Αγαπημένα DIY κανάλια στο Youtube

 Έχω ξανακάνει λίστα με αγαπημένα κανάλια, με διάφορες θεματολογίες, οπότε σήμερα ήρθε η ώρα για αμιγώς DIY αγαπημένα μου κανάλια στο Youtube.

Είσαι έτοιμη για τόνους έμπνευσης και δημιουργίας;


Βαριέσαι να διαβάζεις; Δες το βίντεο με τα καλύτερα DIY κανάλια κατά τη γνώμη μου εδώ

Μακράν,η    αγαπημένη μου είναι η Χόλι από το κανάλι Hot Humble pie. Οι τεχνικές που μοιράζεται αυτή η Youtuber είναι το κάτι άλλο. Πάντα δείχνει κάτι καινούριο, πάντα έχει πρωτότυπες ιδέες, η φωνή της συνοδεύει τέλεια τα βίντεο και νιώθεις όταν την ακούς πόσο πραγματικά απολαμβάνει το αποτέλεσμα.

 Το στιλ της είναι farmhouse οπότε τα περισσότερα DIY της είναι σε αυτό το στιλ, αλλά φτιάχνει και κάποια μοντέρνα, boho & french cottage κομμάτια. Έχει επίσης αρκετά trash to treasure βίντεο, ενώ δείχνει και πολλές τεχνικές για graphic transfer

Από αυτήν έχω μάθει και το απόλυτο κόλπο για ντεκουπάζ χωρίς ζάρες που θα μοιραστώ σε επόμενη ανάρτηση ενώ και η συνταγή της για χρώμα κιμωλίας είναι κάτι που θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε.

Channel info: Με 136 χιλ. εγγεγραμμένους και πάνω από 8,5 εκατομμύρια (!) συνολικές προβολές στα 116 βίντεο που έχει ανεβάσει η Χόλι σε καμία περίπτωση δεν περίμενε εμένα για να γίνει γνωστή αλλά να που την περιέλαβα ήθελε δεν ήθελε. Το σύνθημά της είναι breathe deep, fret not, and do things that make you happy! και μ'αυτό το attitude πάμε στο επόμενο αγαπημένο κανάλι.

Δεύτερη στη λίστα μου είναι η Μπέθανι από το κανάλι Bargain Bethany. Το δικό της στιλ είναι πιο σύγχρονο και πιο πολύχρωμο από της Χόλι και το πόσο πρωτότυπες ιδέες έχει δεν περιγράφεται. Γενικά όλα τα κανάλια που προτείνω ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους, κατά τη δική μου γνώμη τουλάχιστον.

 Όπως θα διαπιστώσεις είναι τα περισσότερα (αν και όχι όλα, δες πχ το νο 4) κανάλια με dollar tree DIYs. Και μπορεί να μην έχουμε dolllar tree στην Ελλάδα αλλά το να βλέπεις με την ίδια ¨ποικιλία¨ υλικών τι διαφορετικά πράγματα φτιάχνει ο καθένας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

 Εν τω μεταξύ εννοείται ότι το 99% των υλικών που χρησιμοποιούν οι dollar tree DIYers τα βρίσκουμε και στην Ελλάδα, είτε στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα, είτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας. 

Η Μπέθανι φτιάχνει και πολλά μεγάλης κλίμακας διακοσμητικά , ιδανικά για διακόσμηση σε γάμους και γενικά σε εκδηλώσεις. Είναι πολύ γνωστή για τα βίντεό της με κατασκευές από pool nudles αλλά και τα ψεύτικα ρεαλιστικά γλυκά της σε πραγματικό μέγεθος, ενώ κάνει και αρκετά βίντεο οργάνωσης. 

Channel info: Με 596 βίντεο η Μπέθανι έχει δικαίως πάνω από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους και σχεδόν 100 εκατομμύρια συνολικές προβολές και μπράβο και μαγκιά της γιατί είναι και μαμά ενός δίχρονου μπόμπιρα παράλληλα.

