διάθεση για φωτογραφίες και μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα για τη φωτογραφική και τη φωτογραφία. Έτσι κατάφερα να έχω ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά με ικανοποιεί πάρα πολύ.



     Έτσι, κατέληξα να κάνω δύο αναρτήσεις τη βδομάδα,πράγμα πολύ σπάνιο για μένα.
     Ο προβληματισμός μου σήμερα είναι, μήπως θα έπρεπε να κάνω περισσότερες, ας πούμε 3 αναρτήσεις τη βδομάδα. Παρατήρησα ότι σε περιόδους που έκανα πιο συχνά αναρτήσεις, όπως ας πούμε στη γιορτή της μητέρας που είχα ετοιμάσει αρκετά πράγματα και ήθελα να σου τα δείξω όλα, είχα περισσότερες επισκέψεις.
     Το θέμα είναι ότι Ιούλιο και Αύγουστο θα είμαι διακοπές και όλες οι αναρτήσεις θα προγραμματιστούν από τώρα, γιατί δε θέλω για κανένα λόγο να ξαναμείνει ανενεργό το μπλογκ μου.
     Οπότε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμάσω (αν γράψω και να φωτογραφήσω) πολλά ποστ τώρα τον Ιούνιο που είμαι ακόμα εδώ. Πιστεύεις ότι είναι εφικτός στόχος 3 αναρτήσεις τη βδομάδα;
     Θα μου πεις, έχεις τόσες ιδέες; Ναι, έχω πολλές ιδέες και μένει να βρω χρόνο να τις κάνω, πράγμα εύκολο μιας και δε δουλεύω αυτή την περίοδο και το μπλογκ μαζί με το περιοδικό είναι οι μόνες μου ασχολίες πέρα από το νοικοκυριό και τις κατασκευές.

    Επομένως θέλω να μου πεις από την εμπειρία σου ως μπλόγκερ, 
εσύ πόσες αναρτήσεις κάνεις τη βδομάδα; 
Έχεις σταθερό πρόγραμμα ή γράφεις όταν έχεις έμπνευση;
 Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνω;
Να μείνω στις δύο αναρτήσεις ή να προσπαθήσω για τρεις κάθε βδομάδα;
Περιμένω τα σχόλιά σου και είμαι σίγουρη ότι θα με βοηθήσουν να αποφασίσω το καλύτερο,
όπως και την προηγούμενη φορά!



Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Δέσποινα μου, το παρατήρησα αυτό με τις φωτογραφίες. Εξελίχτηκες πολύ γρήγορα και οι καινούργιες φωτογραφίες είναι πολύ καλές. Χάρηκα πολύ για αυτό ! Να ετοιμάζεις τις αναρτήσεις σου και να τις δημοσιεύεις χωρίς πίεση .. Αυτό που βάζουμε "καθε βδομάδα πρεπει να έχω τόσες αναρτήσεις δημοσιευμένες πιστευώ" πως ειναι λάθος διότι στο τέλος άπλα δημιουργούμε μια ανάρτηση μόνο και μόνο γιατι εχουμε βάλει αυτό το όριο. Πιστευω πως δυο αναρτήσεις την βδομάδα είναι πολύ καλές τωρα αν είναι τρεις ακομα καλύτερα ... Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!Η αλήθεια είναι ότι το σχόλιό σου με βοήθησε πάρα πολύσ την απόφασή μου για ν'αλλάξω μηχανή, παρόλο που δεν πήρα αυτή που μου πρότεινες! Εγώ πάλι αν δε βάλω στόχο "τόσες αναρτήσεις τη βδομάδα" θα γράφω μία κάθε μήνα και δεν το θέλω καθόλου! Ακόμα πάντως δεν έχω καταλήξει αν θα τις αυξήσω σε 3, ίσως να τις αφήσω 2 προς το παρόν και από Σεπτέμβρη να προσπαθήσω να τις αυξήσω.

      Διαγραφή
  2. Είναι ευχάριστο πολύ να εξελίσεσαι Δέσποινά μου και το ότι το σκέφτεσαι και το δουλεύεις δείχνει πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις! Εγώ αναρτήσεις βγάζω χαλαρά όποτε μου βγαίνει περίπου 1 με 2 στις 10 ημέρες. Προσωπικά δεν θέλω να βγάζω πολύ συχνά γιατί θεωρώ πως κουράζω τους φίλους μπλοκερς κυρίως που με παρακολουθούν και προσπαθούν να μου γράφουν και εκείνοι. Επίσης θέλω να μένει η ανάρτηση αρκετά ώστε να προλαβαίνουν να την διαβάζουν όλοι.
    Δεν υπάρχει σωστό και λάθος το πως χειρίζεσαι το μπλοκ σου πάντως....κάνε ότι σε ευχαριστεί εσένα καια υτό θα φανεί και στους άλλους.
    Καλό απόγευμα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έχω αυτό το δίλημμα,να αφήνω παραπάνω την ανάρτηση ώστε να προλάβουν να τη δουν όλοι ή να κάνω περισσότερες αναρτήσεις ώστε να μπαίνουν περισσότεροι επισκέπτες; Το θέμα είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι αυτός που θέλει να σχολιάσει θα το κάνει, είτε με πολλές είτε με λίγες αναρτήσεις. Σ'ευχαριστώ πάντως για το σχόλιό σου!Μου έδωσε τροφή για σκέψη!

      Διαγραφή
  3. Με γεια την καμερα χεχε , εγω ανεβαζω οποτε νιωθω , μια φορα την βδομαδα ειναι τελεια αλλα δεν βαζω ορια , φιλακια ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ! Κι εγώ παλιότερα με μία φορά τη βδομάδα ήμουν υπερ-ευχαριστημένη, αλλά τώρα θέλω κάτι πιο συστηματικό!

      Διαγραφή
  4. Εξαρτάται από τι στόχους έχεις βάλει Δέσποινα. One post a day σου λένε αν θέλεις να αποκτήσεις μεγαλύτερο κοινό και να πετύχεις συνεργασίες και ίσως να το κάνεις επάγγελμα. Εγώ είμαι στη φάση που προσπαθώ να κάνω 5 αναρτήσεις τη βδομάδα. Κάνω μια προετοιμασία το ΣΚ με κατασκευές κοσμημάτων, σκέφτομαι τα DIY, στην πορεία όλο και κάτι ξεπηδάει απ' το μυαλό μου σαν ιδέα. Παρατηρώ τι τραβάει την προσοχή. Είναι δύσκολο βέβαια και κάποιες φορές νιώθω ότι δεν μπορώ να γράψω τίποτα όμως το προσπαθώ. Ψάξε λοιπόν μέσα σου να δεις τι θες πραγματικά!
    Α, και με γεια τη φωτογραφική!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα την ημέρα δεν το βλέπω με τίποτα!Κι εγώ κάπως έτσι δουλεύω,σκέφτομαι διάφορες ιδέες, διαλέγω τις καλύτερες και ετοιμάζω ποστ. Πολλές φορές μου προκύπτουν κι άλλες ιδέες σε άσχετες ώρες και τις βάζω κι αυτές στο πρόγραμμα!

      Διαγραφή
  5. Τρεις αναρτήσεις την εβδομάδα μου φαίνονται άθλος, εγω έχω καταντήσει τώρα τελευταία ούτε τρεις το μήνα να μην μπορώ να κάνω. Παλιότερα ήταν πιο εύκολο γιατί ανέβαζα τις φωτογραφίες όπως ήταν, χωρις επεξεργασία μέχρι που γεμισε ο δωρεαν χώρος και από τότε έμαθα να τς επεξεργάζομαι κι αυτό παίρνει το χρόνο του...
    Ευχομαι πάντως να το πετύχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η επεξεργασία σίγουρα παίρνει πολύ χρόνο!Αλλά η καινούρια μηχανή μου έχει λύσει κάπως τα χέρια, αφού μόνο να τις μικρύνω και να προσθέσω κείμενο χρειάζεται. Παλιότερα έκανα ένα σωρό ρυθμίσεις για το φωτισμό κλπ,ευτυχώς τώρα σπάνια χρειάζεται. Κι εμένα πάντως πριν ένα χρόνο άθλος θα μου φαινόταν οι 3 αναρτήσεις, πιστεύω έχει να κάνει με τη φάση που βρίσκεσαι κάθε φορά, κι εγώ δεν ξέρω αν θα μπορώ πάντα να το κάνω, αλλά τώρα έχω το χρόνο και θα μπορούσα, αλλά και πάλι όπως βλέπεις το σκέφτομαι, δεν το έχω αποφασίσει!

      Διαγραφή
  6. Δέσποινά μου η εξέλιξή σου πραγματικά είναι πάρα πολύ καλή και μπράβο!!! προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτοί οι κανόνες, χ αναρτήσεις στις χ εβδομάδες, γράφω όταν έχω κάτι κάτι σημαντικό να πω ή να δείξω, και κυρίως όταν έχω χρόνο!. Για να φανταστείς τις περισσότερες αναρτήσεις μου τις έχω γράψει πολύ αργά το βράδυ όταν έχω συμμαζέψει το σπίτι, πλύνω τα πιάτα, έχω βάλει τα παιδιά για ύπνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!Σε καταλαβαίνω απόλυτα, όταν δεν έχεις χρόνο λογικό είναι να ετοιμάζεις τότε τις αναρτήσεις σου!Εγώ πάλι, αν δε βάλω πρόγραμμα θα ξαναγράψω μετά πό κανένα μήνα και δε λέει!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;