4 platforms to start your blog - 4 πλατφόρμες για να φτιάξεις το blog σου

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις 4 πιο γνωστές δωρεάν πλατφόρμες φιλοξενίας ιστολογίων.Θα ακολουθήσουν αναρτήσεις για κάθε μία ξεχωριστά με όλα τα χαρακτηριστικά τους αναλυτικά, οπότε μη χάνεσαι!
4 platforms to start your blog - Where to start ?
  • Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις τώρα το δικό σου μπλογκ σίγουρα θα βρεις αυτό το ποστ ενδιαφέρον και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει το blog σου
  • Αν ασχολείσαι καιρό με το blogging, θέλω να μου πεις στα σχόλια αν γνωρίζεις και άλλες πλατφόρμες που φιλοξενούν blogs δωρεάν φυσικά.
  • Σε κάθε περίπτωση μην παραλείψεις να διαβάσεις και τον οδηγό blogging για το 2016 με 20+1 tips από τις καλύτερες Ελληνίδες bloggers

΄Ισως να σε ενδιαφέρει και ο οδηγός SEO για bloggers ώστε να κάνεις τις αναρτήσεις σου να εμφανίζονται ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Blogger


Η πιο γνωστή πλατφόρμα ιστολογίων στην Ελλάδα είναι ο blogger που ανήκει στη Google.Είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα ακόμα και για αρχάριους χρήστες και στην Ελλάδα η πιο διαδεδομένη.
Αν έχεις ήδη ιστολόγιο στο blogger διάβασε τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει το μπλογκ σου
Παράδειγμα: Το ιστολόγιο Make up your dayz είναι φτιαγμένο στην πλατφόρμα blogger.


Και το δικό μου ιστολόγιο είναι στο blogger μόνο που έχω αγοράσει δικό μου domain name.

Wordpress 

4 platforms to start your blog Wordpress

Το Wordpress είναι η δεύτερη γνωστότερη πλατφόρμα στην Ελλάδα, αλλά η πιο διαδεδομένη στο εξωτερικό. Όποιο άρθρο και να διαβάσεις στα αγγλικά για το πού να ξεκινήσεις το μπλογκ σου, θα γράφει να το κάνεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο wordpress. ΔΕ συμφωνώ, γι'άυτό και σου δίνω όλες τις εναλλακτικές.
Μπορεί να μη θέλεις να φιλοξενείται το ιστολόγιό σου στη Google αλλά το Wordpress δεν είναι μονόδρομος ειδικά αν είσαι αρχάριος.

Το Wordpress θέλει μεγαλύτερη εξειδίκευση σε τεχνικά θέματα, περισσότερο ψάξιμο και διάβασμα πριν ξεκινήσεις αλλά και μετά, σου παρέχει όμως και δυνατότητες που στο blogger ούτε τις φαντάζεσαι. Υπάρχουν plugins που κάνουν σχεδόν αυτόματα ό,τι μπορείς να φανταστείς, από δημοσίευση ανάρτησης στα social media χωρίς να κουνήσεις ούτε το δαχτυλάκι σου, μέχρι προσθήκη σχετικών affiliate links στις αναρτήσεις (πάλι αυτόματα) σε περίπτωση που θέλεις να βγάλεις κάποια χρήματα από το ιστολόγιό σου!


Παράδειγμα ιστολογίου: Το ιστολόγιο είναι φτιαγμένο σε wordpress

Weebly 

Μία πολύ λιγότερο γνωστή στην Ελλάδα τουλάχιστον πλατφόρμα για ιστολόγια αλλά και για e-shops είναι το Weebly. Σύντομα θα κάνω ένα tutorial για το πώς φτιάχνεις μπλογκ εκεί, οπότε μείνε συντονισμένη στο despina's studio!

4 platforms to start your blog Weebly


Παράδειγμα ιστολογίου : Το ιστολόγιο Ανεβάζοντας το story είναι φτιαγμένο στο weebly.

Ανεβάζοντας το story

Tumblr

Τέλος, η 4η πλατφόρμα για την οποία θέλω να σου μιλήσω είναι το tumblr.
Μπορεί να το έχεις στο νου σου ως ένα ακόμα social network όπου μπορείς να χαζεύεις υπέροχες φωτογραφίες επί ώρες, ουσιαστικά όμως είναι άλλη μια πλατφόρμα για να φτιάξεις το ιστολόγιό σου. Απλά σου δίνει τη δυνατότητα του reblog σε περίπτωση που θέλεις να αναπαράγεις αναρτήσεις από άλλα ιστολόγια.

4 platforms to start your blog Tumblr


Ένα παράδειγμα ιστολογίου στο tumblr είναι το Sunday Projects δηλαδή η αγγλική version του Κυριακή στο σπίτι




Μερικές παρατηρήσεις που ισχύουν για όλα τα παραπάνω

  • Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στην πλατφόρμα που θα επιλέξεις
  • Υπάρχουν άπειρα δωρεάν θέματα/templates για να προσπωποποιήσεις το ιστολόγιό σου αλλά και πολλές επιλογές επί πληρωμή σε όλες τις παραπάνω πλατφόρμες
  • Όλες οι πλατφόρμες έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες
  • Σε όλες το όνομα του ιστολογίου θα τελειώνει με την κατάληξη της πλατφόρμας πχ .blogspot.com/.wordpress.com/.weebly.com/.tumblr.com εκτός αν αγοράσεις δικό σου domain name


Αυτά από μένα!
Ελπίζω να σου έδωσα τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις στη σωστή πλατφόρμα το ιστολόγιό σου, που θα καλύπτει τις ανάγκες σου και θα σου προσφέρει τις δυνατότητες που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου!


Social media and blogging tips
Εσύ πού έχεις φτιάξει το ιστολόγιό σου;
Έχεις σκεφτεί ποτέ να το μεταφέρεις σε άλλη πλατφόρμα;
Ποιες από αυτές τις πλατφόρμες ήξερες;





Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Χρησιμότατη η αναρτησή σου Δέσποινα!!! ήδη πρόσθεσα τα κουμπάκια social sharing button μόνο που στο 1 τρόπο που έχεις βάλει και οι δύο κωδικοί μου τα βγάζουν οριζόντια δεν ξέρω γιατί ( http://sharebutton.to/
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω επειδή το δοκίμασα κι εγώ ότι μάλλον έχει πρόβλημα ο κώδικάς τους στο κάθετο.Είχα βάλει το οριζόντιο για να το τεστάρω και έβγαινε κανονικά οπότε δεν σκέφτηκα ότι το άλλο δε θα λειτουργεί!
      Δοκίμασε κάποιο άλλο αν δε σε βολεύουν, εγώ χρησιμοποιώ το share this, αλλά και το add to any είναι πολύ καλό και απλό (το έχω χρησιμοποιήσει και το έχω τσεκάρει).

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στο blog μου Δέσποινα!! Όντως η πλατφόρμα του blogger είναι πολύ εύχρηστη, ακόμα και για όσους δεν κατέχουν το "σπορ"!! Επόμενος στόχος νομίζω είναι το tumblr, έχει τόσο όμορφα πράγματα που σε κάνει να θέλεις να φτιάξεις κι εσύ λογαριασμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω, ξέχασα να απαντήσω στα σχόλια αυτής της ανάρτησης! Το tumblr είναι μία ωραία πηγή έμπνευσης!

      Διαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου Δέσποινα!!!!
    Έχω πολλά κενά και προσπαθώ σιγά-σιγά να τα αναπληρώσω. Τα Χριστούγεννα ήθελα να συμμετάσχω στο Christmas countdown αλλά δεν συμμετείχα επειδή δεν μπορούσα να κάνω link. Ελπίζω κάποια στιγμή να βελτιωθώ.:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου,δεν είναι δύσκολο, ό,τι θέλεις πες μου και αν μπορώ θα βοηθήσω ευχαρίστως!

      Διαγραφή
  4. oi αναρτησεις σου ειναι πολυ χρησιμες ειδικα αυτες που γραφουν τα blogging tips. keep writing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς στα ελληνικά είναι λίγα αυτού του είδους τα ποστ γι'αυτό και προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ.

      Διαγραφή
  5. Περιεκτική και χρήσιμη η ανάρτηση σου!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thanks Δέσποινα! Το Weebly ούτε που το ήξερα! Αναμένω να μάθω περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ πριν ένα χρόνο το έμαθα και θα ψάξω κι άλλα για να σας πω πληροφορίες!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;