Τα 15 καλύτερα site με ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ φωτογραφίες για το blog σου

Στη σημερινή ανάρτηση θα βρεις συγκεντρωμένα τα 15 καλύτερα sites με ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ φωτογραφίες για το blog σου.

Best FREE stock photos for your blog

Σου έχω ξαναπεί ότι οι φωτογραφίες που βρίσκεις κάπου στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα ελεύθερες για χρήση. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση γύρω από τη χρήση φωτογραφιών στο blogging απ'ό,τι κατάλαβα όταν έγραψα τον Οδηγό Blogging για το 2016 και γι'αυτό σήμερα επανέρχομαι με ένα θέμα που σίγουρα σε ενδιαφέρει.


Πάμε πρώτα να δούμε τι σημαίνει δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες
  • Δωρεάν σημαίνει ότι δε χρειάζεται να πληρώσεις για να αποκτήσεις τις φωτογραφίες (ΠΡΟΣΟΧΗ: υπάρχουν και δωρεάν φωτογραφίες που απαιτούν αναφορά της πηγής ή του δημιουργού, δηλαδή είναι δωρεάν αλλά δεν είναι ελεύθερες
  • Ελεύθερες σημαίνει ελέυθερες από πνευματικά δικαιώματα, δηλαδή Public domain , κοινό κτήμα στα ελληνικά που διανέμεται με άδεια Creative commons 0 [CC0].(ΠΡΟΣΟΧΗ: υπάρχουν site με ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίες που πρέπει να τις αγοράσεις, δηλαδή είναι ελεύθερες αλλά δεν είναι δωρεάν)
  • Public domain σημαίνει ότι οι φωτογραφίες είναι δωρεάν και ελεύθερες για προσωπική και εμπορική χρήση,χωρίς να απαιτείται αναφορά δημιουργού ή πηγής,δε σημαίνει όμως ότι μπορείς να τις πουλήσεις ή να τις προσφέρεις δωρεάν από το δικό σου site ή blog

Πού θα βρεις και δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες για το blog σου;

Τα site που σου προτείνω τα θεωρώ τα καλύτερα για να βρει κανείς δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή για να κατεβάσεις τις φωτογραφίες που θέλεις να χρησιμοποιήσεις στο blog σου ή στα social media και στα παραθέτω με αλφαβητική σειρά
Top 15 sites to find photos for your blog



  1. Cupcakes Μικρή συλλογή από υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες. Δεν έχει μπάρα αναζήτησης, αλλά έχει αρχείο.Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον Jonas, 28 χρονο φωτογράφο που ζει στην Ελβετία.
  2. Designers pics Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, διαθέτει αναζήτηση και οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες. H συλλογή δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά όλες οι φωτογραφίες είναι πολύ καλής ποιότητας.
  3. Free images.red Σου δίνει την επιλογή να κατεβάσεις τη φωτογραφία στο μέγεθος που θέλεις, διαθέτει αναζήτηση και οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες.Μπορείς να ανεβάσεις και δικές σου φωτογραφίες για δωρεάν κατέβασμα αφού κάνεις εγγραφή.Η συλλογή είναι αρκετά μεγάλη.
  4. Free images.com Τεράστια συλλογή,σχεδόν 400.000 φωτογραφίες που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν σε υψηλή ανάλυση, διαθέτει αναζήτηση και οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες. Έχει και preemium φωτογραφίες επί πληρωμή.Οι δωρεάν φωτογραφίες είναι τυποποιημένες,σαν αυτές που βλέπουμε στα περιοδικά.Μπορείς να ανεβάσεις και δικές σου φωτογραφίες για να τις κατεβάσουν δωρεάν άλλοι χρήστες.Λόγω του μεγάλου όγκου φωτογραφιών το σάιτ είναι λίγο αργό.
  5. Kaboom pics Πάρα πολύ όμορφες φωτογραφίες που μπορείς να κατεβάσεις σε υψηλή ανάλυση. Η συλλογή δεν είναι τεράστια, αλλά είναι ποιοτική.Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την Καρολίνα, web designer από την Πολωνία με πάθος για τη φωτογραφία.
  6. Life of pix Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, διαθέτει αναζήτηση και οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες. Επιπλέον , στο σάιτ θα βρεις και δωρεάν βίντεο.Επίσης μπορείς κι εσύ να ανεβάσεις φωτογραφίες σου για δωρεάν κατέβασμα από άλλους χρήστες, αφού περάσουν από έγκριση.To site είναι λίγο αργό.
  7. Magdalein.co Μπορείς να αναζητήσεις φωτογραφίες ανα χρώμα, διαθέτει όμως και μπάρα αναζήτησης ενώ οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες. Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση. Η συλλογή δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι ποιοτική.Επίσης, μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες σου για δωρεάν κατέβασμα από άλλους χρήστες αφού εγκριθούν.
  8. Minimography Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, η συλλογή δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερες. Δε διαθέτει κουτί αναζήτησης αλλά κατηγορίες φωτογραφιών.Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από 4 φωτογράφους.
  9. Pexels Μπορείς να κατεβάσεις τη φωτογραφία δωρεάν στο μέγεθος που θέλεις, διαθέτει αναζήτηση και δημοφιλείς κατηγορίες. Η συλλογή είναι αρκετά μεγάλη.Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες σου για δωρεάν κατέβασμα από άλλους χρήστες.Οι ποιότητα των φωτογραφιών ποικίλλει αλλά οι περισσότερες είναι καλές.
  10. Pixabay Πολύ μεγάλη συλλογή δωρεάν φωτογραφιών,δυνατότητα να επιλέξεις το μέγεθος της φωτογραφίας που θα κατεβάσεις. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση ή να περιηγηθείς στις φωτογραφίες με βάση το χρώμα, το μέγεθος ή την κατηγορία.Οι φωτογραφίες όμως είναι λίγο κοινότυπες όπως αυτές που βλέπουμε στα περιοδικά.Επιπλέον στο σάιτ θα βρεις και βίντεο για δωρεάν κατέβασμα.
  11. Picjumbo Η συλλογή δεν είναι τεράστια, αλλά είναι αρκετά μεγάλη και οι φωτογραφίες είναι ποιοτικές. Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν τις φωτογραφίες που θέλεις σε υψηλή ανάλυση. Διαθέτει αναζήτηση (προσοχή έχει και διαφημιστική μπάρα αναζήτησης που σε μεταφέρει σε άλλο σάιτ). Διαθέτει και premium φωτογραφίες επί πληρωμή.Μπορείς επίσης να εγγραφείς στο ενημερωτικό τους δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις νέες φωτογραφίες που ανεβαίνουν.
  12. Skitter photo Διαθέτει αναζήτηση, δημοφιλείς φωτογραφίες και κατηγορίες. Δυνατότητα να κατεβάσεις τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση. H ποιότητα των φωτογραφιών ποικίλλει, ενώ είναι τραβηγμένες από 3 φίλους φωτογράφους που μένουν στο Χρόνιγκεν της Ολλανδίας.
  13. Streetwill.co Δε βρήκα μπάρα αναζήτησης ή κατηγορίες φωτογραφιών, προφανώς η περιήγηση γίνεται από τις νεότερες στις παλιότερες φωτογραφίες. Η ανάλυση είναι πολύ υψηλή και αργεί να φορτώσει μερικές φορές. Κατεβάζεις τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση.
  14. Stocksnapio Διαθέτει αναζήτηση και μπορείς να εγγραφείς για να λαμβάνεις τις νέες φωτογραφίες στο μέιλ σου. Μπορείς να κατεβάσεις τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση.Η ποιότητα ποικίλλει και εδώ αλλά έχει πολλές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
  15. Unsplash Διαθέτει αναζήτηση , ενώ οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε συλλογές. Μπορείς να κατεβάσεις τη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση.Μπορείς να κάνεις εγγραφή και να λάβεις 10 επιπλέον δωρεάν φωτογραφίες στο mail σου


