Χριστουγεννιάτικη DIY διακόσμηση σε CD - Guest Post

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη που φιλοξενώ την Τούλα από το ιστολόγιο Lol Moms στο πλαίσιο της Μυστικής Ανταλλαγής που διοργάνωσε το Edityourlife Magazine και οι Greek Women Bloggers.

Ας δούμε τι έχει να μοιραστεί μαζί μας!


Θα ήθελα πρωτού ξεκινήσω να σας δείχνω πως θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά ανακυκλώνοντας τα παλιά σας CD, να μοιραστώ μαζί σας τα συναισθήματά μου λέγοντας σας πως νιώθω συνεπαρμένη μη γνωρίζοντας σε ποιο blog θα διαβάσετε αυτή την χριστουγεννιάτικη κατασκευή! Φέτος ξεκινήσαμε να κουνάμε την blogoσφαιρα με έναν διαφορετικό τρόπο από τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος δεν ανταλλάσσουμε δώρα...Φέτος δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και γράφουμε με άκρα μυστικότητα!

DIY Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από παλιά cd


Ας ξεκινήσουμε!

Όλοι σχεδόν στα σίγουρα έχουμε σε κάποια γωνιά του σπιτιού μας ξεχασμένα CD που δεν χρησιμοποιούνται πλέον στην σύγχρονη εποχή.

 Ενδεχομένως να μην ακούμε μουσική τώρα πια από CD, μπορούμε όμως να τα μετατρέψουμε σε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα επιτραπέζια και κρεμαστά στολίδια.

Οι χριστουγεννιάτικες diy κατασκευές που θα σας δείξω σήμερα δεν απαιτούν πολλά υλικά, είναι απλές και εύκολες  κατασκευές με εντυπωσιακό αποτέλεσμα πάραυτα.

 Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι μερικά παλιά CDs και χριστουγεννιάτικη διάθεση δημιουργίας!

DIY θήκη για ρεσώ από CD


Με την ευελιξία που μας δίνει η επίπεδη επιφάνεια του CD μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα όπως να το διακοσμήσουμε με οποιαδήποτε υλικά της αρεσκείας μας που μας θυμίζουν Χριστούγεννα και μας φτιάχνουν την διάθεση.

DIY Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από παλιά cd



Έτσι και εμείς στην πρώτη  μας χριστουγεννιάτικη δημιουργία βάλαμε κάτω την φαντασία μας και αρχίσαμε κολλώντας ένα κεράκι ρεσώ στη μέση του CD ώστε να καλύψουμε την τρύπα που δεν θέλαμε να φαίνεται και τριγύρω του κολλήσαμε κουκουνάρι, ξυλάκι κανέλας, βελανίδια, αμάραντα λουλούδια ακόμη και κουκούτσια από μικρά ροδάκινα μιας και τώρα είναι η εποχή τους.

 Τώρα που το κάθε υλικό είχε πάρει την θέση του και όλα μαζί έδεναν αρμονικά μεταξύ τους, αποφασίσαμε να τους δώσουμε μια έξτρα λαμπερή νότα Χριστουγέννων!

Αυτό το πετύχαμε πανεύκολα απλώς περυχύνοντας πάνω τους πρώτα κόλλα και μετά glitter.

DIY Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από παλιά cd










Άλλη μία ωραία ιδέα  μετατροπής των παλιών μας σε CD σε  Χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι η διακόσμηση με τη μέθοδο του ντεκουπάζ!

Πώς κάνω ντεκουπάζ σε CD


 Κολλήστε και στις δύο πλευρές του CD χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες. Μπορούμε ακόμη να κολλήσουμε και χριστουγεννιάτικες φιγούρες ή χιονισμένα τοπία που θα εκτυπώσουμε μιας και στην συγκεκριμένη κατασκευή δεν μας ενδιαφέρει να φαίνεται το φόντο της επιφάνειας που δουλεύουμε.

 Κόψτε περιμετρικά την εικόνα στο μέγεθος του CD και κολλήστε χρησιμοποιώντας πινέλο και κόλλα ντεκουπάζ ή απλή ξυλόκολλα που κρυσταλοποιείται και γίνετε διάφανη όταν στεγνώσει.

 Ζωντανέψτε το μοτίβο σας βάζοντας λίγη ακόμη λάμψη με λευκό glitter χιονιού.

DIY Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από παλιά cd

DIY στολίδι-δώρο από CD


 Συνεχίσαμε φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια που θυμίζουν δώρο για να τα κρεμάσουμε στο δέντρο μας. Ουσιαστικά αυτό που κάναμε ήταν να αμπαλάρουμε το CD και να το στολίσουμε με κορδέλα και γούρι.

 Δείχνει τόσο όμορφο που θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει πραγματικό δώρο! Θα ήταν μία πάρα πολύ όμορφη ιδέα δώρου αν θέλατε να χαρίσετε σε κάποιον ένα κανονικό λειτουργικό CD πχ με αναμνηστικές φωτογραφίες ή ένα DVD με κάποιο video που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους δικού σας.

 Σε αυτή την κατασκευή τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι άπειρα! Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα κομμάτι ύφασμα λινάτσα, κορδέλα για κρέμασμα και κορδέλα για τον διακοσμητικό φιόγκο που τύλιξε και το CD μέσα στο ύφασμα, κρεμάσαμε ένα χρυσό ρόδι για γούρι και προσθέσαμε την αγαπημένη μας κανέλα για να δώσουμε άρωμα Χριστουγέννων.

DIY Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από παλιά cd



Ίσως παρατηρήσατε πως στην περιγραφή των παραπάνω χριστουγεννιάτικων κατασκευών σας γράφω στον πληθυντικό! Αυτό συμβαίνει γιατί σχεδόν σε όλες μου τις κατασκευές έχω για βοηθό την μικρή μου crafter!

 Όπως καταλαβαίνετe δεν θα μπορούσε να λείπει η παιδική εκδοχή από αυτή την μετατροπή των CDs σε χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά άλλωστε ας μη ξεχνάμε πως τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά και για να γίνονται οι μεγάλοι και πάλι για λίγο παιδιά!

DIYστολίδι - χιονάνθρωπος από CD


 Ένα CD, λίγο βαμβάκι, μία χαρτοπετσέτα και μερικά κουμπιά και ο χιονάνθρωπος μας ήταν έτοιμος. Ααα να μην ξεχάσω και ένα τσιμπιδάκι γιατί φέτος θέλαμε ο χιονάνθρωπος να είναι κορίτσι!!! Αν θέλετε και εσείς να φτιάξετε χιονάνθρωπο με την δική μας εκδοχή κατασκευής θα χρειαστεί να κόψετε βαμβάκι σε μικρά κομμάτια όπου θα τα κολλήσετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του CD.

 Για την μύτη του χιονανθρώπου χρησιμοποιήσαμε πορτοκαλί χαρτοπετσέτα που την στριφογυρίσαμε και την στερεώσαμε στην τρύπα του CD , χρωματιστά κουμπάκια μεγάλα και μικρά για μάτια και στόμα.

DIY Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από παλιά cd



Ελπίζω να σας άρεσαν οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας και αυτή η ιδέα μετατροπής παλιών CD!

 Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους τους αναγνώστες και αν έχετε παιδιά σας προτρέπω να ζητήσετε την βοήθειά τους και να τους χαρίσετε όμορφες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις δημιουργίας!

-----------------------------------------

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Τούλα που μοιράστηκε μαζί μας όλες αυτές τις όμορφες ιδέες. Θέλω να μου γράψεις στα σχόλια ποια κατασκευή σου άρεσε περισσότερο!

Υ.Γ. Αν δεν ξέρεις τι είναι η μυστική ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων guest posts ενημερώσου γιατί θα επαναληφθεί σίγουρα!






Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Πολύ ωραία ιδέα η ανταλλαγή αναρτήσεων Δέσποινα μου.
    Δεν το είχα δει αλλιώς θα είχα δηλώσει συμμετοχή.
    Τα παλιά CD μου αρέσουν κι έχω πολλά να αξιοποιήσω .
    Μου άρεσε περισσότερο η θήκη για ρεσό.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεσποινακι μια χαραααααααα ολα υπεροχαααααα!!!καλες γιορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίες ιδέες?... Μπράβο στο κορίτσι μας! Καταπληκτική ιδέα και πολύ όμορφο και πρωτότυπο το αποτέλεσμα!!!
    Καλές γιορτές κορίτσια!!
    Φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίες ιδέες και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, μπράβο σας. Καλές γιορτές με υγεία και χαρά Δέσποινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέσποινα σε ευχαριστώ πολυ τοσο για την φιλοξενία όσο και για την εύκαιρια που μου έδωσες να συμμετέχω στην πρωτότυπη αυτη μυστική ανταλλαγή!!! Καλές γιορτές σε οκά τα κορίτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολες οι κατασκευες ειναι ομορφες και γιορτινες,εγω ξεχωριστα πιο πολυ αυτη με τα ρεσω επειδη μου αρεσουν πολυ και τα κερια.Καλες γιορτες κοριτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, ξεκινώ να φτιάξω χιονάνθρωπο από CD, ίσως για την εξώπορτα, ίσως για το δέντρο. Πολύ ωραία ιδέα και πρόταση... Καλές και δημιουργικές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφες ιδέες! Ευκαιρία για ανακύκλωση και δημιουργική απασχόληση! Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!🌟🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;