How to add social sharing buttons to your blog

   Κορίτσι, σήμερα θα δούμε πώς μπορείς να προσθέσεις στο blog σου social sharing buttons, δηλαδή κουμπιά για να μοιραστούν οι αναγνώστες τις αναρτήσεις σου στα social media.
Παρακάτω θα βρεις 5 τρόπους για να το κάνεις αυτό, αρχίζοντας από τους πιο εύκολους.

 

  1.   sharebutton Ίσως ο πιο απλός τρόπος. Αντιγράφεις τον κώδικα που θέλεις (ανάλογα αν θέλεις να εμφανίζονται  τα social share buttons κάθετα ή οριζόντια) και πηγαίνεις Πανότπτης -> Διάταξη -> Προσθήκη gadget -> Html/java script και κάνεις επικόλληση τον κώδικα που αντέγραψες. Αυτό ήταν! (Δυστυχώς, δουλεύει μόνο ο κάθετος κώδικας)
  2. Add to Any επίσης πολύ εύκολο, γιατί δε χρειάζεται να πειράξεις τον κώδικα. Διάλεξε πώς θες να εμφανίζονται τα social share buttons στο blog σου και πάτα blogger (κάτω από το μπλε κουμπάκι) . Θα σε οδηγήσει στο blogger, θα διαλέξεις σε ποιο ιστολόγιο θέλεις να προσθέσεις τα social share buttons και στη συνέχεια Προσθήκη γραφικού στοιχείου. Είσαι έτοιμη!Bonus: Τα κουμπάκια αυτά δουλεύουν και σε κινητές συσκευές!
  3. Shareaholic αφού διαλέξεις πώς θα εμφανίζονται  τα social share buttons, αυτό το site σου δίνει τον κώδικα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις και δουλεύει και για blogger και για WP
  4. ShareThis Διαλέγεις blogger (δεν έχει πλέον επιλογή για blogger) ή WP, και μετά διαλέγεις πώς θέλεις να εμφανίζονται τα social share buttons στο blog σου , πατάς επόμενο, προσθέτεις ή αφαιρείς τα κουμπιά που θέλεις και πατάς Get the code. Ακολουθείς τις οδηγίες για το που θα επικολλήσεις τον κώδικα και τέλος!
  5. AddThis διάλεξε πώς θέλεις να εμφανίζονται τα social share buttons στο blog σου, οριζόντια ή κάθετα (ΠΡΟΣΟΧΗ : διάλεξε μία από τις δωρεάν επιλογές), πάτα set up ή get code, διάλεξε ποια share buttons θέλεις να εμφανίζονται και ακολούθησε τις οδηγίες για το πού πρέπει να επικολλήσεις τον κώδικα στο blog σου και τέλειωσες!
How to add social sharing buttons to your blog


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Πριν πειράξεις το πρότυπό σου κάνε οπωσδήποτε back up { Πρότυπο-> Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας/επαναφορά (πάνω δεξιά) -> Λήψη πλήρους προτύπου) }


΄Ισως να σε ενδιαφέρει και ο οδηγός SEO για bloggers ώστε να κάνεις τις αναρτήσεις σου να εμφανίζονται ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Σου φάνηκε χρήσιμο αυτό το ποστ;
Τι άλλο θα ήθελες να δεις στη στήλη 






Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

  1. Κι ότι σκεφτόμουν Δέσποινα να βάλω ... Ευχαριστώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ χρησιμη αναρτηση! πιν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε τόσες επιλογές και δεν έχω αξιοποιήσει καμία; Πολύ χρησιμη ανάρτηση, θα το φροντίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!!
    Ευχαριστούμε!!
    Καλή βδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα σίγουρα μου φάνηκαν χρήσιμα όλα αυτά ,αφού δεν ξέρω και πολλά από υπολογιστές και τον χειρισμό τους.Οτιδήποτε για τα blogs ,είναι καλοδεχούμενο.Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ χρήσιμο!!!! Ευχαριστώ!!!! Δεν ήθελα καθόλου να μπω στη διαδικασία να ψάχνω οπότε με έχεις διευκολύνει τα μάλα!!!!! Από instagram τι ξέρεις??? Είμαι καινούρια κι έχω ένα ερώτημα στο τελευταίο μου ποστ για το πως να μεταφέρω φωτογραφίες από το ινστα στο μπλογκ και ανάποδα!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα άρθρα για μας τους bloggers!! Σε ευχαριστούμε Δεσποινάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω εχω του add this αλλα θελω να τα κανω πιο προσωποποιημενα. να φταξω εγω δλδ εικονιτσες που θα ταιριαζουν με το μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε πολύ Δεσποινάκι για το χρησιμότατο άρθρο. Ειδικά για εμένα που είμαι εντελώς αδαής είναι θησαυρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρησιμότατη ανάρτηση Δέσποινα! Ευχαριστούμε πολύ. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Δέσποινα,
    είχα βάλει τα κουμπιά Share This στο blog μου και από σήμερα δεν μου εμφανίζονται. Πήγα να ξανακάνω τη ίδια διαδικασία αλλά δεν έχει πλέον για blogger. Μήπως γνωρίζεις τι να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tessie,μάλλον πρέπει να τσεκάρεις κάποια άλλη υπηρεσία, γιατί εδώ και ένα δυο μήνες έχω προσέξει ότι αφαίρεσαν την επιλογή για blogger.Δεν ξέρω το λόγο,αλλά μέχρι να το ξαναπροσθέσουν νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να χρησιμοποιήσέις κάποια άλλη υπηρεσία!

      Διαγραφή
    2. Δοκίμασα αλλά δεν μου πολύ άρεσαν. Άσε και που είχα και πρόβλημα με κάποια που αναφέρεις παραπάνω. Εσύ ποιο έχεις;

      Διαγραφή
    3. Με ποιο είχες πρόβλημα;Εγώ έχω στο πλάι όπως βλέπεις από το get site control που ανακάλυψα πρόσφατα, αλλά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη!

      Διαγραφή
    4. Αχ, δεν θυμάμαι ποιο. Θα πρέπει να ξαναδοκιμάσω για να το βρω. Εγώ αυτό που βλέπω είναι που τα έχεις από κάτω από την ανάρτηση σου. Δεν βλέπω κάτι στα πλάγια που λες.

      Διαγραφή
    5. Με αφορμή το σχόλιό σου το έψαξα περισσότερο και τα άλλαξα κι εγώ μόλις χτες.Είναι από το shareaholic, αλλά πρέπει να τοποθετήσεις δύο κώδικες στο html για να λειτουργήσουν, αν δεν είσαι εξοικειωμένη είναι δύσκολο. Πιο εύκολο είναι το add to any που έχω στο www.edityourlifemag.gr ,θα τα δεις στο τέλος κάθε ανάρτησης, αλλά και αυτό θέλει να τοποθετήσεις κώδικα στο πρότυπο και σε gadget.

      Διαγραφή
    6. Θα το κοιτάξω. Σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου.

      Διαγραφή
    7. Να'σαι καλά!Λυπάμαι που δε μπόρεσα να βοηθήσω περισσότερο!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;