Σου ετοίμασα και ένα συγκριτικό πίνακα με τα κυριότερα χαρακτηριστικά των παραπάνω site.

Best FREE stock photos for your blog
  • Στα περισσότερα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής για να λαμβάνεις τις νέες φωτογραφίες στο μέιλ σου.
  • Επίσης κάποια διαθέτουν και premium έκδοση με φωτογραφίες επί πληρωμή.
  • Σε πολλά αυτά μπορείς να ανεβάσεις και τις δικές σου φωτογραφίες για δωρεάν κατέβασμα. 



Στον ιστό θα βρεις και άλλα σάιτ με δωρεάν φωτογραφίες, αλλά αυτά είναι τα πιο εύχρηστα και με υψηλής ποιότητας φωτογραφίες που είναι δωρεάν και ελεύθερες.

Ήξερες κάποιο από αυτά; 
Εσύ πού βρίσκεις φωτογραφίες για το μπλογκ σου;

Αν βγάζεις εσύ τις φωτογραφίες για το μπλογκ σου, πες μου στα σχόλια τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείς, απλή ή DSLR;



Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Παρόλο που βγάζω δικές μου φωτογραφίες κόλλησα με όλα αυτά τα σαιτ που μας έγραψες και έχω περάσει πόσες ώρες να κάνω save αυτές που μου αρέσουν και σκέφτομαι πως να της χρησιμοποιήσω!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Δέσποινα, πολύ καλή η ανάρτηση σου για τα sites με τις δωρεάν φωτογραφίες και με βοήθησε σε αυτό που ήθελα. Κάνω μια δική μου τουριστική σελίδα ( www.ellinikostourismos.gr) και θα χρειαστώ αρκετές φωτογραφίες. Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάτι επιπλέον έστω και με αγορά. Ψάχνω και ο ίδιος αλλά αν γνωρίζεις κάτι θα με βοηθούσες αρκετά. Ευχαριστώ και να έχεις μια καλή ημέρα. Κομνηνός Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο, έχω γράψει κι άλλη ανάρτηση σχετικά με περισσότερα sites,αλλά για το συγκεκριμένο θέμα που ρωτάς θα κοιτούσα για φωτογραφίες στο flickr με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στην άδεια χρήσης (να τσεκάρεις δηλαδή και αν είναι ελεύθερες για εμπορική χρήση αν σκοπεύεις να βγάλεις χρήματα από το site σου). Ελπίζω η συμβουλή μου να βοηθήσει!

      Διαγραφή
  3. γεια σου Δεσποινα εγω θα ξεκινησω καποια στιγμη να κανω το δικο μου blog.Θα μπορουσες να δωσεις καποιες πληροφοριες για φωτογραφικη μηχανη που θα με εξυπηρετουσε?Για τα site που αναρτησες με τις φωτο θα τα δω.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;