Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

8+ DIY Spring Wreaths tutorials - 8+ Ανοιξιάτικα στεφάνια (με οδηγίες)

Πριν λίγες μέρες σου έδειξα πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ένα Ανοιξιάτικο στεφάνι από το...τίποτα, χρησιμοποιώντας περισσεύματα και πολύ απλά υλικά. Χρησιμοποιώντας την ίδια βάση που σου έδειξα μπορείς να διακοσμήσεις το στεφάνι σου με διαφορετικούς τρόπους. Μερικούς από αυτούς θα σου δείξω παρακάτω , είναι κατά τη γνώμη μου,τα καλύτερα tutorials για ανοιξιάτικα στεφάνια , γιατί όλα έχουν αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες.

A few days ago I shared with you a tutorial about making a Spring wreath from scratch, using leftovers and simple materials. Using the same base for the wreath (I showed you how to make it here) you can make a different wreath. Below there are some ideas I have found around the web. There are the best Spring wreath tutorials in my opinion,because all of them incude step by step instructions and pictures.Continue Reading
18 σχόλια
Share:

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

DIY leftovers wreath - Στεφάνι από περισσεύματα

    Κορίτσι, καθώς η Πρωτομαγιά πλησιάζει, νομίζω ότι είναι ώρα να σου δείξω ένα πολύχρωμο στεφάνι που μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ακολουθώντας τις οδηγίες, με απλά υλικά που είναι συνήθως για πέταμα. Αυτά τα ταπεινά υλικά όπως παλιές εφημερίδες, κομματάκια τσόχας, κορδέλες από δώρα, ρετάλια από ύφασμα που κανονικά θα πήγαιναν στα σκουπίδια, στα χέρια μιας crafter μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πολύχρωμο στεφάνι που θα διακοσμήσει κάποια γωνιά του σπιτιού.Hey girl, as the 1st of May is close, I think it's time to show you a colorful wreath which you can make yourself if you follow my instructions using simple materials that are usually thrown away. These humble materials such as old newspapers, felt pieces, ribbons from gifts, remains of fabric that would normally go in the trash, in the hands of a crafter can be transformed into a colorful wreath that will decorate any corner of the house

DIY-leftovers-wreath

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυτό το πολύ οικονομικό και εύκολο στεφάνι.

Let's see what you will need in order to create this very economical and easy wreath

Continue Reading
27 σχόλια
Share:

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου : Giveaway με 7 νικητές

     Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, κορίτσι.
Κι αυτό γιατί στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.


books giveaway

    Ως φιλόλογος, αλλά και ως βιβλιοφάγος, αποφάσισα φέτος να γιορτάσω αυτή την ημέρα στο Blog με ένα μεγάλο Giveaway. Το δώρο δε θα μπορούσε να είναι άλλο από βιβλία για μεγάλους αλλά και λίγο πιο μικρούς αναγνώστες.

Τα βιβλία που θα κληρωθούν είναι:

Continue Reading
21 σχόλια
Share:

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Πώς έγινα βιβλιοφάγος

   Μεγάλωσα σε χωριό. Σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία που τα παιδιά της ηλικίας μου ήταν ελάχιστα και πολύ απασχολημένα με το να παίζουν ποδόσφαιρο και κυνηγητό ελεύθερα στους δρόμους και στη μικρή πλατεία του χωριού.