 

Στην τρίτη θέση είναι η Γουίτνεϊ από το κανάλι Whiskey and Whit που κονταροχτυπήθηκε με τη Μπέθανι για τη δεύτερη θέση αλλά κατέληξε στην τρίτη γιατί τη Μπέθανι τη βλέπω περισσότερο καιρό. 

Πλέον βέβαια βλέπω και τη Γουίτνεϊ φανατικά. 

Πολλά DIY της είναι με τη χρήση Cricut αλλά μην πτοείσαι, υπάρχουν άπειρες εναλλατικές για να τα φτιάχνεις και χωρίς αυτό.

 Πολύ χρώμα και ζωντάνια έχουν οι κατασκευές της Γουίτνεϊ, έχει και αρκετές εύκολες ιδέες χωρίς πολλά πολλά, δίνει πάντα free printables για να φτιάξεις ακριβώς αυτό που βλέπεις στα βίντεο και αν έχεις cricut παρόλο που δεν ξέρω πόσο διαδεδομένο είναι στην Ελλάδα, δίνει και αυτά τα αρχεία για δωρεάν χρήση. 

Είναι διάσημη για τα high end dupes DIY βίντεο, δηλαδή κατασκευάζει διακοσμητικά εμπνευσμένα από ακριβά κομμάτια και τα κάνει σχεδόν ίδια, μη σου πω καλύτερα.

Channel info: Με πάνω από 7,5 εκατομμύρια συνολικές προβολές στα 298 βίντεο που έχει ανεβάσει η Γουίτνεϊ θα έπρεπε να έχει περισσότερους συνδρομητές, αλλά τι να κάνεις έτσι είναι η ζωή και η άτιμη η κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα. Καλά, δεν το λες και τάρταρα το 141 χιλιάδες συνδρομητές, αλλά αξίζει πολύ παραπάνω. H Γουίτνεϊ είναι επίσης μητέρα ενός μικρού αγοριού και μιας και το έκανα για τη Μπέθανι δίνω credit και στη Γουίτνεϊ .

Αν είσαι του Vintage στιλ και της παλαίωσης θα λατρέψεις την Ντίντρα που βρίσκεται στην 4η θέση με το κανάλι Our upcycled life. Η Ντίντρα δίνει νέα ζωή σε αντικείμενα που βρίσκει πεταμένα ή από δεύτερο χέρι ή από την ανακύκλωση και όταν λέμε νέα ζωή εννοούμε πραγματικά τα κάνει αγνώριστα.

 Έφτιαξε μόμπιλε από πόδια ξύλινης καρέκλας! 

Και αυτό είναι μόνο για να πάρεις μια ιδέα για το πόσο ¨νέα¨ είναι η νέα ζωή που λέω ότι δίνει στα αντικείμενα, της αρέσει να λέει ότι τα σώζει από τα σκουπίδια και έτσι είναι. Έχει μια καταπληκτική μέθοδο graphic transfer που θέλω πολύ να δοκιμάσω και γενικά δείχνει πολλές τεχνικές παλαίωσης. 

Μιλάμε για πολύ παλαίωση όμως, του δίνει και καταλαβαίνει. 

Δε φοβάται το χρώμα οπότε δεν καταλήγουν όλα της τα κομμάτια με γήινους τόνους όπως συνηθίζεται να βλέπουμε στις τεχνικές παλαίωσης και τέλος πάντων έχει το δικό της στιλ που εγώ προσωπικά το λατρεύω. Έχει και βίντεο με ιδέες αλλά και βίντεο με τις τεχνικές της βήμα βήμα, διαλέγεις και παίρνεις. Α, και της αρέσει πολύ και το ντεκουπάζ.

Channel info: Το ότι με 354 βίντεο γεμάτα τεχνικές και ιδέες η Ντίντρα έχει κάτι λιγότερο από 100 χιλιάδες συνδρομητές πραγματικά με ξεπερνάει. Έχει 5 εκατομμύρια συνολικές προβολές βέβαια που σίγουρα είναι σημαντικό αλλά πιστεύω ότι μπορεί να τα πάει και καλύτερα και ελπίζω ότι τώρα που τη βοηθάει και η κόρη της στη διαχείριση του καναλιού να ασχοληθεί λίγο με το SEO, να ανέβει στα rankings και να πάει πολύ μπροστά γιατί πραγματικά το αξίζει.

Στην 5η θέση επιστρέφουμε στους dollar tree DIYers με τη Μέγκαν από το κανάλι Glue guns and roses που αν θέλεις τη γνώμη μου είναι και γ@μ# τα ονόματα. Η Μέγκαν είναι της ευκολίας. Όχι ότι δεν κάνει και πολύπλοκα πράγματα αλλά είναι απλά στην πράξη και μπράβο της.

 Και το ακούς στη φωνή της ότι τη βρίσκει να μοιράζεται απλές ιδέες. Η αγαπημένη της φράση είναι το Easy peasy lemon squeezy και ετοιμάσου να την ακούσεις πολλές φορές αν αρχίσεις να παρακολουθείς το κανάλι της Μέγκαν. Τι να κάνουμε όμως; Αντικατοπτρίζει φουλ τη φιλοσοφία της γύρω από τις κατασκευές και, όπως είπα και παραπάνω, μπράβο της.

Channel info: Με πάνω από μισό εκατομμύριο συνδρομητές και σχεδόν 33 εκατομύρια προβολές στα 136 βίντεο που έχει ανεβάσει η Μέγκαν λογικά έχει μείνει με την απορία γιατί τόσοι πολλοί θεατές δεν αποφασίζουν να κάνουν εγγραφή και αυτή είναι και η δική μου απορία. Πατήστε το καλέ το κουμπάκι το κόκκινο, τζάμπα είναι, δε δαγκώνει.

Στην 6η θέση και στον αντίποδα είναι η Κόρτνεϊ από το κανάλι Creative on the cheap. Η Κόρτνεϊ είναι της υπομονής, φίλε. Στα χρόνια της υπομονής που δε μας θυμήθηκε κανείς; Ε, αυτό. Τσίκι, τσίκι, τσούκου, τσούκου με υπομονή και επιμονή η Κόρτνεϊ φτιάχνει διακοσμητικά που είναι μεν εντυπωσιακά αλλά τα περισσότερα θέλουν κανένα πεντάωρο για να γίνουν.

 Ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα.

 Τα βίντεο βέβαια δεν είναι καθόλου βαρετά, να μην παρεξηγηθώ και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει για την υπομονή της εννοείται και εγώ προσωπικά τη θαυμάζω αυτή την υπομονή γιατί μου λείπει. Πες μου κι εσύ τη γνώμη σου αν έχεις δει το συγκεκριμένο κανάλι, είναι όντως της υπομονής ή εμένα μου φαίνεται;

Channel info: 115 χιλιάδες συνδρομητές έχει η Κόρτνεϊ από το Τέξας των Ηνωμένων πολιτειών και πάνω από 6,5 εκατομμύρια προβολές σε 230 βίντεο. Κόρτνεϊ, τι να σου πω, υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

Στην 7η θέση η Σίντι από το κανάλι Monarch Mom DIY και δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να τη βάλω στη λίστα ή να κάνω απλώς μια τιμητική αναφορά όπως θα δεις παρακάτω. Μπήκε στη λίστα όμως γιατί όντως βλέπω τα βίντεό της σχεδόν κάθε φορά που τα πετυχαίνω στις εγγραφές μου είναι όμως η τελευταία που ανακάλυψα, δεν τη βλέπω πάνω από δυο μήνες και μπορεί και να τη βαρεθώ, δεν ξέρω.

 Η Σίντι είναι σύζυγος πάστορα και παρόλο που αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις κατασκευές της μου φάνηκε ενδιαφέρον και ήθελα να το πω. Θα μείνει η Σίντι στη λίστα μου ή θα εκτοπιστεί από κάποια από τις παρακάτω Youtubers; Θα δείξει το μέλλον.

