Παρουσίαση : Η τέχνη του πολυμερούς Πηλού - Τεχνική Millefiori Διπλό DVD

          Σήμερα θα σου μιλήσω επιτέλους ξανά για πολυμερικό πηλό . Θέλω να μιλήσουμε για την τεχνική μιλεφιόρι και συγκεκριμένα να σου δείξω τι έφτιαξα με τη βοήθεια του διπλού dvd της Γαβριέλας Σιμιγδαλά.


       Είναι ένα εξαιρεικό dvd με εφτά μαθήματα για την τεχνική millefiori που το καθένα έχει πολλές παραλλαγές, δηλαδή μαθαίνεις να φτιάχνεις πολύ περισσότερα από 7 canes. Το αγόρασα πολύ καιρό πριν και πειραματίστηκα αρκετά.


        Εγώ χρησιμοποίησα fimo soft (που δε θεωρείται ο πλέον κατάλληλος πηλός για millefiori) παρόλ' αυτά έμεινα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

Κλικ εδώ για το πρόγραμμα σεμιναρίων πολυμερικού πηλού και εδώ για συμβουλές αγοράς για τον πολυμερικό πηλό: από πού θα αγοράσεις κάθε μάρκα (fimo, cernit, kato, sculpey)

     Το dvd το συστήνω σε όποιον είναι κάπως εξοικειωμένος με την τεχνική μιλεφιόρι, θα του φανεί πολύ χρήσιμο, θα μάθει πάρα πολλά καινούρια πράγματα και θα πάει πολλά βήματα παραπέρα στον πολυμερικό πηλό.

Διάβασε επίσης


Για να δεις αναλυτικά ποια εργαλεία και υλικά για τον πολυμερικό πηλό χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να δουλεύεις με τον πολυμερικό πηλό ρίξε μια ματιά εδώ.
Εσύ έχεις φτιάξει κάποιο cane με την τεχνική millefiori ;



Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. πολύ ωραία τα σχέδιά σου Δέσποινα! Νομίζω ότι είσαι το κατάλληλο άτομο να ρωτήσω μερικές απορίες που έχω. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Fimo και cernit ή είναι το ίδιο υλικό αλλά διαφορετικής εταιρίας; Επίσης υπάρχει κάτι ανάλογο χωρίς να θέλει ψήσιμο; Δεν έχω φτιάξει ποτέ και πήρα την απόφαση να δοκιμάσω. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου, χαίρομαι που σου άρεσαν τα σχέδια.
      Ναι, όπως σωστά μαντεύεις είναι το ίδιο υλικό (πολυμερικός πηλός) άλλης εταιρείας και έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες ψησίματος(επίσης το cernit είναι λίγο πιο σκληρό από το fimo soft).
      Πολυμερικός πηλός χωρίς ψήσιμο δεν υπάρχει, όμως θα βρεις "συνταγές" για "ζύμες, πλαστελίνες" ή και cold porcelain που φτιάχνονται με υλικά που έχουμε σπίτι μας (σόδα, αλεύρι και διάφορα άλλα) που δε θέλουν ψήσιμο και μπορείς να τα δουλέψεις με αντίστοιχο τρόπο, δλδ να πλάσεις διάφορα πράγματα με αυτά. Στεγνώνουν τα περισσότερα στον αέρα, αλλά δε δίνουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα .Καλή αρχή!

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά Δέσποινα!!! Πήρα τα fimo soft, διάβασα και την ανάρτηση με τις οδηγίες για αρχάριους. Πολύ χαίρομαι, βέβαια κάτι απλό έχω στο μυαλό να φτιάξω για αρχή. :) :)

      Διαγραφή
    3. Να μας δείξεις τι θα φτιάξεις!Αν χρειαστείς κάτι πες μου!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;