Κατασκευή κεριών: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις

Σήμερα θα δούμε τις 5 πιο συχνές ερωτήσεις για την κατασκευή κεριών που δέχομαι συνεχώς στα σεμινάρια και τα κοινωνικά δίκτυα. Έχουν να κάνουν με το πόσο άρωμα βάζουμε στο κερί, πώς επιλέγουμε φυτίλι, πώς χρωματίζουμε το κερί κ.ά .

Κατασκευή κεριών: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις


Για να είναι κάπου συγκεντρωμένες έφτιαξα ένα βίντεο με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους. Οι ερωτήσεις αφορούν και κάποιες παρανοήσεις και ανακριβείς πληροφορίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ για την κατασκευή κεριών που δεν είναι μόνο λάθος, είναι και επικύνδυνες.

Δες το βίντεο εδώ και θα σου εξηγήσω στη συνέχεια τι εννοώ όταν λέω ότι πολλές από τις οδηγίες που βρίσκεις για την κηροπλαστική στο διαδίκτυο είναι επικίνδυνες


Η κατασκευή κεριών δεν είναι απλή υπόθεση. 

Μιλάμε για πολλά διαφορετικά υλικά σε υψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια αφού φτιάξουμε το κερί μιλάμε για καύση των υλικών αυτών. Μην ακολουθείς άκριτα συμβουλές που βρίσκεις στο διαδίκτυο. 

Η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που λαμβάνει υπόψιν του κάθε κηροπλάστης ερασιτέχνης ή επαγγελματίας και αυτό σου προτείνω να κάνεις κι εσύ. 

Και σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας έχει να κάνει με το ποιον εμπιστεύεσαι για οδηγίες. Επειδή κάτι έγινε viral ή το είδες σε πολλά άρθρα δε σημαίνει ότι είναι ασφαλές, σημαίνει απλώς ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το σωστό τρόπο.

Προσωπικά ασχολούμαι με τα χειροποίητα κεριά από το 2009 και πρόσφατα ξεκίνησα να διδάσκω σε σεμινάρια κηροπλαστικής, οπότε μάλλον κάτι παραπάνω ξέρω από ένα τυχαίο σάιτ που έγραψε ένα άρθρο για το πώς να φτιάχνεις κεριά ή από ένα viral βίντεο που δείχνει hacks για κεριά με μόνο σκοπό την ψυχαγωγία και τα κλικ χωρίς να δίνει καμία σημασία στην ασφάλεια.

Οι βασικές ανησυχίες σου όσον αφορά την ασφάλεια και την κατασκευή κεριών είναι πρωτίστως 
  • το να μην είναι το κερί σου πιθανή εστία πυρκαγιάς και
  • να μην επιφέρει βλάβες στο αναπνευστικό σου είτε κατά την κατασκευή είτε κατά την καύση
Εάν βάζεις μέσα στα κεριά σου ό,τι βρεις μπροστά σου χωρίς να ελέγξεις εξονυχιστικά 
  • ότι είναι ασφαλές για χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες, 
  • ότι είναι ασφαλές για χρήση σε κεριά, 
  • ότι είναι ασφαλές για καύση 
τότε πολύ απλά βάζεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου σε κίνδυνο.

Αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερα tips σχετικά με την κατασκευή κεριών μπορείς να με ακολουθήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, θα με βρεις παντού ως despinasstudio.

Αν ενδιαφέρεσαι για σεμινάρια κηροπλαστικής μπορείς να ενημερωθείς για τα διαθέσιμα τμήματα και τις ημερομηνίες παρακάτω


Αν δεν πρόλαβες να κλείσεις θέση και θέλεις να σιγουρευτείς ότι θα προλάβεις το επόμενο, συμπλήρωσε το email σου εδώ και θα σε ενημερώσω μόλις ανακοινωθεί νέο σεμινάριο κηροπλαστικής.


Μιας και έφτασες μέχρι εδώ , θέλω να σου ζητήσω μια μεγάλη χάρη: Πάτα ένα από τα κουμπάκια παρακάτω για να μοιραστείς αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στα κοινωνικά δίκτυα! Μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται να ξεκινήσει να ασχολείται με την κατασκευή κεριών και να βρει αυτό που ψάχνει χάρη σε σένα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια