Γιατί προτιμώ τον blogger - Guest Post

Σου είχα υποσχεθεί όταν σου μίλησα για τις 4 πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να ξεκινήσεις το blog σου ότι θα ααφερθώ διεξοδικά για κάθε μία από αυτές.
Σειρά έχει ο blogger, η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα στην Ελλάδα, και θα μας μιλήσει γι'αυτόν η Κατερίνα από τα The KM Projects.

Blogger's pros and cons
Δε θα μπορούσα να βρω καταλληλότερο άτομο να μιλήσει γι'αυτό το θέμα καθώς η Κατερίνα ασχολείται χρόνια με το blogging και απόρροια της ενασχόλησης αυτής είναι και τα εξαιρετικά μαθήματα blogging που θα βρεις στο ιστολόγιό της αλλά και στο #edityourlifemag





Ας αφήσω όμως την ίδια να μας αποκαλύψει γιατί προτιμά τον blogger


Είμαι μεγάλη λάτρης του Blogger. Τον προτιμώ από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα για Blogging. Θα το συνιστούσα ακόμα και για site. Θέλω όμως να σου πω το γιατί και να αναλύσω τα υπέρ και τα κατά του Blogger, αλλά πίστεψε με βρίσκω περισσότερα υπέρ παρά κατά.

ΥΠΕΡ
    Blogger's pros and cons
  • Καταρχάς, είναι ΔΩΡΕΑΝ. Μπορείς να ξεκινήσεις οποιαδήποτε στιγμή, εντελώς δωρεάν, αρκεί να έχεις στην διάθεση σου έναν υπολογιστή και σύνδεση ίντερνετ.
  •  Είναι εύκολο στην χρήση. Σχεδιασμένο για να μπορεί και ο πιο «απαίδευτος» χρήστης  να το κατανοήσει και να το δουλέψει.
  •    Είναι εύκολο στην σχεδίαση, ενώ υπάρχουν έτοιμα δωρεάν templates από την google , προσαρμοσμένα και για ανάγνωση από κινητά. Επίσης, μπορούμε να βρούμε πληθώρα template στο διαδίκτυο, τόσο δωρεάν, όσο και επί πληρωμή.
  • Υπάρχουν επίσης πάρα πολλά widgets και add-ons που μπορεί κάποιος να προσθέσει για να εμπλουτίσει το Blog του
  •  Επίσης, είναι πανεύκολη η προσθήκη διαφημίσεων μέσω Google Adsense
  • Μπορείς πολύ εύκολα να προσθέσεις επιπλέον gadgets και να παίξεις με τον σχεδιασμό του, χρησιμοποιώντας html Κώδικες.
  • Επειδή ανήκει στην Google, είναι δύσκολο να το χακάρουν. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα να είχε τέτοιο πρόβλημα.
  •   Μπορείς να προγραμματίσεις δημοσιεύσεις και έτσι να φύγεις διακοπές ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο, μένοντας ήσυχος ότι τα άρθρα σου θα δημοσιευτούν στην ώρα τους.
  •     Μπορείς ακόμα και να επιλέξεις τον μόνιμο σύνδεσμο που θα έχει η κάθε ανάρτηση σου.
  •   Όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, το γεγονός ότι ανήκει στην Google βοηθάει στο SEO, στην βελτιστοποίηση δηλαδή της αναζήτησης στης μηχανές. Άλλωστε η Google είναι η ίδια μια μηχανή αναζήτησης.
  •    Μπορείς να το συνδέσεις με το Google+ ή το GFC για να είσαι σίγουρος ότι θα σε ακολουθήσουν οι αναγνώστες σου. 
  • Μπορείς να προσθέσεις RSS και email εγγραφή, ενώ μπορείς να έχεις και φόρμα επικοινωνίας.
  •  Το καλύτερο το άφησα για το τέλος, μπορείς να αγοράσεις το domain που σε ενδιαφέρει και έτσι να αποδιώξεις το «blogspot» από το Url σου δίνοντας έτσι μια πιο επαγγελματική εμφάνιση στο blog σου. Τώρα θα έχεις site.

Γιατί προτιμώ τον blogger


KATA
·         Το σημαντικότερο για μένα είναι το περιορισμένο μέγεθος. Έχει μέχρι 15GB και μετά πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσεις την google για περισσότερο. Προσοχή λοιπόν και με τις φωτογραφίες, καθώς αυτές είναι που έχουν το μεγαλύτερο μέγεθος.
·         Θα πρέπει να υπακούς στους κανόνες της Google, ειδικά όσον αφορά το περιεχόμενο. Μην προσπαθείς να ξεγελάσεις τις μηχανές αναζήτησης.
·         Το ιστολόγιο σου δεν σου «ανήκει» στην πραγματικότητα. Ανήκει στην Google Και όποτε θέλει στο «κατεβάζει»



Αυτά ήταν τα υπέρ και τα κατά του blogger με τη ματιά της Κατερίνας και την ευχαριστώ που τα μοιράστηκε μαζί μας. Για περισσότερα σχετικά με τον blogger μπορείς να διαβάσεις τα μαθήματα blogging της Κατερίνας ή να επισκεφθείς τον οδηγό blogging για το 2016 που έγραψα εγώ.

Θέλω να μου πεις στα σχόλια το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που βρίσκεις εσύ στον blogger


Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουπς! Αυτό με τη χωρητικότητα δεν το γνώριζα και με προβλημάτισε!
    Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!
    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, η λύση είναι μία, μικρές σε μέγεθος φωτογραφίες και δε θα έχεις πρόβλημα για πάρα πολύ καιρό!Αν όμως κάθε φωτό είναι σε μέγεθος κάμερας (δλδ όπως ανέβηκε από τη μηχανή 3-4 ΜΒ) θα γεμίσει ο χώρος πολύ γρήγορα!

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ σαν την Αριστέα προβληματίστηκα με την χωρητικότητα... βέβαια δεν κρύβω ότι έχω πολλά να μάθω το παλεύω όμως και που θα μου πάει θα τα κατανοήσω κάποια στιγμή όλα! Καλή εβδομάδα Δέσποινα μου κι ευχαριστούμε και σένα και την Κατερίνα για άλλη μία χρήσιμη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει στα σίγουρα αυτό με τη χωρητικότητα κορίτσια, στο λογαρισμό σας google το αναφέρει σε κάποιο σημείο, αλλά δεν είναι τόσο εμφανές, οπότε προσέξτε το μέγεθος των φωτογραφιών!

      Διαγραφή
  4. Μειονέκτημα: Eίναι του γοογλη. Αρκετό για να μην το ακουμπήσεις ποτέ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως θα δεις σε προηγούμενη ανάρτησή μου, προτείνω άλλες 3 πλατφόρμες φιλοξενίας που δεν είναι της Google. Και θα ακολουθήσουν αναρτήσεις και γι'αυτές.

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, προσωπικά πλέον έχω μεταφερθεί στο wordpress αλλά και τον blogger τον αγαπούσα !!! Όντως για κάποιον που ξεκινάει είναι η ιδανική πλατφόρμα κατά τη γνώμη μου!! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, για το ξεκίνημα είναι σίγουρα ιδανικός! Κι εσύ όμως νομίζω είσαι ιδανική για να μας γράψεις γιατί "μετακόμισες" και τι σου αρέσει στο wordpress!θα χαρώ να σε φιλοξενήσω και να μάθω περισσότερα!Αν έχεις διάθεση να γράψεις για κάτι τέτοιο στείλε μου μέιλ!Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με την συνονόματη όντας και εγώ μέλος του blogger αλλά πιστεύω ότι όσο ανεβαίνουμε επίπεδο στον επαγγελματικό τομέα ο blogger αρχίζει να φαίνεται λίγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά το wordpress αν το σκέφτεσαι επαγγελματικά θα χρειαστεί σίγουρα να πληρώσεις για φιλοξενία και plugins!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;