10 τips για να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου στο πι και φι - Guest Post

   Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για αποδράσεις, μετά το καλοκαίρι φυσικά! Σε όποιο μέρος και να βρεθείς όλα είναι στολισμένα, χαρούμενα, ζεστά, γιορτινά! Και όπως και στις καλοκαιρινές διακοπές, έτσι και στις Χριστουγεννιάτικες σε βασανίζει η αιώνια απορία: «Τι να πάρω μαζί μου;»
   Μόνο που υπάρχει ένα επιπλέον θέμα στο κεφάλαιο «βαλίτσα»,ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψεις με αεροπλάνο! Τα χειμωνιάτικα ρούχα είναι πιο χοντρά και πιο βαριά. Συγκρίνεται το μικροσκοπικό σου μπικίνι, το αέρινο παρεό και τα φλατ σανδάλια σου με τις βαριές μπότες, τα χοντρά πουλόβερ και τις μάλλινες ζακέτες; Ακόμα και στα καλλυντικά θα χρειαστείς μια ενυδατική παραπάνω για την περίπτωση που η θερμοκρασία φτάσει σε πολύ, πολύ χαμηλά επίπεδα.





   Συγκρίνεται το μικροσκοπικό σου μπικίνι, το αέρινο παρεό και τα φλατ σανδάλια σου με τις βαριές μπότες, τα χοντρά πουλόβερ και τις μάλλινες ζακέτες; Ακόμα και στα καλλυντικά θα χρειαστείς μια ενυδατική παραπάνω για την περίπτωση που η θερμοκρασία φτάσει σε πολύ, πολύ χαμηλά επίπεδα.

   Επειδή όμως είναι γιορτές κι έχεις άλλα θέματα να αγχώνεσαι, παρακάτω θα βρεις έναν πρακτικό οδηγό ώστε να φτιάξεις εύκολα τη βαλίτσα σου και μάλιστα στο πι και φι! 

  1. «Χοντρά» ρούχα
Όταν λέμε «χοντρά» βέβαια δεν εννοούμε πολύ χοντρά. Στην Ελλάδα είσαι, που δεν κάνει κρύο και κρύο δεν έκανε ποτέ. Αν δεν συμπαθείς τα πουλόβερ και τις πολύ ζεστές μπλούζες, μπορείς να βάλεις στη βαλίτσα σου μερικά λεπτά μπλουζάκια ή ακόμα και t-shirt και να τα φοράς με ζακέτες. Η να κάνεις το αγαπημένο layering με πολλά μπλουζάκια το ένα πάνω από το άλλο. Είναι πρακτικό ειδικά τώρα που ο καιρός έχει τρελαθεί και μια κάνει κρύο μία κάνει ζέστη. Εάν σκοπεύεις να επισκεφτείς ένα μέρος με χιόνια τότε σίγουρα θα χρειαστείς τα μάλλινα πουλόβερ, όσο και να μη σου αρέσουν!
  1. Αναπαυτικά παπούτσια για περπάτημα
Γενικότερα καλό θα ήταν να δώσεις έμφαση στα παπούτσια, γιατί αν φοράς ένα ζευγάρι που σε «χτυπάει» ή δεν μπορείς να το περπατήσεις σωστά, θα σου χαλάσει τη διάθεση και τις βόλτες. Φρόντισε να πάρεις και ένα δεύτερο ζευγάρι, λίγο πιο βραδινό, για να το φορέσεις σε κάποια βραδινή έξοδο αλλά κι επειδή δεν πρέπει να φοράς τα ίδια παπούτσια όλο το 24ωρο. Κουράζεται το πέλμα και θα έχεις άλλα θέματα μετά.
  1. LBD (little black dress
Δεν λείπει από καμία ντουλάπα και σίγουρα ούτε από τη δική σου! Και καλό θα ήταν να μη λείπει ούτε από τη βαλίτσα σου. Το μικρό μαύρο φόρεμα σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση. Και γλιτώνεις και από το άγχος «Αχ τι να φορέσω σήμερα το βράδυ..»
  1. Δεύτερο καλσόν
Προσωπικά το ξεχνάω πάντα. Παίρνω μαζί μου ένα καλσόν και είτε σκίζεται, είτε φεύγει πόντος, είτε κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να το φορέσω κι έτσι δεν μπορώ να βάλω και το LBD που ανέφερα παραπάνω. Μην κάνεις το ίδιο λάθος και πάρε κι ένα δεύτερο καλσόν μαζί σου!

  1. Καλλυντικά σε travel size συσκευασίες
Αυτό βέβαια εξαρτάται από το διάστημα των διακοπών σου. Εάν οι διακοπές σου διαρκούν 2 εβδομάδες τότε καλύτερα να πάρεις ολόκληρες συσκευασίες. Εάν όμως φύγεις για 4 ημέρες τα 500ml καθαριστικό προσώπου νομίζω ότι δεν χρειάζονται! Γλιτώνεις πολύ βάρος και χώρο στη βαλίτσα σου για παραπάνω ρούχα! Travel size συσκευασίες μπορείς να βρεις για τα περισσότερα αρώματα, κρέμες σώματος, κραγιόν, μέχρι και οδοντόκρεμα! Εάν θέλεις να εξοικονομήσεις έξτρα χώρο μπορείς να μεταγγίσεις το σαμπουάν σου, τη μάσκα μαλλιών ή οποιοδήποτε καλλυντικό δεν θέλεις να μεταφέρεις στην αρχική του συσκευασία σε άδεια μικρά μπουκαλάκια ή θήκες.
  1. Φωτογραφική μηχανή και ομπρέλα
Οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων είναι τόσο εξελιγμένες που έχουν αντικαταστήσει τις φωτογραφικές μηχανές. Αν όμως έχεις ήδη μια μηχανή στην κατοχή σου, θα σου πρότεινα να την πάρεις και θα δεις ότι οι φωτογραφίες που θα τραβήξεις θα είναι καλύτερης ποιότητας!
Μια ομπρέλα τσάντας θα σε σώσει από ξαφνικές νεροποντές! Ειδικά εάν είναι και σε ωραίο χρώμα θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για φωτογράφιση!
  1. Μικρά συμβολικά δωράκια
Μπορεί να είναι μικρά γουράκια ή κάτι χειροποίητο που έχεις φτιάξει μόνη σου. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά ή εντυπωσιακά, δίνουν όμως πολύ μεγάλη χαρά, ειδικά αν δεν τα περιμένεις! Οπότε καλό είναι να έχεις μαζί σου, δεν ξέρεις ποιους μπορεί να συναντήσεις, ή τι απρόοπτο μπορεί να προκύψει και να θέλεις να χαρίσεις κάτι, έστω συμβολικό!
Τι να μην πάρεις μαζί σου:
  1. Laptop. Άφησέ το στο σπίτι, πραγματικά δεν σου χρειάζεται.
  2. Την Άρτα και τα Γιάννενα από κοσμήματα. Τα γράφω για να τα διαβάζω κι εγώ βέβαια. Είσαι διακοπές, ας είσαι λίγο πιο χαλαρή!
  3. Τα άγχη, τις γκρίνιες, τις εντάσεις. Αυτά μένουν πίσω. Αυστηρά.




Η Βίλλυ, είναι κορυφή σε συμβουλές οργάνωσης,όπως θα έχεις καταλάβει και από παλιότερα άρθρα της στο #edityourlifemag, και θα τη βρεις στο μπλογκ της Make up your dayz και στη σελίδα της στο facebook

Εσύ πού θα κάνεις Πρωτοχρονιά φέτος;


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Δέσποινα καλημέρα ,το άρθρο της Βίλλυς ,περιεκτικό ,σαφέστατο και θα το τυπώσω να το κολλήσω στη βαλίτσα μου !!! Κάθε μήνα ,η βαλίτσα με αχρησιμοποίητα ρούχα φεύγει με τσαλακωμένα γυρνάει ....
    Καλή σου βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε κι εγώ που το είχα διαβάσει πάλι έβαλα δυο φορέματα που τελικά δε φόρεσα γιατί κρύωνα!Πού θα μας πάει κάποια στιγμή θα μάθουμε!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;