6+1 Tips for Blog Design - Guest Post

Σήμερα φιλοξενώ την Ελευθερία από το Diary of a Beauty addict που θα μας εξηγήσει τι πρέπει να προσέξεις στην σχεδίαση του blog σου.

Tips for Blog DesignΤης δίνω λοιπόν το λόγο!

Πριν βιαστείς να προσθέσεις χρώματα και όλα εκείνα που σου αρέσουν διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να σχεδιάσεις σωστά το blog σου.


1.Φόντο κειμένου.
Απέφυγε τα έντονα χρώματα ως φόντο του κειμένου αναρτήσεων γιατί κουράζουν τα μάτια και γίνεται δύσκολη η ανάγνωση, για αυτό η ασφαλής επιλογή είναι το λευκό φόντο.
2.Κείμενο ανάρτησης.
Χρησιμοποίησε την «Κανονική»  γραμματοσειρά για το κείμενο ανάρτησης διότι δεν είναι ούτε πολύ μικρή  που να γίνεται δυσανάγνωστο το κείμενο ούτε πολύ μεγάλη ώστε να τρομάζει το μάτι. Αν κουράζεσαι να το διαμορφώνεις σε κάθε ανάρτηση τότε μπορείς να το προσθέσεις αυτόματα, επέλεξε από την «Προηγμένη» το κείμενο σελίδας να κυμαίνεται μεταξύ 14-16 μέγεθος γραμματοσειράς, ασφαλώς από εκεί μπορείς να επιλέξεις και τον τύπο γραμματοσειράς.
3.Φόντο blog.
Στο φόντο του blog, γνωστό ως κάδρο, χρησιμοποίησε χρώματα και σχέδια που σε εκφράζουν, αλλά προσοχή να μην προκαλούν πονοκέφαλο στους αναγνώστες. Προσπάθησε να δένουν όλα ομοιόμορφα μεταξύ στους στην συνολική σχεδίαση του blog. Τα παστέλ χρώματα είναι μια ασφαλής επιλογή.
4.Εικόνα τίτλου.
Αν επιλέξεις να φτιάξεις εικόνα στον τίτλο του blog σου, τότε απέφυγε τις τεράστιες εικόνες που κρύβουν τις αναρτήσεις της αρχικής σελίδας στην οθόνη του υπολογιστή, δηλαδή να μην χρειάζεται να μετακινήσεις την μπάρα πάνω-κάτω για να δεις τουλάχιστον την πρώτη ανάρτηση. Το ιδανικό μέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνά τις διαστάσεις 900x500.
Tips for Blog Design

5.Εύρος blog.
 Προσπάθησε το εύρος , δηλαδή το πλάτος του blog σου , αναρτήσεις και δεξιά ή/και αριστερή στήλη, να μην ξεφεύγει της οθόνης,ώστε να μη χρειάζεται να μετακινήσεις την μπάρα δεξιά –αριστερά για το δεις.
6.Gadget.
Άφησε το blog σου ελαφρύ ώστε να μπορεί να φορτώσει γρήγορα και να μην περιμένουν ώρες οι αναγνώστες σου. Όποτε δεν χρειάζεται να βαραίνεις με gadget που δεν είναι χρήσιμα πχ ζώδια, καιρός, μουσική κτλ. Ακόμα και οι υπερβολικές ετικέτες και οι λίστες με blogs το επιβαρύνουν.

Έξτρα συμβουλή που αφορά το λειτουργικό κομμάτι του blog όμως συμβάλει και αυτό στην αισθητική του.

7.Φωτογραφίες των αναρτήσεων.
Οι παρά πολύ μεγάλες φωτογραφίες σε μια ανάρτηση , δηλαδή φωτογραφίες που πιάνουν περίπου ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή, τρομάζουν τον αναγνώστη και είναι αντιαισθητικές. Επέλεξε να είναι το μέγεθος από τις επιλογές φωτογραφίας «Μεγάλο» ή «Πολύ Μεγάλο» έτσι ώστε να δένει αρμονικά με το κείμενο. 

Ελπίζω να σε βοήθησα ώστε η επομένη ανανέωση στην εμφάνιση του blog σου να έχει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Αφού ευχαριστήσω την Ελευθερία για τις συμβουλές που μοιράστηκε μαζί μας όσον αφορά τη σχεδίαση και εμφάνιση ενός ιστολογίου,έχω να σου πω κάτι ακόμα:


  • Η Ελευθερία είναι πιστεύω το καταλληλότερο πρόσωπο για να μας δώσει συμβουλές για το design του blog μας, μιας και ασχολείται επαγγελματικά με αυτό τον τομέα και έχει επιμεληθεί την εμφάνιση πολλών ιστολογίων. Μπορείς να δεις εδώ τα ιστολόγια που έχει σχεδιάσει


  • Αν θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στην εμφάνιση του ιστολογίου σου (εφόσον είναι ενεργοποιημένο στο blogger) ή ξεκινάς τώρα το ιστολόγιό σου και θέλεις να έχει μια πιο επαγγελματική εμφάνιση, η Ελευθερία μπορεί να σε βοηθήσει να το πετύχεις μέσα από το El Design
Σχεδίαση blog στον blogger  • Η προηγούμενη εμφάνιση του despina's studio ήταν επίσης δουλειά της Ελευθερίας και ο λόγος που άλλαξα ξανά εμφάνιση στο ιστολόγιό μου δεν είναι ότι δε μου άρεσε ή δεν ήμουν ευχαριστημένη, απλά ήθελα να κάνω κάποια πράγματα μόνη μου και να δω τις δυνατότητές μου μετά από τόσα χρόνια τριβής με το αντικείμενο.
  • Από την εμπειρία μου, δουλεύοντας μαζί της στη σχεδίαση του ιστολογίου μου έχω να σου πω ότι αν έχεις στο μυαλό σου τι θέλεις θα το κάνει ακριβώς, ενώ αν δεν έχεις κατασταλάξει εντελώς έχει πολλές ιδέες να σου προτείνει για να σε βοηθήσει να καταλήξεις στην τελική εμφάνιση του ιστολογίου σου.
Αυτά είχα να μοιραστώ μαζί σου σήμερα!

Ποιο είναι το δικό σου tip για την εμφάνιση ενός μπλογκ;Γράψε μου στα σχόλια!


Facebook / Pinterest  / Instagram

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου