5 πράγματα πoυ πρέπει οπωσδήποτε να έχει το blog σου

     Σήμερα θέλω να δούμε 5 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα μπλογκ.
Σαν μπλόγκερ σίγουρα θέλεις το μπλογκ σου να είναι βολικό για τον αναγνώστη και η περιήγησή του να είναι εύκολη και ευχάριστη.
     Αυτά που σου γράφω παρακάτω δε στα λέω σαν ειδική στο μπλόγκινγκ αλλά σαν απλή αναγνώστριά σου.
     Δε σου γράφω απλώς τι χρειάζεται να προσθέσεις, σου εξηγώ και πώς θα το κάνεις.
      Οπότε πάμε να δούμε τα 5 πράγματα που είναι απαραίτητα σε κάθε μα κάθε μπλογκ
5 things your blog must have





  • Να έχεις back to top button. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο ειδικά αν έχεις πολλές αναρτήσεις να εμφανίζονται στην αρχική σελίδα. Έστω ότι κάποιος έχει διαβάσει πολλά ποστ σου, ή ένα μακροσκελές ποστ και θέλει να βρει κι άλλα πράγματα στο μπλογκ σου. Με αυτό το κουμπάκι μπορεί να πάει κατευθείαν στην κορυφή της σελίδας και να βρει εύκολα αυτό που θέλει, αντί να κάνει scroll μία ώρα μέχρι να φτάσει στο πάνω μέρος ή να πατάει το page up.(Πώς θα το κάνεις: Δες πώς θα βάλεις back to top κουμπί στο blog σου είτε είναι στο WP είτε στο blogger, είναι στα αγγλικά αλλά είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις τις οδηγίες)
  • Να εμφανίζονται οι ετικέτες κάτω από κάθε ανάρτηση. Είναι πολύ σημαντικό γιατί, αν κάποιος διαβάζει πχ μία συνταγή στο μπλογκ σου και του αρέσει, θα θέλει να δει ίσως κι άλλες συνταγές.Αν η ετικέτα συνταγές εμφανίζεται κάτω από το ποστ θα πατήσει κατευθείαν πάνω στην ετικέτα και θα μεταφερθεί σε όλα τα ποστ με συνταγές που έχεις ανεβάσει.Αν όμως οι ετικέτες δεν εμφανίζονται θα πρέπει να ψάξει στην αναζήτηση για άλλες συνταγές ή να ψάχνει τις ετικέτες στο πλάι του μπλογκ σου που πίστεψέ με είναι πολύ πιο χρονοβόρο και δύσκολο.(Πώς θα το κάνεις:  Πανόπτης->Διάταξη->Αναρτήσεις ιστολογίου (πατάς επεξεργασία) τικάρεις το κουτάκι που γράφει "ετικέτες")
  • Να έχεις αναζήτηση του ιστολογίου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αν έχεις πχ μπλογκ με συνταγές πώς περιμένεις να βρει ο αναγνώστης τη συνταγή που ψάχνει; Έστω ότι θέλει να δει αν έχεις μία συνταγή για τυρόπιτα. Δε μπορεί να κάτσει να διαβάσει όλο το μπλογκ για να τη βρει. Θέλει να την αναζητήσει και να τη βρει εύκολα, αλλιώς θα ψάξει σε άλλο μπλογκ που έχει Search box. (Πώς θα το βάλεις : Πανόπτης->Διάταξη->Προσθήκη gadget->Πλαίσιο αναζήτησης.)
  • Να έχεις κουμπιά για να μοιραστούν οι αναγνώστες το ποστ σου στα social media. Νομίζω είναι περιττό να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι αυτό.(Πώς θα το κάνεις : Δες πώς θα προσθέσεις social media buttons στο μπλογκ σου.)
  • Να έχεις ρυθμίσει πώς θα εμφανίζεται το μπλογκ σου όταν κάποιος μπαίνει από κινητό.  Είναι σημαντικό γιατί πλέον όλο και περισσότεροι αναγνώστες μπαίνουν στο ιστολόγιό σου από το κινητό τους και αν είναι δυσανάγνωστο το μπλογκ σου θα πατήσουν Χ και τέλος. Αν όμως είναι εύκολο να διαβάσουν το μπλογκ σου θα μείνουν περισσότερη ώρα και ίσως γίνουν τακτικοί αναγνώστες σου. (Πώς θα το κάνεις: Πανόπτης->Πρότυπο->Κινητό(δεξιά) πατάς το γραναζάκι και δοκιμάζεις τις επιλογές που σου δίνονται ώστε να δεις ποια σου αρέσει. όταν είσαι ευχαριστημένη πατάς αποθήκευση)

Αυτά είναι για μένα τα απολύτως απαραίτητα σε οποιοδήποτε μπλογκ.
Ελπίζω να σε βοήθησα να οργανώσεις καλύτερα το ιστολόγιό σου.

Τι θεωρείς εσύ απαραίτητο σε κάθε μπλογκ;
Ποια από τα παραπάνω έχεις ήδη στο μπλογκ σου και ποια σκέφτεσαι να προσθέσεις;


΄Ισως να σε ενδιαφέρει και ο οδηγός SEO για bloggers ώστε να κάνεις τις αναρτήσεις σου να εμφανίζονται ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Τι άλλο θα ήθελες να δεις στη στήλη 




Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Έκανα σε όλα ✔ Δέσποινα!!! Μακάρι να τα ήξερα αυτά από την αρχή του μπλογκ !!! Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραίες οι συμβουλές σου, μόλις πρόσθεσα το top button, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον!!! Εφάρμοσα όσα δεν είχα εφαρμόσει. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλές συμβουλές!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκετά ενδιαφέρουσες οι συμβουλές σου Δέσποινα. Πολύ γρήγορα θα τις εφαρμόσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σε ευχαριστήσω άλλη μια φορά για τις συμβουλές!!! Τώρα να βρω την όρεξη να ασχοληθώ λίγο με την εμφάνιση του μπλογκ μου. Καλή σου μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χρήσιμα όσα γράφεις Δέσποινα! Ευχαριστούμε. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμβουλές που σίγουρα θα μου φανούν χρήσιμες.Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ καλο και ευκολες οδηγιες. Σε ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη! Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμη η ανάρτησή μου!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σου,

    έχω ένα πρόβλημα με τις ετικέτες. Παρ' όλα που το έχω τσεκατισμένο και έχω βάλει ετικέτες στα ποστ μου δεν μου τα εμφανίζει. Μήπως ξέρεις τι μπορεί να φταίει? Το blog μου είναι http://mylittleblog-tes.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πας στο blogger->διάταξη->Αναρτήσεις ιστολογίου. θα πατήσεις επεξεργασία και θα τικάρεις τις ετικέτες. Θα κάνεις αποθήκευση αλλαγών και είσαι έτοιμη!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα! Το έχω κάνει αυτό και πάλι τίποτα. Μπορεί να φταίει τα σηματάκια που έχω βάλει για sharing?

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζω ότι σχετίζονται, θα μπορούσες όμως να τα βγάλεις για να το τσεκάρεις. Εφόσον το πρότυπό σου είναι το απλό του blogger δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τις εμφανίζει. Πατάς αποθήκευση μετά τις αλλαγές;

      Διαγραφή
    4. Ναι πατάω αποθήκευση. Τα έβγαλα και πάλι το ίδιο.

      Διαγραφή
    5. Δέσποινα, βρήκα τρόπο να το φτιάξω. Έκανα αναζήτηση στο google για αυτό το πρόβλημα και βρήκα αυτό https://productforums.google.com/forum/#!topic/blogger/0NLEjcf5WTk και δούλεψε μια χαρά. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

      Διαγραφή
    6. Κι εγώ σ'ευχαριστώ που μου είπες πώς το έλυσες!Ίσως το διαβάσει και κάποιος άλλος που έχει το ίδιο πρόβλημα!Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    7. Το είχα πάθει κι εγώ παλιά σε ένα άλλο πρότυπο που είχα. Ξέρετε, είναι πολύ εύκολο να "σπάσει" κάποιος κώδικας τελικά και να αχρηστευθούν δεδομένα. Χμμ... Να μία αφορμή για ένα μελλοντικό blogging tips post! ♥

      Διαγραφή
  11. Μόλις ξαναδιαβασα αυτή την ανάρτηση σου.
    Δεν είχα την αναζήτηση και μόλις την προσθεσα.
    Ευχαριστώ πολυ.
    Το θέμα του αδερφού μου δεν λύθηκε ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ βοηθητική για τον αναγνώστη!Καλά έκανες!
      Για το άλλο θέμα, δοκίμασε με μια άλλη φωτογραφία να δούμε τι θα γίνει, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!Έστω αν έχει την ίδια φωτογραφία σε άλλο αρχείο ή μια τελείως άσχετη για να δούμε αν είναι το πρόβλημα στη φωτογραφία ή στο μπλόγκερ!

      Διαγραφή
  12. Πολύ χρήσιμη κι αυτή η ανάρτηση! Τα μισά δεν τα είχα και χαίρομαι που μέσα από το blog σου με βοηθάς να στήσω το δικό μου καλύτερα! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα άρθρα σου ειναι πολύ βοηθητικά!!
    Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις συμβουλές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;