Πάσχα 2023 : Ο απόλυτος οδηγός για το νονό και τη νονά

Το Πάσχα πλησιάζει και οι νονοί και οι νονές πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν σιγά σιγά τη λαμπάδα και τα δώρα για το βαφτιστήρι τους.

Ο απόλυτος οδηγός για το νονό και τη νονά Πάσχα 2017

Αν είσαι νονός ή νονά δεν πρέπει να το βλέπεις ως υποχρέωση και αγγαρεία το να διαλέξεις τα δώρα για το βαφτιστήρι σου. Σκέψου ότι το βαφτιστήρι, είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι, περιμένει με ανυπομονησία να σε δει πρωτίστως και φυσικά να λάβει τα δώρα του.




Τι δώρα όμως πρέπει να κάνει ο νονός/ η νονά το Πάσχα;


Θα σου πω τι κάνω εγώ ως νονά και στη συνέχεια θα σου προτείνω και κάποιες ιδέες.

Φυσικά το πρώτο και σημαντικότερο που δεν μπορείς να παραλείψεις είναι η λαμπάδα.

Από 'κει και πέρα, τα τελευταία ειδικά χρόνια, το σοκολατένιο αυγό είναι must.

 Αλλά έχε υπόψιν σου ότι το βαφτιστήρι σου έχει κι άλλες...πορτοκαλιές που κάνουν...πασχαλινά αυγά, γιατί συνηθίζουν και οι παππούδες αλλά και οι γονείς να το αγοράζουν στα παιδιά.Οπότε αν θέλεις να το προσφέρεις θα πρέπει να το διαλέξεις προσεχτικά ώστε να "ξεπερνάει" τα άλλα αυγά που θα λάβει το παιδί , διαφορετικά μπορείς και να το παραλείψεις.

Τι δώρα όμως πρέπει να κάνει ο νονός/ η νονά το Πάσχα;

Το Πάσχα επίσης συνηθίζεται ο νονός ή ή νονά να αγοράζει παπούτσια στο παιδί. Εγώ προσωπικά ως νονά δεν το κάνω πάντα. Ρωτάω τους γονείς της τι χρειάζεται και πράττω ανάλογα. Σου προτείνω να κάνεις κι εσύ το ίδιο, ώστε να είσαι σίγουρος ότι τα χρήματα που θα ξοδέψεις θα πιάσουν τόπο και το παιδί θα φορέσει αυτό που του πήρες είτε είναι ρούχο είτε παπούτσι.

Σε πολλές περιοχές αναπόσπαστο δώρο του Πάσχα είναι και το τσουρέκι. Προσωπικά το επιλέγω γιατί μου αρέσει πολύ το τσουρέκι και θέλω να το προσφέρω.

Σε πολλές περιοχές αναπόσπαστο δώρο του Πάσχα είναι και το τσουρέκι.


Τέλος, προαιρετικό αλλά σημαντικό για μένα είναι να κάνω ένα μικρό δωράκι και στα αδέρφια της βαφτιστήρας μου. Σίγουρα κι εκείνα θα πάρουν τα δώρα από τους νονούς και τις νονές τους, αλλά προσωπικά μου αρέσει να προσφέρω κάτι , έτσι για το καλό. Μπορεί να είναι ένα μικρό σοκολατένιο αυγό ή κάτι χειροποίητο που θα φτιάξω, αλλά ποτέ δεν τα αφήνω έτσι.

σημαντικό για μένα είναι να κάνω ένα μικρό δωράκι και στα αδέρφια της βαφτιστήρας μου.

Αυτά κάνω εγώ ως νονά και πιστεύω ότι οι περισσότεροι νονοί και νονές κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.

Θυμάμαι πάντα πόσο χαιρόμουν όταν λάμβαναν τα αδέρφια μου τα δώρα από τη νονά τους,Η δική μου νονά ήταν πολύ ηλικιωμένη και δε μου έφερε ποτέ δώρο ή λαμπάδα. Όταν τη συναντούσα μου έδινε κάποια χρήματα αλλά στο παιδικό μου μυαλό δεν ήταν το ίδιο.

 Γι'αυτό και παραχαϊδεύω τη δικιά μου βαφτιστήρα, δε θέλω να νιώσει όπως ένιωσα εγώ ως παιδί. Αυτό δε σημαίνει ότι ξοδεύω παραπάνω απ'ό,τι μπορώ ή ότι θα της πάρω ό,τι μα ό,τι ζητήσει, αλλά προσπαθώ για το καλύτερο.

Διάβασε σχετικά: Πώς έγινα νονά της Ναταλίας

Τι άλλο μπορεί να κάνει ο νονός ή νονά με το βαφτιστήρι εκτός από το να του πάει τη λαμπάδα;


Και φυσικά φροντίζω να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί της. Και αυτό το τελευταίο είναι κάτι που θέλω να σου προτείνω και θα ήθελα να το σκεφτείς σοβαρά. Το βαφτιστήρι σου θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο μια βόλτα στην παιδική χαρά ή το λούνα παρκ από ένα ζευγάρι ακριβά παπούτσια ή τη σούπερ λαμπάδα. Πολλές φορές έχω την εντύπωση ότι οι νονοί και οι νονές αγοράζουν ακριβές λαμπάδες στα βαφτιστήρια για να "απαλύνουν" τις τύψεις τους που δεν ασχολούνται πραγματικά με το παιδάκι που έχουν βαφτίσει. Μην είσαι ένας από αυτούς!

Τι άλλο μπορεί να κάνει ο νονός ή νονά με το βαφτιστήρι εκτός από το να του πάει τη λαμπάδα;


Τι να ΜΗΝ κάνεις αν είσαι νονός ή νονά


Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί νονοί είναι να σταματάνε να πηγαίνουν δώρα στο βαφτιστήρι τους μόλις αυτό πάει στο γυμνάσιο ή το λύκειο, θεωρώντας ότι μεγάλωσε. Αυτό είναι λάθος κατά τη γνώμη μου. Ο νονός ή η νονά είναι σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του παιδιού και δεν είναι σωστό να το ξεγράφουν έτσι ξαφνικά όταν εκείνοι θεωρούν ότι είναι πια μεγάλο για λαμπάδες και δώρα. Δε λέω να πάρεις στο 14 χρονο βαφτιστήρι σου λαμπάδα Πέππα, λέω όμως ότι το να του προσφέρεις μια απλή όμορφη λαμπάδα και να το πάρεις να πάτε μια βόλτα μαζί, να μιλήσετε, να συνδεθείτε είναι πολύ σημαντικό. Και αν θέλεις είναι και λιγότερο ακριβό από την επώνυμη λαμπάδα.

Θα μου πεις, καλά πότε θα σταματήσω να του παίρνω δώρα και λαμπάδες; Πιστεύω ότι τα 18 είναι μια φυσιολογική ηλικία για να σταματήσεις εφόσον το θέλεις γιατί είναι μία ηλικία που πλέον το παιδί μπορεί να κατανοήσει γιατί το κάνεις. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να κόψεις και την επαφή με το παιδί. Προσπάθησε να είσαι δίπλα του σε όποια ηλικία και να είναι.

Τι να ΜΗΝ κάνεις αν είσαι νονός ή νονά


Κάτι άλλο που συμβαίνει συχνά είναι ο νονός ή η νονά να απομακρύνεται από το παιδί επειδή απομακρύνθηκε με τους γονείς. Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκατασταθούν οι σχέσεις και αν δεν είναι δυνατό να αποκατασταθούν οι σχέσεις των γονέων με το νονό ή τη νονά πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποκατασταθεί η σχέση του παιδιού με το νονό ή τη νονά του, ό,τι διαφορές κι αν έχει ο νονός με τους γονείς. Κι επειδή σε αυτό το άρθρο απευθύνομαι κυρίως στους νονούς και τις νονές και λιγότερο σε γονείς, πρέπει εσείς να κάνετε το πρώτο βήμα. Και το δεύτερο και το τρίτο και όσα βήματα χρειαστεί.Το ότι εσείς για δικούς σας λόγους ψυχρανθήκατε με τους κουμπάρους ή τους συντέκνους όπως τους λέμε στην Κρήτη δε σημαίνει ότι πρέπει να την πληρώσει το βαφτιστήρι σας. 

Διάβασε σχετικά: Τι σημαίνει "καλή νονά" 

Ακόμα και στην περίπτωση που οι σχέση σας με τους γονείς του παιδιού δε διορθώνεται με τίποτα και οι προσπάθειές σας πέφτουν πάνω σε τοίχο, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε επικοινωνία με το παιδί ,έστω και τηλεφωνικά. Και φυσικά να στείλετε τα δώρα του με το ταχυδρομείο ή με κούριερ αν οι σχέσεις είναι τόσο τεταμένες που θέλετε οπωσδήποτε να αποφύγετε την επαφή με τους γονείς. Το ότι δεν έχετε καλή σχέση με τους γονείς του παιδιού δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να παραμελείτε το βαφτιστήρι σας.

Αυτά είχα να σας πω με βάση την εμπειρία μου ως νονά αλλά και μέσα από τις αναμνήσεις μου ως  βαφτιστήρι.

Πάσχα 2017 : Ο απόλυτος οδηγός για το νονό και τη νονά


Στη συνέχεια ακολουθούν κάποιες πολύ προσεχτικά επιλεγμένες προτάσεις για να είστε πανέτοιμοι για την Πασχαλινή επίσκεψη στο βαφτιστήρι σας. Οι προτάσεις είναι για διάφορες ηλικίες και για τα δύο φύλα.

Πού θα βρεις τις καλύτερες Πασχαλινές Λαμπάδες;



  • Για πρωτότυπες λαμπάδες προτείνω το baby glitter









DIY Πώς θα φτιάξεις μόνη σου Πασχαλινή Λαμπάδα

Πού θα βρεις τα καλύτερα παιδικά ρούχα και παπούτσια για το Πάσχα;

Για ρούχα προτείνω το Maison marasil και το Mini Raxevsky
ενώ για παπούτσια προτείνω το Crocodilino

Όπως κατάλαβες συνήθως προτιμώ γνωστά και αξιόπιστα brands για να είμαι σίγουρη ότι τα χρήματα που θα ξοδέψω θα πιάσουν τόπο και δε θα έχω εκπλήξεις ως προς την ποιότητα.

Πού θα βρεις τα καλύτερα παιχνίδια για το Πάσχα;

Αν είσαι από τους νονούς ή τις νονές που παίρνουν ξεχωριστά το παιχνίδι από τη λαμπάδα τότε σου προτείνω τα παιχνιδάδικα Μουστάκας και πάλι.
Αν όμως θέλεις κάτι πιο πρωτότυπο σου προτείνω το toys.gr όπου θα βρεις πρωτότυπα παιχνίδια για κάθε ηλικία.

Αυτά ήταν όλα όσα είχα να σου πω και να σου προτείνω με βάση την εμπειρία μου.
Εσύ τι γνώμη έχεις για τα δώρα του νονού και της νονάς; Τι συνηθίζεις να κάνεις εσύ;
Περιμένω τα σχόλιά σου!


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Εγώ πάλι δεν δίνω το πασχαλινό αυγό μιας και η βαφτιστήρα μου είναι μικρούλα και το τρώει όλο η μαμά της χαχαχα! Τα παπουτσάκια νομίζω είναι must αλλά καλά θα κάνουμε πάντα να μιλάμε με τους γονείς πρώτα για το τι χρειάζεται το βαφτιστήρι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες , Κατερίνα μου! Το αυγό με προβληματίζει κι εμένα γιατί είναι ακόμα μικρή και το θέλει όλο τώρα!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;