5 μυστικά για πετυχημένα μαγειρέματα - Guest post

   Σήμερα έχω τη χαρά να φιλοξενώ μια αγαπημένη blogger της οποίας το ιστολόγιο με έχει βοηθήσει πολύ σε θέματα οργάνωσης του σπιτιού και σε ό,τι αφορά τις δουλειές του νοικοκυριού. Το κορίτσι μάλαμα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά τα θέματα, αλλά αυτά είναι τα δικά μου αγαπημένα. 
5 μυστικά για πετυχημένα μαγειρέματα

    Γι'αυτό και χαίρομαι που ένα τέτοιο θέμα φιλοξενώ σήμερα ,όπως θα είδατε κι από τον τίτλο η Τριανταφυλλένια θα μας μιλήσει για πετυχημένα μαγειρέματα. Πώς θα έχουμε επιτυχία κάθε φορά που μαγειρεύουμε, ακόμα κι αν κάνουμε μια συνταγή για πρώτη φορά; Με τις συμβουλές που ακολουθούν η επιτυχία είναι σίγουρη !



1. Προγραμματίστε τα γεύματα σας. Αφιερώστε ένα απόγευμα την εβδομάδα για να σημειώσετε τι θα φάτε κάθε μέρα, είτε σχεδιάζετε να μαγειρέψετε είτε να καταναλώσετε περισσεύματα της προηγούμενης ημέρας (περισσότερα για τονπρογραμματισμό των γευμάτων εδώ). Συμβουλευτείτε τις συνταγές σας (περισσότερα για την οργάνωσητων συνταγών εδώ) και έπειτα γράψτε μια λίστα με όσα υλικά θα χρειαστεί να αγοράσετε (εκτυπώσιμη λίστα εδώ).

2. Διαβάστε πολύ καλά τη συνταγή. Μου έχει τύχει άπειρες φορές να ξεκινήσω να φτιάξω κάτι και να μην το ολοκληρώσω ποτέ ή να το κάνω λειψό, μόνο και μόνο επειδή δεν πρόσεξα ότι χρειαζόμουν κουβερτούρα/κρέμα γάλακτος/λεμόνι/μουστάρδα/(συμπληρώστε). Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση, διαβάστε προσεκτικά τα υλικά, τους χρόνους ψησίματος, τα σκεύη που θα χρειαστείτε, καθώς και τις μερίδες που βγαίνουν από τη συγκεκριμένη συνταγή.

3. Συγκεντρώστε εξ' αρχής όλα τα υλικά. Τοποθετήστε στο τραπέζι ή τον πάγκο σας όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, είναι κρίμα να ψάχνετε στα ντουλάπια για αλεύρι με λαδωμένα χέρια!!

5 μυστικά για πετυχημένα μαγειρέματα


4. Βάλτε κάθε τι αμέσως στη θέση του. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χώρο εργασίας σας σε τάξη. Κάθε υλικό που χρησιμοποιείται μπαίνει αμέσως στη θέση του (εκτός από το αλεύρι ή το βούτυρο που θα χρειαστείτε για την επιφάνεια ζυμώματος ή τηγανίσματος). Επίσης, κάθε σκεύος που λερώνεται μπαίνει απευθείας στο νεροχύτη και κάθετι που χύνεται στον πάγκο καθαρίζεται αμέσως. Εμποδίζετε έτσι την ακαταστασία να εξαπλωθεί παντού και τον εαυτό σας από το Μ.Μ.Κ. (Μετά Μαγειρέματος Κρασάρισμα).


5. Αξιοποιήστε το χρόνο μαγειρέματος. Όσο το ζυμάρι φουσκώνει/τα μπιφτέκια ψήνονται/οι σουπιές μαγειρεύονται, μην ανοίξετε το Facebook! Εκτός του ότι έχετε 70% πιθανότητες να κάψετε το φαΐ, μπορείτε εκείνη τη μισή ώρα να πλύνετε μερικά από τα σκεύη που λερώσατε. Φανταστείτε μόνο την εικόνα: το φαγητό να βγαίνει μόλις από το φούρνο, το σπίτι να μοσχοβολάει μέχρι το δρόμο και η κουζίνα σας να γυαλίζει! Πείτε μου τώρα, δεν αξίζει λίγη προσπάθεια και πειθαρχεία γι' αυτό το όμορφο αποτέλεσμα;
5 μυστικά για πετυχημένα μαγειρέματα

   Ευχαριστώ πολύ την Τριανταφυλλένια που μου εμπιστεύθηκε τα μυστικά της και σας προτείνω να την επισκεφτείτε για ακόμα περισσότερα μυστικά σχετικά με το σπίτι και το νοικοκυριό.

   Περιμένω στα σχόλια τα δικά σας μυστικά για πετυχημένα μαγειρέματα αλλά και τα guest post σας που με χαρά θα φιλοξενήσω!




Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ayto me ta ylika, janapew to! χαχαχα την εχω πατησει απειρες φορες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέσποινα μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και για τα καλά σου λόγια!! Χαίρομαι που σε βοηθούν οι αναρτήσεις μου, αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές! Ε βέβαια από ένα κορίτσι μάλαμα τι άλλο να περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρησιμότατες οι συμβουλές της Τριανταφυλλένιας Δέσποινα! Ειδικά αυτή που λέει να διαβάζουμε πολύ καλά τα υλικά της συνταγής είναι βασική. Απειρες φορές διαπίστωσα την τελευταία στιγμή ότι κάτι μου λείπει. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη ανάρτηση!!! Αυτο με τα.υλικα.και τη καθαριοτητα τα κανω και εγω ερχομαι απο το καφέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Κι εγώ την έχω πατήσει κάποιες φορες με τα υλικά και πλέον τσεκάρω πάντα! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;