     Δεν ήμουν ποτέ μαζί τους. Λόγω του προβλήματος όρασης που έχω οι γονείς μου ήταν κάπως υπερπροστατευτικοί μαζί μου. Λίγο η ανημπόρια μου για σκαρφαλώματα και τρεχάλες που κατέληγε σε ματωμένα γόνατα και γδαρμένους αγώνες, λίγο ο φόβος τους μη σπάσω τα γυαλιά μου πέφτοντας, κατέληγα να περνάω ακόμα και τις καλοκαιρινές μέρες μέσα στο σπίτι. Οι σπάνιες βόλτες στη θάλασσα και οι επισκέψεις στη θεία και τη γιαγιά μου ήταν η μόνη διέξοδος από τη μονοτονία μου. 
   Ένα τέτοιο καλοκαίρι, μετά την τρίτη δημοτικού, που είχαμε πάει επίσκεψη στη θεία μου, ως συνήθως, παρακολουθούσα βαριεστημένη μία συζήτηση των μεγάλων, όταν το μάτι μου έπεσε στη βιβλιοθήκη που είχε η θεία στο σαλόνι, στο διάδρομο, δε θυμάμαι πια...
    Άρχισα να σκαλίζω τα βιβλία και από βαρεμάρα πήρα ένα να διαβάσω το οπισθόφυλλο.
Το βιβλίο ήταν από την δημοφιλή σειρά των 5 φίλων της Enid Blyton. Το πήρα σπίτι να το διαβάσω.
Το επέστρεψα το επόμενο απόγευμα και πήρα ένα άλλο. Η αλήθεια είναι ότι η θεία μου, η μητέρα μου και τα ξαδέρφια μου νόμιζαν ότι το επέστρεψα γιατί δε μου άρεσε. Η αλήθεια είναι ότι απλώς το είχα διαβάσει ολόκληρο και ήθελα να διαβάσω και τα υπόλοιπα. Για καλή μου τύχη τα ξαδέρφια μου είχαν αρκετά βιβλία από τη σειρά των 5 φίλων στη βιβλιοθήκη τους. Τα διάβασα όλα μέρα με τη μέρα. Κάποια στιγμή τέλειωσαν φυσικά, αλλά ευτυχώς η βιβλιοθήκη είχε κι άλλα βιβλία. 
     Δε θυμάμαι ακριβώς τι διάβασα έπειτα, αλλά θυμάμαι ότι μετά από αυτή μου την ανακάλυψη άρχισαν οι συχνές μου επισκέψεις στο βιβλιοπωλείο της περιοχής. Έφευγα πάντα με 5-6 βιβλία γιατί το ένα ή δύο μου έφταναν μόνο για μια-δυο μέρες. Στη συνέχεια παράγγελνα στη μαμά μου ποιο βιβλίο θέλω να μου πάρει όταν πήγαινε στη Χώρα για δουλειές. Το βιβλιοπωλείο της περιοχής μας ήταν μικρό και ανενημέρωτο και εγώ είχα ήδη εξελιχθεί σε μία μικρή βιβλιοφάγο.
    Από τότε και μέχρι τώρα έχω ξεκοκαλίσει αρκετές βιβλιοθήκες, συγγενών, φίλων, σχολικές, δανειστικές, δημοτικές και φυσικά έχω δημιουργήσει τη δική μου που λόγω των συχνών μου μετακινήσεων βρίσκεται στο ίδιο εκείνο χωριό που ξεκίνησα το διάβασμα και εκτείνεται από πάνω ως κάτω στον τοίχο του δωματίου μου και τα βιβλία στο κάθε ράφι είναι δυο σειρές (άλλα μέσα άλλα έξω) για να χωρέσουν. Κάθε φορά που πάω τη φορτώνω κι άλλο γιατί τα καινούρια βιβλία που παίρνω χρόνο με το χρόνο δε χωράνε στη μικρή βιβλιοθήκη του σπιτιού που μένω τώρα.

Αυτή κορίτσι ήταν η μικρή μου ιστορία για το πώς ξεκίνησα να διαβάζω λογοτεχνία.
Εσύ διαβάζεις βιβλία στον ελεύθερό σου χρόνο;
Έχεις διαβάσει τους 5 φίλους, το βιβλίο που με μύησε στο διάβασμα;
Ποιο βιβλίο διαβάζεις αυτή την περίοδο;
Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο όλων των εποχών;

Μείνε συντονισμένη στο despina's studio 
γιατί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου μεθαύριο
έρχεται μεγάλο Giveaway με δώρο, 
τι άλλο, βιβλία!Continue Reading
22 σχόλια
Share:

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Αχ, κουνελάκι: Πασχαλινή ανταλλαγή δώρων

Κορίτσι,Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!  Σήμερα θα δούμε μαζί το δώρο μου στη Μυστική Πασχαλινή Ανταλλαγή Δώρων που οργάνωσε η Ζήνα από το ιστολόγιο Ef Zin Creations με την κωδική ονομασία "Αχ, κουνελάκι"
Easter-gifts-bloggers-swap
Φυσικά, δεν έλαβα μόνο, αλλά έστειλα κιόλας το κατιτίς μου. Αυτό όμως θα σου το αποκαλύψει η blogger που το έλαβε!
Πάμε να δούμε το δικό μου δώρο τώρα.


Continue Reading
14 σχόλια
Share:

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Πώς να κάνεις ντεκουπάζ σε αυγά - How to decoupage an Easter egg

Σήμερα θα δούμε πώς μπορείς να κάνεις ντεκουπάζ σε Πασχαλινά αυγά με όλους τους πιθανούς τρόπους: σε βρασμένα αυγά,σε αυγά που έχεις αδειάσει, σε ψεύτικα αυγά .


Continue Reading
10 σχόλια
Share:

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

7 πρωτότυπες ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά

Το Πάσχα πλησιάζει και καθώς φτιάχνει λίγο και ο καιρός έχω πλέον τη διάθεση να μοιραστώ μαζί σου Πασχαλινές αναρτήσεις. Σήμερα, κορίτσι, σου έχω τις 7 καλύτερες κατά τη γνώμη μου ιδέες για να βάψεις τα Πασχαλινά αυγά αν θες να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.

5 easy ways to dye Easter eggs
Continue Reading
16 σχόλια
Share:

Ψάξε/Search