20 ακόμα site με ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ φωτογραφίες για το blog σου

     O λόγος που επιμένω για τα site με Δωρεάν και Ελεύθερες φωτογραφίες είναι για να σου δείξω ότι δε χρειάζεται να "κλέβεις" φωτογραφίες για να έχεις ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα στο blog σου.
     Έτσι λοιπόν συγκέντρωσα 20 ακόμα sites στα οποία θα βρεις δωρεάν φωτογραφίες , ελεύθερες για κάθε χρήση. Μπορείς να τις επεξεργαστείς με όποιο τρόπο θέλεις και να τις χρησιμοποιήσεις ακόμα και για εμπορική χρήση.

20 more sites to find free stock photos for your blog

   Το κοινό τους σημείο όπως και σε όλα τα site που σου έχω προτείνει κατά καιρούς είναι ότι δε χρειάζεται να κάνεις εγγραφή για να κατεβάσεις τις φωτογραφίες.


20 sites με δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες για το blog σου

1.Barn images Διαθέτει κουτί αναζήτησης. Οι φωτογραφίες είναι υψηλής ποιότητας και μπορείς να τις κατεβάσεις σε υψηλή ανάλυση.

2.Bossfight Πολύ καλής ποιότητας φωτογραφίες, διαθέτει κουτί αναζήτησης(αριστερά από το μενού) αλλά και κατηγορίες. (Προσοχή με τα διαφημιστικά κουμπιά για download). Οι φωτογραφίες κατεβαίνουν σε μέγεθος κατάλληλο για χρήση στο blog

3.Creative wix Διαθέτει μπάρα αναζήτησης.Οι φωτογραφίες είναι κυρίως τοπία και στιγμιότυπα πόλης.Οι φωτογραφίες έχουν υψηλή ανάλυση, αλλά το μέγεθος αρχείου είναι φυσιολογικό.

4.Find a photo Διαθέτει κουτί αναζήτησης και αναζήτηση βάσει χρώματος. Μεγάλη ποικιλία καθώς ψάχνει σε πολλά site με δωρεάν φωτογραφίες.Οι φωτογραφίες αργούν λίγο να κατέβουν γιατί η ανάλυσή τους είναι τεράστια και το μέγεθος αρχείου υπερβολικά μεγάλο (13MB μια τυχαία φωτογραφία που κατέβασα)

5.Foodies Feed Έχει μόνο φωτογραφίες φαγητών. Είναι όμως πολύ καλής ποιότητας και μπορείς να τις κατεβάσεις σε υψηλή ανάλυση (ίσως γι'αυτό οι φωτογραφίες αργούν λίγο να κατέβουν). Εκεί θα βρεις και δωρεάν psd files για να χρησιμοποιήσεις στο Photoshop.

6.Free Jpeg Διαθέτει κουτί αναζήτησης και έχεις δύο επιλογές για το κατέβασμα της φωτογραφίας:υψηλή ανάλυση και πολύ υψηλή ανάλυση. H συλλογή δεν είναι τεράστια αλλά είναι αξιοπρεπής σε ποικιλία και ποιότητα.

7.Freely Photos  Διαθέτει κουτί αναζήτησης και κατηγορίες.Η συλλογή δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά οι φωτογραφίες κατεβαίνουν σε υψηλή ανάλυση.

8.Good Stock Photos Διαθέτει κουτί αναζήτησης και navigation bar για ευκολότερη αναζήτηση/περιήγηση. Μπορείς να κατεβάσεις τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση.

9.ΜΜΤ  Διαθέτει κουτί αναζήτησης. Οι φωτογραφίες που θα βρεις εδώ είναι πολύ καλής ποιότητας και μπορείς να τις κατεβάσεις σε υψηλή ανάλυση.Η συλλογή δεν είναι πολύ μεγάλη.

10.Negative Space Η συλλογή ενημερώνεται με νέες φωτογραφίες κάθε βδομάδα.
Μπορείς να κατεβάσεις τις φωτογραφίες σε format jpeg ή Raw σε πολύ υψηλή ανάλυση.
20 more sites to find free stock photos for your blog

11.Pinterest Strategist Διαθέτει κυρίως styled desktop photos , είναι δωρεάν αλλά η διαδικασία κατεβάσματος είναι πολύπλοκη. Εγώ θα σου πρότεινα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις φωτογραφίες από αυτό το site να πας στη φωτογραφία που θέλεις να την ανοίξεις σε νέο παράθυρο και να κάνεις δεξί κλικ και στη συνέχεια "Αποθήκευση εικόνας ως" . Μπορεί με αυτό τον τρόπο η φωτογραφία να μην έχει την υψηλότερη ανάλυση, αλλά έτσι κι αλλιώς θα τη "μίκραινες" για να τη χρησιμοποιήσεις στο blog σου.

