10 βήματα για να χάσεις κιλά χωρίς να στερηθείς τίποτα

     Σε λίγες μέρες μπαίνει ο Ιούνιος και όλες θέλουμε να είμαστε έτοιμες για την παραλία. Για τις περισσότερες από μας αυτό σημαίνει να χάσουμε μερικά κιλά, όχι τόσο γιατί πρέπει αλλά γιατί θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα. Πώς όμως θα χάσουμε κιλά χωρίς να στερηθούμε τίποτα;Και ακόμα καλύτερα :πώς θα γλιτώσουμε από τα κιλά των διακοπών;


10 βήματα για να χάσεις κιλά χωρίς να στερηθείς τίποτα


1.Τρώμε 5 γεύματα τη μέρα για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας.Ο μεταβολισμός μας δουλεύει καλύτερα όταν τρώμε κάθε 3 ώρες και όχι όταν παραλείπουμε γεύματα.



2.Οπότε τρώμε οπωσδήποτε πρωινό : 7 ιδέες για ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό

3.Δεν παραλείπουμε τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα, αλλά αντί για ανθυγιεινά σνακ προτιμάμε 

10 βήματα για να χάσεις κιλά χωρίς να στερηθείς τίποτα

4.Αντικαθιστούμε τα γλυκά, τις σοκολάτες και τα σχετικά με πιο υγιεινές επιλογές : 6 υγιεινά γλυκά και  εύκολο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου.


5. Εκμεταλλευόμαστε τα ωφέλη των superfoods και τα εντάσσουμε στη διατροφή μας, για να έχουμε περισσότερη ενέργεια και αίσθημα κορεσμού ώστε να μην τσιμπολογάμε άσκοπα

6.Χτίζουμε κοιλιακούς!Όχι, μην τρομάζεις , δε λέω να γραφτούμε στο γυμναστήριο!Οι κοιλιακοί χτίζονται και στην κουζίνα με αυτές τις 6 τροφές για επίπεδη κοιλιά που θα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή

7. Περιορίζουμε το αλκοόλ στο ελάχιστο. Λέμε όχι στις μπυρίτσες, τα κρασιά και τα κοκτέιλ. Αντίθετα προτιμάμε moctails , δηλαδή κοκτέιλς χωρίς αλκοόλ : 4+1 συνταγές για alcohol free coctails


10 βήματα για να χάσεις κιλά χωρίς να στερηθείς τίποτα

8.Σταματάμε να κάνουμε αυτά τα 10 πράγματα που μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος

9. Πίνουμε πολύ νερό.Πάρα πολύ.Όσο πιο πολύ νερό πίνουμε τόσο καλύτερα δουλεύει ο οργανισμός και ο μεταβολισμός μας.Αν δε μπορείς να πίνεις νερό μπορείς κάλλιστα να αντικαταστήσεις κάποια ποσότητα νερού με παγωμένο τσάι και φυσικούς χυμούς.

10. Τώρα αν μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και λίγο περπάτημα , κάνοντας βόλτες στην πόλη, ή γυμναστική τα αποτελέσματα που θα δούμε θα είναι ακόμα καλύτερα.

Αυτές είναι οι συμβουλές μου για να ετοιμαστούμε για την παραλία χωρίς να πάθουμε εμμονή με τις δίαιτες και τις στερήσεις.
Και όχι μόνο αυτό, εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές όλο το καλοκαίρι δε θα πάρουμε τα λεγόμενα "κιλά των διακοπών" !

Με λίγα λόγια,αν αγαπάμε το σώμα μας και το σεβόμαστε ο οργανισμός μας θα μας το ανταποδώσει.

Εσύ τι απ'όλα αυτά κάνεις για να υποδεχτείς το καλοκαίρι πιο καλλίγραμμη;

Εγώ πάντως τρώω τα φρουτάκια και τις σαλάτες μου καθημερινά και περιμένω να ξεκολλήσει η ζυγαριά!Και τώρα που το θυμήθηκα πάω να πιω κι ένα ποτήρι νερό!




Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Καλημέρα!!! Όμορφες συμβουλές αν και πιστεύω πως είναι για συμβουλές για να διατηρήσουμε το βάρος μας ή να χάσουμε 1-2κιλακια. Να χάσεις κιλά χωρίς να στερηθεί τίποτα δεν γίνεται, διότι για να εβαλες κιλά σημαίνει ότι έκανες υπερβολές άρα τώρα πρέπει να τις στερηθεις για να τα χάσεις!φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λέω και πάνω πάνω, ότι είναι για μερικά κιλά, όχι για πάρα πολλά. Αν και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ στο να μην πάρουμε κιλά στις διακοπές που είναι μεγάλο πρόβλημα για όλες!

      Διαγραφή
  2. Δέσποινα σε ευχαριστούμε για τις χρήσιμες προτάσεις σου! Κάποιες από αυτές θα τις υιοθετήσω! Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τις έχω υιοθετήσει,Σωτηρία, μη νομίζεις ότι τις γράφω μόνο για να σας κάνω την έξυπνη!!!

      Διαγραφή
  3. Ότι πρέπει οι συμβουλές σου Δέσποινα! Υπόσχομαι να μπω σε ένα πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το ακολουθώ εδώ και κανένα μήνα!2-3 κιλάκια έχουν φύγει ήδη!

      Διαγραφή
  4. ναι ναι τα ακολουθω πλέον. και πολύ νερό, το βασικότερο! όχι μονο για τη παραλία, αλλά για να τα έχουμε καλα με εμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τα ακολουθώ εδώ και κανένα μήνα, Ζήνα μου! Και όπως το λες για να νιώσουμε εμείς καλύτερα, όχι για κανένα άλλο λόγο!

      Διαγραφή
  5. Πολυ ωραιο ποστ!
    Και εγω στην προσπαθεια ειμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια από τα ίδια εμείς!Τα γράφω για να τα "ακούω" κι εγώ!

      Διαγραφή
  6. Σουπερ οδηγός και εφικτά όλα πιστεύω, έτσι για να ξαλαφρώσουμε λιγάκι...
    Καλό καλοκαιρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πολύ αυστηρές δίαιτες δεν έχουν και μόνιμο αποτέλεσμα, οπότε ας μείνουμε στα εφικτά για να μην αγχωθούμε κιόλας!

      Διαγραφή
  7. χαχα, Δέσποινα, δίαιτα το λένε αυτό! Το έχω κάνει στο παρελθόν (με οδηγίες ενδοκρινολόγου μετά από εξετάσεις που είχα κάνει) και έχανα 2 κιλά τη βδομάδα, πραγματικά χωρίς να μετράω τι τρώω. Όμως αν αρχίσεις να πίνεις τόσο πολύ νερό και αν σπας τόσο πολύ τα γεύματά σου, από μόνος σου μετά αρχίζεις να τρως λιγότερο. Το εκάνα που λες ένα μήνα (τόσος χρειάστηκε) και μετά μου είχε γίνει τόσο βίωμα που συνέχισα να το κάνω ασυναίσθητα. Η αρχή όμως ήταν δύσκολη. Οι δυο πρώτες εβδομάδες πολύ βαριές μου είχαν κάτσει. Αξίζει τον κόπο να αλλάξεις τις συνήθειές σου για μισό μήνα μέχρι να συνηθίσεις μετά και να το κάνεις εύκολα, αλλά έλα που βαριέμαι να το ξανακάνω. Μια απόφαση είναι, να δω πότε θα την ξαναπάρω. Φιλιά, Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε ότι σε 21 μέρες σου γίνεται συνήθεια κάτι καινούριο που κάνεις. Εντάξει, δεν το λες και δίαιτα από την άποψη ότι δε σε περιορίζει σε τίποτα, ούτε έχει συγκεκριμένα γεύματα. Πχ άλλος για πρωινό θέλει ένα τοστ και χυμό, άλλος κουλούρι, άλλος γάλα με κορν φλέικς και πάει λέγοντας, αρκεί φυσικά να μην θέλει αυγά και μπέικον, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Απλά νομίζω ότι είναι υγιεινές συνήθειες που βοηθάνε να χάσεις μερικά κιλά, να είσαι πιο υγιής και σίγουρα να μην πάρεις κιλά στις διακοπές!

      Διαγραφή
  8. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Δέσπονα ,θα το προσπαθήσω και εγώ,αδύνατη είμαι μα δεν τρώω φρουτα και δεν πίνω πολύ νερό .Υγιεινή διατροφή λοιπόν !!!!!
    Καλό μήνα κοριτσακι μου ,να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ,πονεμένο θέμα τα κιλά μου Δέσποινα. Συνήθως δεν χάνω τίποτα και κάποια στιγμή βρίσκομαι με περισσότερα από πριν. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σου. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;