Η Χειροτέχνικα, το σύμπαν κι εγώ (storytime)

Το 2017 μόλις είχα ανακαλύψει τις ομιλίες Tedx στο Youtube και είχα εκστασιαστεί. Και τώρα, εσύ που διάβασες στον τίτλο να γράφει Χειροτέχνικα, θα αναρωτιέσαι αν έχω μπερδέψει τις διοργανώσεις στο μυαλό μου, αλλά bare with me,θα βγάλει νόημα σε λίγο.

Σεμινάριο πολυμερικού πηλού χειροτέχνικα





 Όπως έλεγα, είχα ανακαλύψει το Tedx και έβλεπα φανατικά. Και εκεί που βλέπω το εκατοστό όγδοο βίντεο σκέφτομαι: 

Δε θα ήταν ωραία να με καλούσαν κι εμένα κάποια στιγμή να δώσω μια τέτοια ομιλία; 

Φάση: θα έχω κάνει κάτι φοβερά inspiring και σημαντικό και θα πρέπει να το μοιραστώ με όλο τον πλανήτη, γιατί είμαι και μετριόφρων πάνω απ'όλα. 

Θες επειδή το σύμπαν με άκουσε, αλλά ακόμα δεν είχα κάνει κάτι τόσο ουάου για Tedx, θες επειδή ήταν τελείως τυχαίο και όλα αυτά με το σύμπαν είναι , μετά συγχωρήσεως σαχλαμάρες, λίγες μέρες μετά μου στέλνει μήνυμα η Βανέσα για να με ρωτήσει αν ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στη Χειροτέχνικα του 2017 ως εισηγήτρια σεμιναρίου στα craft rooms και μάλιστα με δύο σεμινάρια. 

Φυσικά δέχτηκα! Η Χειροτέχνικα ήταν και είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας και DIY στην Ελλάδα και στο μυαλό μου ήταν το Tedx για χειροτέχνες, μπορούσα να αρνηθώ;
Να μη στα πολυλογώ παρουσίασα δύο σεμινάρια στη Χειροτέχνικα της Αθήνας και νομίζω τρία σεμινάρια στη Χειροτέχνικα της Κρήτης , δε θυμάμαι πολύ καλά. 

Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι ένα από τα δύο σεμινάριά μου στην Αθήνα ήταν sold out και την ώρα της διεξαγωγής υπήρχε κόσμος που δεν πρόλαβε να βρει εισιτήριο και  παρακολουθούσε όρθιος έξω από το craft room για να πάρει μια γεύση και να δει τι χάνει. Τώρα τι έβλεπαν αυτοί οι έρμοι πίσω από το διαχωριστικό λες και ήταν έξω από σκηνή εγκλήματος , ένας Θεός ξέρει!

Για να μην πάθεις κι εσύ το ίδιο και τρέχεις και δε φτάνεις και μετά στέκεσαι όρθιος και δε βλέπεις και τίποτα και τζάμπα στέκεσαι κλείσε το εισιτήριό σου για το σεμινάριό μου στη φετινή Χειροτέχνικα.

Σεμινάριο πολυμερικού πηλού χειροτέχνικα



Να ξέρεις ότι ήδη το ένα τμήμα ξεπούλησε και έχουμε δημιουργήσει δεύτερο τμήμα για να προλάβεις να κλείσεις εισιτήριο και να φτιάξουμε σκουλαρίκια από πολυμερικό πηλό.

Το σεμινάριό μου θα είναι εισαγωγικό στον πολυμερικό πηλό που απευθύνεται σε αρχάριους και σκοπός του είναι η γνωριμία και εξοικείωση με το υλικό. Στις 2,5 ώρες που διαρκεί το σεμινάριο θα δημιουργήσουμε από το Α ως το Ω ένα μοναδικό ζευγάρι σκουλαρίκια από πολυμερικό πηλό. Θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις όλα τα βασικά για το ψήσιμο του πολυμερικού πηλού και φυσικά τα μυστικά μου σε αυτό το κομμάτι γιατί αυτό δυσκολεύει τους περισσότερους, αρχάριους και μη, και θα φύγεις φορώντας τα σκουλαρίκια σου!

Όλα τα εργαλεία και υλικά αλλά και ο πολυμερικός πηλός που θα χρειαστείς παρέχονται από τη Χειρετέχνικα , εσύ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το να κλείσεις το εισιτήριό σου.

Για να δούμε τώρα, τελικά με είχε ακούσει το σύμπαν το 2017;

Ούτε το σύμπαν συνωμότησε, ούτε τυχαίο ήταν που με κάλεσαν στη Χειροτέχνικα. Με βρήκαν μέσα από αυτό εδώ το μπλογκ όπου ανέβαζα tutorials για τον πολυμερικό πηλό και είχα δημιουργήσει μια ισχυρή online παρουσία ως ¨expert¨ στον τομέα μου. Αυτό δε σημαίνει ότι ήμουν ή ότι είμαι καλύτερη από άλλους, σημαίνει ότι είχα τα κότσια να δείξω τη δουλειά μου, να μη ντρέπομαι όσο κι αν νόμιζα ότι δεν είναι τέλεια αυτά που φτιάχνω και την ευφυΐα να καταλάβω ότι όταν δείχνεις πώς φτιάχνεις κάτι δεν αποθαρρύνεις τον κόσμο από το να έρθει στα σεμινάριά σου όπως νομίζουν πολλοί με το σκεπτικό ότι αφού δείχνεις πώς το φτιάχνεις θα το φτιάξει μόνος του. Αντίθετα προσελκύεις κόσμο στα σεμινάρια γιατί σε ξέρει και το κυριότερο σε εμπιστεύεται.


Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να σε ενθαρρύνω να εκτεθείς, να φτιάξεις το δικό σου blog ή ίνσταγκραμ ή tik tok και να δείξεις τη δουλειά σου, μη ντρέπεσαι, μη σκέφτεσαι ότι υπάρχουν άλλοι που το κάνουν καλύτερα και γενικά μην κολλάς και μην κολώνεις. 

Και πού ξέρεις; Μια μέρα μπορεί να σε καλέσουν και στο Tedx.

Tώρα για εσένα που έρχεσαι ήδη στα σεμινάρια πολυμερικού πηλού στο ftiaxto,οπότε δεν είσαι αρχάριος αλλά δε μπορείς και χωρίς εμένα να σου πω ότι θα παρουσιάσω ένα ακόμα σεμινάριο στη Χειροτέχνικα στο οποίο θα φτιάξουμε φυτικά κεριά σόγιας. Γιατί αν δεν το ξέρεις, πριν ασχοληθώ με τον πολυμερικό πηλό η μεγάλη μου αγάπη ήταν τα χειροποίητα κεριά και μάλιστα επειδή κι αυτά τα ανέβαζα στο μπλογκ με είχαν καλέσει από μια εταιρεία διοργάνωσης εταιρικών σεμιναρίων για να φτιάξω κεριά με στελέχη εταιρειών.

Οπότε δύο πράγματα θέλω να κρατήσεις από αυτό το άρθρο:
1ον φτιάξε κι εσύ το δικό σου blog και 2ον κλείσε τώρα το εισιτήριό σου.

Τα λέμε στη Χειροτέχνικα! 



Σεμινάριο κατασκευής χειροποίητων κεριών




Μιας και έφτασες μέχρι εδώ , θέλω να σου ζητήσω μια μεγάλη χάρη: Πάτα ένα από τα κουμπάκια παρακάτω για να μοιραστείς αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στα κοινωνικά δίκτυα! Μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται να ξεκινήσει να ασχολείται με τον πολυμερικό πηλό και να βρει αυτό που ψάχνει χάρη σε σένα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια