Τι με κάνει να χαμογελάω στην καραντίνα ακόμα και ένα μήνα μετά

Αυτό που με κάνει πάντα να χαμογελάω είναι οι άνθρωποι. ΠΙστεύω πολύ στους ανθρώπους και στο τι μπορούν να καταφέρουν.

Οπότε αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε και να έχει τίτλο

Τύποι ανθρώπων που με κάνουν να χαμογελάω και να είμαι αισιόδοξη για το μέλλον

όχι συγκρατημένα αισιόδοξη, αλλά πολύ αισιόδοξη.

Γι'αυτό και θέλω αυτούς τους ανθρώπους να τους γνωρίσεις κι εσύ.

Ξεκινάμε λοιπόν:



Με κάνουν να χαμογελάω οι άνθρωποι που
κυνηγούν τα όνειρά τους no matter what


Μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγάνε τα όνειρά τους και τα πετυχαίνουν κιόλας. Με κάνουν όχι μόνο να αισιοδοξώ και να χαμογελάω αυτοί οι άνθρωποι, με κάνουν να ελπίζω, μου δίνουν δύναμη, μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω να προσπαθώ κι εγώ.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Χριστίνα Γεωργαλλή,μια Ελληνίδα επιστήμονας από την Κω που εν μέσω πανδημίας προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο με το δικό της τρόπο.
Η γνωριμία μου με τη Χριστίνα αν και διαδικτυακή μετράει πολλά χρόνια και είναι μια ουσιαστική επικοινωνία παρόλο που έχουμε βρεθεί από κοντά μία και μοναδική φορά.

Σου προτείνω να ψάξεις γύρω σου και να βρεις στο δικό σου περιβάλλον έναν τέτοιον άνθρωπο που κυνηγάει τα όνειρά του και τα πετυχαίνει. Ίσως χρειαστεί να κοιτάξεις καλά και να ψάξεις πολύ, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν "θόρυβο".

Με κάνουν να χαμογελάω οι άνθρωποι που
είναι δημιουργικοί και βρίσκουν κουράγιο να δημιουργήσουν μέσα στο χαμό

Η δημιουργικότητα για μένα είναι τρόπος ζωής, όποια μορφή κι αν έχει. Δε χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης, χειροτέχνης, λογοτέχνης ή ό,τι άλλο για να δημιουργήσεις. Μπορείς να δημιουργείς απλά στιγμές, μπορεί να δημιουργείς κάτι με το μυαλό σου ή με τα χέρια σου ή συνήθως και με τα δύο.

Ένας τέτοιος άνθρωπος που συνεχίζει να δημιουργεί μέσα στην πανδημία είναι η Βάλια Μπινίκου από το ftiaxto.gr που όχι μόνο δημιουργεί αλλά σε βάζει κι εσένα στο τριπάκι της δημιουργίας με τα σεμινάρια που έχει ετοιμάσει για κατασκευές. Ξέρεις πόσο αγαπώ τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες και απόδειξη είναι αυτό εδώ το blog.

Σου προτείνω να ψάξεις ξανά γύρω σου: να βρεις έναν άνθρωπο που είναι δημιουργικός και να του πεις μπράβο, συνέχισε. Και μετά να κάτσεις να δημιουργήσεις κάτι κι εσύ, ό,τι κι αν είναι αυτό.

Με κάνουν να χαμογελάω οι άνθρωποι που
αυτοσαρκάζονται

Ο αυτοσαρκασμός μπορεί να είναι και μια μορφή άμυνας, αλλά και πάλι θέλει τεράστιο κουράγιο για να μπορείς να αυτοσαρκάζεσαι, όχι μόνο γιατί δεν κρύβεις τις ατέλειές σου αλλά γιατί γελάς με αυτές, είσαι οκ μαζί τους, δε ντρέπεσαι να τις εκθέσεις στους άλλους γιατί δε φοβάσαι την κριτική, την έχεις κάνει πρώτα εσύ στον εαυτό σου. Και το ότι γελάς με τα ελαττώματά σου δε σημαίνει ότι δεν προσπαθείς να τα αλλάξεις. Εξάλλου, το πρώτο βήμα για την αλλαγή είναι η επίγνωση.

Ένας άνθρωπος που αυτοσαρκάζεται είναι η αδερφή μου. Όταν έγραψε και δημοσίευσε δωρεάν στο διαδίκτυο το πρώτο της e-book μου ήρθε έμπνευση και έγραψα κάποιους στίχους, βασισμένους πάνω στη μουσική της Λόλας, του Κωστή Μαραβέγια.
Η Ερωφίλη όχι μόνο δε θίχτηκε, γέλασε, τους ηχογράφησε και τους ανέβασε στο Youtube.

Σου πρότεινα πριν, να ψάξεις γύρω σου, τώρα θα σου προτείνω να ψάξεις μέσα σου. Δε σου λέω να αυτοσαρκαστείς με το ζόρι, αν δε νιώθεις άνετα. Θα σου πω απλά να δεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου και τα ελαττώματά σου. Το να τα κοιτάξεις κατάματα δε σημαίνει ότι αξίζεις λιγότερο. Η αξία σου δεν εξαρτάται από τα ελαττώματά σου, αλλά από τα προτερήματά σου. 

Με κάνουν να χαμογελάω οι άνθρωποι που μοιράζονται


Βρες αυτούς τους ανθρώπους γύρω σου:
  • αυτούς που κυνηγάνε τα όνειρά τους,
  • αυτούς που παραμένουν δημιουργικοί,
  • αυτούς που αυτοσαρκάζονται 
και πάρε παράδειγμα και δύναμη από αυτούς.
Μοιράσου τους με τους άλλους.
Πες στους ίδιους πόσο σε εμπνέουν και πόσο τους θαυμάζεις.
 Ούτε αυτό μειώνει την αξία σου.
Το να αναγνωρίζεις τα προτερήματα κάποιου άλλου δε μειώνει τα δικά σου προτερήματα.

Είναι κι άλλοι άνθρωποι γύρω μου που με κάνουν να χαμογελάω και να είμαι αισιόδοξη αλλά δε χώραγαν όλοι στην ανάρτηση. Χωράνε όμως στην καρδιά μου. Και επειδή πάντα γράφω από την καρδιά μου ίσως προκύψει ανάρτηση και γι'αυτούς.

Μέχρι τότε γράψε μου στα σχόλια τι σε κάνει να χαμογελάς στην καραντίνα, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ομορφο και αισιοδοξο ποστ
    οπως εχουμε αναγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ που με συμπεριλαμβάνεις στους ανθρώπους που σε κάνουν να χαμογελάς, με συγκινείς! Επίσης, σ' ευχαριστώ για τους στίχους του τελευταίου μου σουξέ!!
    Η αλήθεια είναι αυτή πάντως, οι άνθρωποι είναι που θα μας εμπνεύσουν και θα μας δώσουν χαρά και αισιοδοξία. Πρέπει να βασιστούμε ο ένας στον άλλο και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και στις καλές στιγμές και στα δύσκολα.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι να βρίσκεις πάντα ανθρώπους που να σε κάνουν να χαμογελάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;