Μπορεί ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη;

   Μπορεί άραγε ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη;
 Αν είσαι coffee addict σαν εμένα, ναι, ίσως και να μπορεί, ειδικά αν το μπρίκι είναι ηλεκτρικό και ολοκαίνουριο. Κάτσε όμως να στα πω με τη σειρά.
Μπορεί ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη;


Για να πάρω τα πράγματα από την αρχή, τα μπρίκια τα ηλεκτρικά εγώ δεν τα ήξερα μέχρι πριν λίγο καιρό.Ζέσταινα το νερό για το καφεδάκι μου στον παραδοσιακότατο βραστήρα και όλα ήταν μια χαρά. Το ηλεκτρικό μπρίκι το ανακάλυψε η πεθερά μου για να κάνει γρήγορα ελληνικό στον πεθερό μου.
Εγώ ελληνικό δεν πίνω, αλλά το μπρίκι θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμο για να ζεσταίνω γρήγορα το νερό μου για το νες!
Και αυτό είναι το κομβικό σημείο της υπόθεσης.



   Όταν ήρθαν λοιπόν τα πεθερικά μου στην πόλη για το γάμο μας, και επειδή θα ερχόταν κι άλλος κόσμος κι όλοι θα ήθελαν καφέ και δη ελληνικό, καθότι είμαστε παραδοσιακή ελληνικιά οικογένεια, πήγαμε και πήραμε κι εμείς ένα τέτοιο μαραφετάκι!Μπρίκι ντε, ηλεκτρικό!Με το γάμο και τα σχετικά δεν είχα χρόνο να ασχολούμαι με μπρίκια και μπαρούφες αλλά όταν καταλάγιασε το πράγμα, αυτό το μαύρο μαραφέτι πάνω στον πάγκο της κουζίνας μου ' κλεισε το μάτι. Όταν διαπίστωσα δε πόσο γρήγορα ζεσταίνει το νερό για τον πολύτιμο καφέ μου - χωρίς καφέ δε ζω, απλώς αναπνεω- το ερωτεύτηκα.
   Από'κει και πέρα ήταν μοιραίο! Το μπρίκι ήταν το πρώτο πράγμα που ακουμπούσα το πρωί και η πιο πολυχρησιμοποιημένη συσκευή μέσα στο σπίτι. Η σχέση μας ήταν υπέροχη κι ανέφελη, ονειρεμένη και μαγική! Το ακουμπούσα, άναβε και μετά από λίγο είχα το πολύτιμο υγρό στα χέρια μου. Στην κούπα μου για την ακρίβεια. Για τον καφέ μου μιλαω, συγκεντρώσου!
Μπορεί ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη;

   Ώσπου μια μέρα μετά από ενάμιση χρόνο υπέροχης συμβίωσης...το κόκκινο κουμπάκι του χάλασε!Από το πολύ το άνοιξε κλείσε (πίνω και πεντέξι καφέδες την ημέρα πόσο ν'αντέξει το έρμο;)το κόκκινο κουμπάκι κόλλησε στο άνοιξε και το μπρίκι δεν έκλεινε με τίποτα.Το έβγαλα από την πρίζα και έβαλα τα κλάματα.
   Παλιά μου τέχνη κόσκινο, έπρεπε (γιατί στο μεταξύ είχε χαλάσει κι ο βραστήρας και πήγε στην ανακύκλωση συσκευών) να βάζω το μπρίκι το κανονικό -ας το πω τζισβέ για να μη μπερδευόμαστε- στο μάτι της κουζίνας και να περιμένω με τις ώρες να ζεστάνω λίγο νεράκι.
   Ειρρήσθω εν παρόδω τα γκαζάκια τα φοβάμαι και όταν λέω κουζίνα δεν εννοώ καμιά κουζινάρα, ένα φουρνάκι μικρό και αργόστροφο για κακή μου τύχη. Τα γεμιστά για να καταλάβεις τα αφήνω μέσα κανα δίωρο.Ε, για να ζεστάνει το νερό το τεταρτάκι το΄θελε. Πού το μπρίκι μου το άλλο, το λατρεμένο, που στο λεπτό είχε το νερό έτοιμο ζεστό;
Μπορεί ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη;

   Το σοκ το πολιτισμικό το έπαθα. Ένιωθα σαν άνθρωπος των σπηλαίων. Θα μου πεις είναι απλό: γιατί δεν πήγαινες να πάρεις ένα άλλο ηλεκτρικό μπρίκι να μη μας ζαλίζεις κι εμάς; Κι όμως δεν πήγαινα.
   Γιατί εκείνο τον καιρό είχαμε έξοδα. Πέρα από λογαριασμούς,νοίκια,εφορίες είχαμε κανονίσει ταξίδι για Κρήτη τα Χριστούγεννα, μέχρι ν'ανασάνουμε προέκυψε άλλο ταξίδι για Αθήνα και μόλις προχτές συνειδητοποίησα ότι OK τελειώσανε τα πολλά πολλά, δεν είναι ανάγκη να μετράμε πλέον μέχρι και τα χάλκινα τα ψιλά και μπορούμε να πάμε να πάρουμε το μπρίκι το καινούριο!
    Τρία καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών αργότερα βρισκόμασταν μπροστά στην πολυπόθητη συσκευή!Ντιζαϊνάτη, μαύρη και με μια λιλά πινελιά στο λαιμό. Ήταν η μία και μοναδική.Αφού πληρώσαμε στην έξοδο του κατστήματος μπόρεσα να αποχωριστώ το παλιό χαλασμένο μπρίκι και το άφησα να κάνει παρέα στις άλλες μικροσυσκευές στον ειδικό κάδο της ανακύκλωσης.
   Όταν γυρίσαμε σπίτι με το καινούριο μπρίκι φυσικά το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να φτιάξω καφέ.Μια νέα αγάπη γεννήθηκε εκείνη τη στιγμή. Και έκανα τη σκέψη: Μπρορεί ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη; Δεν είναι αυτή μια από τις μικρές χαρές της ζωής;Κι όμως έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι οι μικρές χαρές της ζωής είναι μια γλυκιά κουβέντα, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά και όχι μία μικρή ηλεκτρική συσκευή ή κάτι άλλο τόσο ταπεινό.
Μπορεί ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη;

    Εγώ όμως, που εκτός από τον άντρα μου όλη η οικογένειά μου μένει στην άλλη άκρη της χώρας και οι φίλοι μου είναι σκορπισμένοι στα 4 σημεία του ορίζοντα-και από όλα αυτά το μόνο θετικό που βλέπω είναι ότι είναι μακριά και η πεθερά μου- έχω να σου πω το εξής: το μπρίκι μπορεί να είναι μία από τις μικρές χαρές της ζωής. 
   Η γλυκιά κουβέντα της γιαγιάς, το χαμόγελο της βαφτιστήρας, η αγκαλιά της μητέρας σου, δεν είναι μικρές χαρές της ζωής, είναι μεγάλες. Αν όλοι αυτοί που αγαπάς όλοι,όλοι,όλοι εκτός από έναν απείχαν πάνω από 1100 χλμ -δυο πτήσεις ή δυο μέρες μακριά αν πας με άλλο μέσο- πώς θα ένιωθες;
   Γι 'αυτό σου λέω. Άσε με εμένα να χαίρομαι με το μπρίκι μου και πήγαινε να φιλήσεις τα παιδιά σου, να αγκαλιάσεις τη μητέρα σου, να πεις σ'αγαπώ στην κολλητή σου.


Υ.Γ.1 Η ιστορία είναι αληθινή. Το εν λόγω μπρίκι για του λόγου το αληθές μπορείτε να το δείτε εδώ. Το δικό μου είναι μαύρο και όλες οι λεπτομέρειες πάνω είναι λιλά.
Μπορεί ένα μπρίκι να σε κάνει ευτυχισμένη;


Υ.Γ.2 Διευκρίνιση για τον άντρα μου: Μωρό μου, σ'αγαπώ. Δε θα μπορούσα ν'αντέξω μακριά απ'όλους χωρίς εσένα και το καινούριο μπρίκι που μου πήρες.

Υ.Γ. 3 Διευκρίνιση για την Ελίνα: Εσύ είσαι η αιτία που αυτό το ποστ δεν έμεινε στο κεφάλι μου, επειδή είπες πως σου αρέσουν οι ιστορίες που γράφω εδώ μέσα.

Υ.Γ.4 Πηγή εικόνας εδώ  με πολύ photoshop από μένα

Εντάξει, τελειώσαμε, μπορείς να φύγεις!


Facebook / Pinterest  / Instagram

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

  1. Κι εμένα μου αρέσουν οι ιστορίες σου και ο τρόπος που γράφεις! Όσο για το μπρίκι... σπουδαίο εργαλείο! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εμένα μου αρέσουν πολύ αυτές οι ιστορίες! Πραγματικά την απόλαυσα γιατί ταυτιστηκα!
    Δεν ηξερα καν πως υπαρχει ηλεκτρικό μπρίκι και όσο κατεβαινα την αναρτηση ,αγωνιουσα για το αν θα μου εδινες πληροφοριες για το πού θα το βρω!
    Εχω γκαζάκι ,που φοβαμαι πολύ και πάντα τελειωνει το σκασμενο τα πρωινά! Πρέπει να περιμενω τον αντρα μου να αλλαξει φιάλη (δεν δεχομαι με τιποτα να μου δείξει,άσε που τον βγαζω στο μπαλκονι ,ευελπιστωντας να σκασει ,αλλά δυστυχώς ειναι ασφαλειας το δικό μας)και νευριαζω τόσο στο μάτι της κουζίνας!
    Άντε φευγω τωρα ,αφού μας την λες! Πάω να ζαλίσω την Ελίνα!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε,Νάσια!
      Δε σας έδιωξα πάντως!Απλά ήταν τόσο μακροσκελής η ανάρτηση που ήθελα να είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει άλλο παρακάτω!Φιλιά!Θα'ρθω κι εγώ στην Ελίνα να τη ζαλίσουμε μαζί!

      Διαγραφή
  3. Πρώτον, θα συμφωνήσω με την Ελίνα! Εξαιρετικά περιγραφική η ιστορία σου!
    Και το ότι είναι αληθινή, την κάνει ακόμα πιο σπουδαία!
    Όσο για το αν μπορεί να σε κάνει ένα μπρίκι ευτυχισμένη; Φυσικά και μπορεί και τις μπαρούφες ότι τα υλικά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο δεν μπορώ να τις ακούω!
    Εγώ είμαι ευτυχισμένη με πολλά υλικά στο σπίτι μου! Αυτό όμως δεν σημαίνει, όπως λες κι εσύ, ότι δεν αγαπώ τον άντρα μου (που μου έκανε δώρο το αγαπημένο μου κινητό κι ας ήταν λίγο εξωφρενική η τιμή του!)
    Να ξαναγράψεις τέτοιες ιστορίες! Σου πάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς που λες με τα υλικά αγαθά!
      Τα έχουμε και δεν τα εκτιμάμε!Τι να πουν οι θείες και οι γιαγιάδες μας που δεν είχαν καμία ευκολία στο νοικοκυριό;
      Γράφω τέτοιες ιστορίες όταν έχω αφορμή και έμπνευση και χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν!

      Διαγραφή
  4. Ennoeite ότι ένα μπρίκι μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη!!! Δεν το διαπραγματεύομαι!!! Δεν το συζητώ!!!! I M COFFEE ADDICTED TOO και σε καταλαβαίνω!!! Με γεια το "εργαλείο"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Γιώτα!Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις και που δεν είμαι η μόνη που το πιστέυει τελικά!

      Διαγραφή
  5. Ναι! Μου αρέσουν πάρα, πάρα πολύ! Γράφεις υπέροχα!
    Σχόλιο θα άφηνα και πριν φτάσω στο τέλος της σελίδας και δω τη σημείωσή σου, γιατί θέλω κάτι μπρικικό να ρωτήσω. Το παίρνεις και φτιάχνεις ελληνικό καφέ εύκολα; Tον φτιάχνει σχεδόν μόνο του ή πάλι θέλει καμιά ιδιαίτερη μαεστρία. Γιατί εγώ ελληνικό καφέ δεν έχω καταφέρει ποτέ να φτιάξω σωστό και μου αρέσει πολύ, αλλά μου βγαίνει νεροζούμι. Λέγε και σώσε (για ακόμη μια φορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανεύκολα, Ελινάκι μου! Βάζεις νερό, ζάχαρη, καφέ, ανακατεύεις,φουσκώνει,κλείνεις κουμπί, τέλος. Όλα αυτά σε ένα λεπτό, ίσα που προλαβαίνεις να ανακατέψεις και είναι έτοιμος. Ο άντρας και ο πεθερός μου λένε ότι δεν έχει καμία διαφορά με τον καφέ στο γκαζάκι ή αλλού. Κάποτε θα σας πω και πώς έμαθα να φτιάχνω ελληνικό καφέ, που είναι μια άλλη μεγάλη και ωραία ιστορία!(πάλι εσύ θα φταις, τώρα που σου απαντούσα μου ήρθε στο νου,είναι από τις ιστορίες που λέω συχνά σε παρέες)

      Διαγραφή
    2. Aν ήξερες πόσο ωραία τα γράφεις θα ήσουν με ένα πληκτρολόγιο στο χέρι όλη μέρα!
      Mπρίκι θα ζητήσω για επόμενο δώρο. :-)

      Διαγραφή
  6. πού να πάω;.. τώρα να φύγω;.. φτιάξε πρώτα ένα καφεδάκι να το πιούμε και μετά φεύγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι καλέ, κάτσε λίγο και φεύγεις μετά! Χαχα, δεν ήξερα ότι θα κάνει τόση εντύπωση το κλείσιμό μου, απλά ήταν μεγάλο το κείμενο και τα υστερόγραφα και ήθελα να τονίσω ότι οκ τέλειωσε!Ο καφές σου έτοιμος!

