Confessions of a blogger #1 με θέμα τις φωτογραφίες

Καιρό έχουμε να τα πούμε, κορίτσι!
Όπως ίσως θα έχεις παρατηρήσει δε με επισκέπτεται συχνά η έμπνευση.
Γράφω ένα ποστ γεμάτη ενθουσιασμό αλλά περνάνε βδομάδες μέχρι να γράψω το επόμενο.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Δεν ξέρω ειλικρινά.
Σημειώνω σε ένα μπλοκάκι διάφορες ιδέες για ποστ, καμία όμως δε μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να καθίσω πραγματικά να γράψω το ποστ.



Θα ήθελα να ενημερώνω το μπλογκ μου πιο τακτικά κι έχω δοκιμάσει να "πιέσω" τον εαυτό μου με διάφορα tricks (η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ήταν ένα από αυτά) όμως δυσκολεύομαι πολύ να τηρήσω τους όρους που εγώ η ίδια έχω ορίσει και νομίζω ότι ποιοτικά το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Τις περισσότερες φορές με προβληματίζουν πολύ οι φωτογραφίες.
Έχω αντιληφθεί την αδυναμία μου να τραβήξω καλές φωτογραφίες και δύσκολα αποφασίζω να πιάσω τη φωτογραφική, σα να είναι τζιζ κακά ένα πράγμα!
Φυσικά, ακόμα και όταν έχω τραβήξει τις φωτογραφίες με προβληματίζει πολύ το ποιες να διαλέξω και βέβαια και η επεξεργασία τους είναι αρκετά χρονοβόρα, μόνο το resize και το crop να σκεφτείς παίρνει χρόνο, πόσο μάλλον ο φωτισμός η αντίθεση κλπ κλπ
Θα μου πεις, κορίτσι, και με το δίκιο σου, βάλε μια φωτογραφία να τελειώνουμε, όχι την τέλεια, την καλύτερη που μπορείς έστω.

Δυστυχώς όμως ούτε αυτό μπορώ να το κάνω εύκολα, είμαι τελειομανής, (όπως αντιλαμβάνομαι την τελειότητα κάθε φορά βέβαια, γιατί το κόλλημα με τη φωτογραφία με έχει πιάσει τον τελευταίο χρόνο) και η λογική του ή το τέλειο ή τίποτα καταβαραθρώνει τη δημιουργικότητά μου.
Επίσης, όλο σκέφτομαι να αλλάξω φωτογραφική μηχανή, όμως δεν το αποφασίζω γιατί δεν ξέρω αν πραγματικά μου φταίει η φωτογραφική ή η τεμπελιά.

Ακόμα και σήμερα, με δυσκολία σου γράφω όλα αυτά που με απασχολούν σχετικά με το blogging.
Κανονικά θα ήθελα να στα πω πιο συγκεκριμένα, πιο οργανωμένα, αλλά δε μου βγαίνει.
Νομίζω όμως, ότι θα ήταν ανέντιμο από μέρους μου, να μη μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου για ένα κοινό μας "χόμπι" .

Και ελπίζω να αποδειχθεί και χρήσιμο, καθώς οι συμβουλές σου πάνω σ'αυτό το θέμα θα ήταν πολύ πολύτιμες για μένα.

Ο,τιδήποτε για να ξεκολλήσω θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Εσένα σου συμβαίνει να κολλάς; Ποιοι είναι οι λόγοι;
Μοιάζουν με τους δικούς μου;
Τι κάνεις για να το ξεπεράσεις;




Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. Καλημέρα Δέσποινα! Μου άρεσε πάρα πολύ η ανάρτησή σου αυτή που δείχνει την ανθρώπινη πλευρά και τους προβληματισμούς που έχουμε νομίζω όλοι μας. Με εκφράζει και εμένα σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί κολλάω και εγώ συνεχώς, αργώ να βάλω αναρτήσεις, γιατί ενώ έχω έτοιμα αρκετά θέματα δεν είμαι ικανοποιημένη με τις φωτογραφίες όπως λες και εσύ. Δεν ξέρω να τις επεξεργάζομαι παρά μόνο τα βασικά. Τελικά βάζω αυτές που έχω χωρίς να είμαι ικανοποιημένη. Επίσης δεν είμαι καλή στο να γράφω κείμενα. Αργώ πολύ να αποφασίσω τι θα γράψω και πως θα το γράψω. Τέλος έχω μεγάλο θέμα χρόνου. θέλω να διαβάζω και να σχολιάζω τις αναρτήσεις στα αγαπημένα μου μπλογκ αλλά αυτό μου παίρνει πάρα πολύ χρόνο και φοβάμαι ότι χάνω και αναρτήσεις. Προχθές για παράδειγμα σχολίασα αποκριάτικες αναρτήσεις που δεν τις είχα δει εγκαίρως. Δυστυχώς λοιπόν δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να δίνει συμβουλές, ίσως μόνο ότι αν βάλεις κάτι που δεν είναι τέλειο για σένα, εμείς δεν θα το καταλάβουμε καν. Φιλάκια πολλά και αν θέλεις τη γνώμη μου αναρτήσεις σαν αυτή ειλικρινείς, που δείχνουν τους προβληματισμούς μας είναι οι καλύτερες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, εγώ στο γράψιμο δεν έχω θέμα, το'χω (μπορεί να μην είναι για κάποιους καλό το γράψιμό μου αλλά μου αρέσει και με εκφράζει κι αυτό είναι που ψάχνω και στις φωτογραφίες και δεν το'χω βρει, όχι να είναι τέλειες αναγκαστικά αλλά να μου αρέσουν και να με εκφράζουν). Εγώ λόγω ανεργίας δεν έχω θέμα χρόνου, μακάρι να είχα κι άλλα μπλογκς να διαβάζω, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μπλογκς που δεν τα έχω ανακαλύψει ακόμη. Η συμβουλή σου είναι χρήσιμη και μακάρι να την εφαρμόσω, το καλύτερο εξάλλου έρχεται με την εξάσκηση και όσο το αποφεύγω σίγουρα δε θα γίνομαι καλύτερη!

      Διαγραφή
  2. Είχα το ίδιο πρόβλημα και εγώ, συνεχώς παραπονιομουν για τις φωτογραφιες ώσπου δεν είχα όρεξη για νέο πόστ, απο τοτε που αγόρασα φωτογραφική ομως εχω πολυ όρεξη να αφιερώνω όσο περισσότερο χρονο μπορω στο blog., αν πάρεις μια φωτογραφική πιστευω θα εισαι πιο ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και θα θέλεις να ασχολεισε περισσότερο με το blog, φιλακια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το πιστεύω, αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση και με προβληματίζει φυσικά το ότι δεν αρκεί μόνο η μηχανή πρέπει να μάθω και να τη χειρίζομαι σωστά αλλιώς το αποτέλεσμα πάλι δε θα με ικανοποιεί. Εσύ τι μοντέλο πήρες; Την έμαθες εύκολα τη μηχανή;

      Διαγραφή
    2. Πήρα την Nikon D3100 την έμαθα πολύ γρήγορα , γενικά ειναι απο τις πιο εύκολες φωτογραφικές μηχανές :)

      Διαγραφή
    3. Σ'ευχαριστώ πολύ, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, είναι αλλιώς όταν το μαθαίνεις από κάποιον που έχει ο ίδιος παρά αυτά που θα σου πουν στο κατάστημα!

      Διαγραφή
  3. Δεσποπινάκι μου πόσος προβληματισμός !!!! Μα μην αγχώνεσαι για τις φωτογραφίες γιατί δεν είμαστε φωτογράφοι !!1 Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να βγάλω φωτογραφία της προκοπής και δεν τα καταφέρνω , συμβουλές ζήτησα τίποτα ...
    Το μπλογκ είναι ο χώρος σου και γράφεις όποτε θέλεις και βέβαια και ότι θέλεις !!!Χωρίς πίεση , εδώ είναι απλά χώρος αποφόρτισης!!! Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου δώσει κάποιος συμβουλές πρέπει να ξέρει και τη μηχανή σου και αν έχεις κι εσύ απλή ψηφιακή όπως εγώ δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Σωστές ρυθμίσεις, το white balance και το ζουμ (όχι να ζουμάρουμε που εστιάζει η κάμερα εννοώ), σωστός φωτισμός καλύτερα φυσικός και όχι φλας. Αυτά εφαρμόζω εγώ αλλά όπως είπα δεν είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  4. βασικα νομιζω το blogging δεν πρεπει να μας αγχωνει...απο τοτε που το βλεπω σα να γραφω στο ημερολογιο μου , δηλ σα να κραταω απλα σημειωσεις για μεα, απο τοτε αρχισα να το βλεπω αλλιως και να το διασκεδαζω καλυτερα. οσο για τις φωτο, ειναι θεμα γουστου! τελευταια χρησιμοποιηω και το instagram και τις κανει λιγο πιο "καλλιτεχνικες" , κοινως κρυβει ατελειες. γιατι δεν το κοιταζεις λιγο και εσυ?

    οπως και να εχει, ολα μια χαρα! εσυ να το απολαμβανεις και θα σου ερθει και η ορεξη και η τρελα να γραφεις! και ανυπομονουμε κιολας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, Ζina! Σίγουρα είναι θέμα γούστου, κι εγώ χρησιμοποιώ κάποια προγράμματα για επεξεργασία αλλά τα φίλτρα δε μου πολυαρέσουν, νομίζω ότι χάνει κάπου η φωτογραφία, εξαρτάται βέβαια και από την αρχική φωτογραφία!

      Διαγραφή
  5. Οπως βλέπεις, Δέσποινα, δεν είσαι "μόνη" !! Προσωπικά, έχω καταλήξει στο ότι όχι μόνο δεν πρέπει να με αγχώνει το blog, το fb, κλπ αλλα αντίθετα να λειτουργεί ώς μέσο "διασκέδασης" !! Αλλοιμονο, αν πιεζόμαστε και σε αυτό που θα έπρεπε να μας ξεκουράζει και να μάς χαλαρώνει !!!!
    Πάρε όσο χρόνο θέλεις και ακόμη παραπάνω!!!!!
    Να'σαι καλά, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που δεν είμαι μόνη! Πόσο δίκιο έχεις! Θα ήθελα πάντως να ήμουν λίγο πιο συνεπής!

      Διαγραφή
  6. Κοίτα μία καινούργια κάμερα σίγουρα θα σου έλυνε κάπως το πρόβλημα .... αλλά πρέπει να το δεις λίγο πιο χαλαρά, δεν είμαστε και φωτογράφοι! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, δεν είμαστε και φωτογράφοι, αλλά όλες ξέρουμε τη σημασία της εικόνας και ειδικά στο μπλόγκινγκ! Πάντως θα προσπαθήσω να το δω πιο χαλαρά!

      Διαγραφή
  7. Οι φωτογραφιες στο blog σου ως τωρα ειναι αξιοπρεπης, σιγουρα δεν μπορουμε μεσα απο τα blogs να δωσουμε το 100% για το πως φαινεται ενα προιον ομως ολες κανουμε το καλυτερο που μπορουμε, απο την στιγμη που ειναι καθαρη και οχι θολη η φωτογραφια και δειχνει τα χρωματα χωρις μεγαλη αποκλιση πιστευω ειναι ενταξει.
    Αυτο που σου προτεινω εγω ειναι να βαλεις ενα προγραμμα εβδομαδιαιων αναρτησεων, βοηθαει πολυ (το ιδιο εκανα και εγω στο blog μου) σιγουρα θα υπαρχουν φορες που δεν μπορεις να το τηρησεις καθε εβδομαδα ολοκληρο, ομως αυτο θα ειναι κατι που θα σου δινει κινητρο κρατωντας την υποσχεση που εδωσες στους αναγνωστες σου!
    Καλα να περνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα το να είναι αξιοπρεπείς (καθαρές και φωτεινές) οι φωτογραφίες είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάμε, αλλά όταν ασχολιόμαστε αρκετό καιρό θέλουμε και να εξελιχθούμε σε αυτό, γι ' αυτό κι εγώ έχω αυτούς τους προβληματισμούς! Το πρόγραμμα είναι καλή σκέψη, αλλά με μένα δεν πολυπιάνει, το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν. Θα το ξαναπροσπαθήσω βέβαια, γιατί θέλω να ¨ξεκολλήσω"

      Διαγραφή
    2. Ούτε και εγώ μπορώ με το πρόγραμμα, με αγχώνει! Γράφω όταν έχω όρεξη! :) Και εγώ είχα κολλήσει Δέσποινά μου και μαζί με κάτι προβλήματα υγείας έμεινε το blog στην άκρη! Τώρα όμως επανήλθα και χαίρομαι πολύ γι'αυτό! Όσο για τις ιδέες, επειδή και εγώ εκνευρίζομαι που γράφω όλο τα ίδια και τα ίδια, κάνε το εξής που θα κάνω και εγώ : πήγαινε σε παλιότερά σου άρθρα και δες ποια είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση και ποια τα έγραψες με περισσότερη όρεξη και γράψε παρόμοια, παρόμοιας θεματολογίας! :) x

      Διαγραφή
    3. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου, Σταυρούλα, και σ'ευχαριστώ πολύ!Αυτό με τα παλιότερα άρθρα θα το δοκιμάσω σίγουρα. Κι εγώ έχω παρατήσει το μπλογκ κατά καιρούς, αλλά δε θέλω να το ξανακάνω, Βέβαια, είναι και θέμα συνθηκών, δεν ξέρω τι θα μου προκύψει στο μέλλον, αλλά ελπίζω να μην το ξαναφήσω,γιατί ό,τι αφήνεις σε αφήνει!

      Διαγραφή
    4. Να 'σαι καλά Δέσποινά μου :) Καλά ναι ποτέ δε μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά όπως είπες και εσύ ότι αφήνεις σε αφήνει! Φιλιά πολλά :) x

      Διαγραφή
  8. Δέσποινα και εγώ στην αρχή με τις φωτογραφίες είχα ενα θέμα αλλά ξεκίνησα να τραβάω πολλές από το ίδιο αντικείμενο και σιγά σιγά έβλεπα πως άρχισα να 'φτιάχνω'! Βασικά επειδή τράβαγα (και τραβάω ακόμα) πολλές πάντα υπάρχουν δύο τρείς που αξίζουν! ;) Προσπάθησε να τις τραβάς μέρα, κοντά σε παράθυρο και θα βρείς τον τρόπο, έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν στάνταρ βήματα (σε εμάς τους ερασιτέχνες) ανάλογα το αντικείμενο τραβάμε. Είναι αλήθεια πως θέλει αρκετή ώρα να φτιάξεις φωτογραφίες, να γράψεις να διορθώσεις.. Αστα.. και εγώ νομίζω πως μερικές φορές αγχώνομαι χωρίς να πρέπει. Λες και ξεκινήσαμε να 'μπλογκάρουμε' για διαγωνισμό... ;)
    Αυτή η εποχή δεν νομίζω πως βοηθάει κανέναν μας.. με τέτοιο καιρό τι όρεξη να έχεις και για τι πράγμα... ούτε που έχουμε καταλάβει τι μήνας είναι! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που κάνω είναι αυτό που λες πρώτα, οπωσδήποτε μέρα, πάντα κοντά σε παράθυρο (δοκιμάζω διάφορες θέσεις) και τραβάω κι εγώ πολλές, αλλά και οι πιο καλές ακόμα (σε σύγκριση με τις άλλες) μου φαίνονται άστα να πάνε! Η επεξεργασία είναι κι αυτή ένα μεγάλο κομμάτι! Πάντως αυτό που λες με τον καιρό είναι μεγάλη υπόθεση και παρόλο που σήμερα έχει λιακάδα δε νομίζω ότι ήρθε πραγματικά η Άνοιξη, με βάση αυτά που ακούω στα δελτία καιρού για τις επόμενες μέρες! Κι εγώ κατέληξα στο ότι αγχώνομαι χωρίς να πρέπει, ό,τι μπορούμε, όσο καλύτερα μπορούμε αρκεί νομίζω!Όπως πολύ σωστά λες, είμαστε ερασιτέχνες!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;