12.RealisticShots Ούτε αυτή είναι τεράστια συλλογή αλλά είναι αξιοπρεπής σε ποικιλία και ποιότητα. Οι φωτογραφίες κατεβαίνουν σε πολύ υψηλή ανάλυση.

13.Resplashed Συλλογή από περίπου 1000 φωτογραφίες σχετικά καλής ποιότητας. Οι φωτογραφίες επίσης αργούν να κατέβουν λόγω ανάλυσης.

14. Shutteroo Διαθέτει αναζήτηση, αλλά είναι και χωρισμένο σε συλλογές για πιο εύκολη περιήγηση. Μπορείς να αναζητήσεις φωτογραφίες με βάση το χρώμα, κάιτ που θεωρώ πολύ βοηθητικό.Μπορείς να κάνεις εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν εικόνες στο e-mail σου.Η συλλογή δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά η ποιότητα είναι αρκετά καλή.Οι φωτογραφίες κατεβαίνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος αρχείου.

15.Sketch jar Κάθε μέρα ανεβαίνουν δύο καινούριες φωτογραφίες. Δε διαθέτει κουτί αναζήτησης, αλλά navigation bar. Έχει μεγάλη ποικιλία από τοπία, ζώα, φαγητά, mockups και άλλα. Οι φωτογραφίες κατεβαίνουν σε μέγεθος κατάλληλο για να τις χρησιμοποιήσεις στο blog

16. Splitshire Δε διαθέτει κουτί αναζήτησης αλλά διαθέτει κατηγορίες. Οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλής ποιότητας και κατεβαίνουν σε μεγάλη ανάλυση. Προσοχή με τα διαφημιστικά κουμπιά που μπορεί να σας μπερδέψουν. Το σωστό κουμπί για να κατεβάσετε τη φωτογραφία βρίσκεται κάτω από τη φωτογραφία και όχι δεξιά (στα δεξιά είναι διαφήμιση).

17.Stocka Διαθέτει μπάρα αναζήτησης, αλλά η συλλογή είναι μικρή.

18.Stock pic Διαθέτει κουτί αναζήτησης στο κάτω μέρος της οθόνης (αριστερά). Μπορείς να εγγραφείς για να λαμβάνεις δωρεάν φωτογραφίες κάθε 15 μέρες στο e-mail σου. Οι φωτογραφίες κατεβαίνουν σε υψηλή ανάλυση και πολύ μεγάλο μέγεθος αρχείου (ενδεικτικά 9ΜΒ ήταν μία τυχαία φωτογραφία που κατέβασα). Έχει μεγάλη ποικιλία και καλή ποιότητα φωτογραφιών.

19.Stock up Διαθέτει τεράστια ποικιλία φωτογραφιών καθώς κάνει αναζήτηση σε 27 sites με δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες.

20..StockVault Προσοχή να επιλέξετε τις δωρεάν φωτογραφίες γιατί προσφέρει και premium πακέτα.

Προσοχή στις διαφημίσεις!Σχεδόν όλα αυτά τα sites για να συντηρηθούν έχουν διαφημίσεις από άλλα site που παρέχουν ελεύθερες φωτογραφίες επί πληρωμή.
Όποια φωτογραφία βλέπεις με watermark σημαίνει ότι δεν είναι ελεύθερη.

Διάβασε σχετικά
Τα 15 καλύτερα sites με δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες για το blog σου
10 sites με δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες στο tumblr


Θέλω να μου πεις στα σχόλια τι απεικόνιζε η τελευταία φωτογραφία που ανέβασες στο μπλογκ σου η γενικά η τελευταία φωτογραφία που τράβηξες!




Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Δέσποινα κι αυτή η ανάρτησή σου (όπως και τόσες άλλες) είναι πολύ χρήσιμη! Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ σε ευχαριστούμε Δέσποινα! Πάρα πολύ χρήσιμη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είσαι καλά Δέσποινα που τα βρίσκεις και μας ενημερώνεις! Σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Δέσποινα για άλλη μια πολύ χρήσιμη και κατατοπιστική ανάρτηση!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;