      Διαγραφή
  7. χαχαχαχα γελαω με το κειμενο! μπραβο δεσποινα, μου εφτιαξες τη μερα! και επιπλέον με εσωσες κιολας, γαιτι ενω λατρευω τον ελληνικο καφε, βαριεμαι να περιμενω να ζεσταθει...χοβολη δεν εχω! παω να δω το μπρικι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα πάλι μην μου πάρεις το καφέ.. Να μπορώ να έχω ζεστό νερό και ας κάνει και μισή ώρα, ο καφές να μην μου λείπει!! Ελληνικό μόνο στη Κρήτη θα τύχει να πιω, είμαι nescafe fan!! :) Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κάπως έτσι, αλλά το θέλω και γρήγορα το νερό!Μισή ώρα;;Δεν έχω καθόλου υπομονή!

      Διαγραφή
  9. Μου άρεσαν τα υστερόγραφα! Χαχα! Το έχεις η φίλη μου και με ενθουσίασε και μένα. Απλά εγώ είμαι λάτρης του γαλλικού εκτός από την περίοδο με καύσωνα! Τελευταία πήραμε καφετιέρα για καπουτσίνο-εσπρέσο με κάcουλες για επίσης ευχαριστιέμαι το καφεδάκι μου!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ,κι εγώ το σκέφτομαι καιρό για μια τέτοια καφετιέρα, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμη αν και πιστεύω πως θα μου λύσει τα χέρια!Κι εγώ πίνω γαλλικό, σαν τον καλό γαλλικό δεν έχει,αλήθεια!

      Διαγραφή
  10. Εντάξει θα σε σοκάρω το ξέρω...αλλα....δεν πίνω καφε! Εχει βγει από τη ζωή μου τα τελευταια 3 χρονια και δεν μου λειπει καθολου! Αντιθετα εχω γινει ενας αλλος ανθρωπος (καλύτερος κατα γενική ομολογια) χωρίς τα νευρα του καφε! Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν σε νιωθω! Σε νιωθω! Για μενα δεν ειναι ο καφες, ειναι κατι αλλο οποτε σε νιωθω. Και αν τωρα τους εχω ολους κοντα μου, πριν χρονια που ημουν πιο μονη και απο μονη και πιο μακρια απο ολους οσο εχω βρεθει (και που επινα ακομα καφε και καπνιζα και τσιγαρο) το μπρικι θα ηταν και για μενα η παρηγορια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καφέ μπορεί να μην πίνεις, αλλά με καταλαβαίνεις απόλυτα!

      Διαγραφή
  11. Δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη ένα μπρίκι; Ποιος το είπε αυτό! Μια χαρά ευτυχισμένη μπορεί να σε κάνει, ειδικά αν είσαι coffee addict. Σε νιώθω απόλυτα! Μέχρι που μου ήρθε η μυρωδιά του καφέ στην μύτη και είναι και αργά για να πιω έναν περιποιημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν έχω τέτοια θέματα,μέχρι και πριν κοιμηθώ πίνω, αλλά decaf!Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις!

      Διαγραφή
  12. άκου λέει... ΦΥΣΙΚΑ κ μπορεί να σου χαρίσει την ευτυχία!!!!
    ένα μπρίκι φίλη μου!!! μόνο ένα μπρίκι!!
    εγώ λατρεύω το καφέ!!! επειδή όμως δεν επιτρέπεται η ζάχαρη στη καθημερινότητα μου έχω αναγάγει σε βασιλιά των καφέδων τον ελληνικό!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, χαίρομαι που με καταλαβαίνεις κι ας μην πίνω ελληνικό!Ο καφές είναι καφές!

      Διαγραφή
  13. Ως μονίμως χαζοχαρούμενο πλάσμα σε καταλαβαίνω απόλυτα Δέσποινα! Δεν πρέπει να προσπερνάμε αυτά τα απλά! Να κοιτάς το μπρίκι και να χαμογελάς στη ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;