Channel info: 298 βίντεο έχει ανεβάσει η Σίντι και έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής σχεδόν 5,5 εκατομμύρια προβολές και 80 χιλιάδες συνδρομητές. 

Θα κάνω μια σύντομη αναφορά και σε κάποιες άλλες DIY youtubers γιατί έχω κάνει εγγραφή στα κανάλια τους αλλά δε βλέπω όλα τους τα βίντεο. 

Δεν είναι ότι δεν έχουν εξίσου ωραίες ιδέες αλλά θα στο ομολογήσω για να παρακολουθήσω ένα κανάλι εκτός από το θέμα που είναι το πιο βασικό πρέπει να μου αρέσει και η φωνή, ο τρόπος που μιλάει ο παρουσιαστής/youtuber και κυρίως η ενέργεια που βγάζει να με παρασύρει. 

Και απλά οι παρακάτω δε με έχουν παρασύρει τόσο ώστε να πατάω play κάθε φορά που βλέπω νέο βίντεο. Αλλά στις προτείνω γιατί φτιάχνουν ωραίες DIY κατασκευές και μπορεί να μην ταίριαξαν με το δικό μου vibe αλλά να ταιριάζουν με το δικό σου!

Η Rebecca Virginia DIY είναι η πρώτη στην οποία κάνω τιμητική αναφορά γιατί μου αρέσουν πολύ αυτά που φτιάχνει και είναι πολύ ήρεμη και γλυκιά και συγγνώμη αλλά αυτό το στιλ δε μου ταιριάζει γιατί είμαι πιο loud σαν χαρακτήρας . Θα μου πεις και τι κάνει η Χόλι στο νούμερο 1. Η Χόλι είναι Holly, θα σου πω, εκτός αυτού η Χόλι είναι μεν ήρεμη αλλά είναι ταυτόχρονα εθουσιώδης, χαρωπή. Η Ρεμπέκα είναι ήρεμη και ζεν. Στην προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως αν θες και να πάρεις ιδέες και να χαλαρώσεις.

Το κανάλι Unicorn Dust Designs είναι το επόμενο που θα σου προτείνω και δε σου λέω το όνομα της Youtuber γιατί δεν το θυμάμαι, αλλά κάνει πολύ ωραίες και προσεγμένες κατασκευές και πρόσφτα έγινε και μαμά. Αλλά το Youtube, Youtube γιατί στην Αμερική είναι δουλειά αυτό το πράγμα, που στην Ελλάδα ακόμα παλεύουμε να μας πάρει κάποιος στα σοβαρά αν πούμε ότι ανεβάζουμε βίντεο στην οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Πίσω στα DIYs με το κανάλι Liz Moore Decal And Decor που είναι το τελευταίο που θα σου προτείνω. Δεν έχω πολλά να πω γιατί είναι πρόσφατη ανακάλυψη και δεν έχει περάσει το τεστ της... αντοχής στο χρόνο αλλά αξίζει μια τιμητική αναφορά γιατί πιστεύω ότι μπορεί να σου αρέσει.

Τώρα θα μου πεις, καλά δεν έχεις ούτε ένα κανάλι για πολυμερικό πηλό στα αγαπημένα σου DIY κανάλια; Έχω και πολλά μάλιστα, αλλά αυτό θα είναι το θέμα ενός άλλου άρθρου.

Οπότε μιας και το λύσαμε κι αυτό, θέλω να μου πεις κι εσύ τη γνώμη σου. Καταρχάς έχουμε κοινά κανάλια; Υπάρχει κάποιο από αυτά που ανέφερα και στη δική σου λίστα αγαπημένων; Γράψε μου στα σχόλια και οπωσδήποτε μα οπωσδήποτε περιμένω και τις δικές σου προτάσεις, θέλω τουλάχιστον 1 αγαπημένο DIY κανάλι να μου γράψεις για να προσθέσω στις εγγραφές μου και ίσως και στη λίστα μου.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;