Χειροτέχνικα Αθήνα 2017 η εμπειρία μου και σε video

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχα πει ότι θα παρουσιάσω 2 σεμινάρια πολυμερικού πηλού στη Χειροτέχνικα στην Αθήνα και έτσι έγινε! Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω γι'αυτή την εμπειρία με  φωτογραφικό υλικό που θα δείτε παρακάτω αλλά και βίντεο που έχει ανέβει στο κανάλι μου στο youtube.

Χειροτέχνικα 2017 Αθήνα, η εμπειρία μου

Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή!Εδώ και πολλά χρόνια άκουγα και διάβαζα για τη Χειροτέχνικα, αλλά δεν είχα καταφέρει να πάω ποτέ, λόγω απόστασης. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αφενός μου προτάθηκε να παρουσίασω 2 σεμινάρια και αυτό ήταν κάτι που ήθελα πολύ να κάνω, αφετέρου ήταν μια ευκαιρία μιας και θα ανέβαινα Αθήνα να κανονίζαμε ένα meeting με τα κορίτσια μου από το Edityourlife Magazine.



Έτσι ξεκινήσαμε το ταξίδι μας μαζί με τον άντρα μου, που είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι κι αν κάνω, την Πέμπτη το βράδυ. Φτάσαμε Αθήνα αεροπορικώς και είχαμε την Παρασκευή ελεύθερη. Εγώ πήγα μια βόλτα στα μαγαζιά και ο άντρας μου συναντήθηκε με φίλους του.
Το Σάββατο ήταν η μεγάλη μέρα! Η μέρα δηλαδή που θα παρουσίαζα το πρώτο μου σεμινάριο στη Χειροτέχνικα. Για να με βοηθήσει εκτός από τον άντρα μου ήρθε μαζί μου και η συνεργάτιδά μου στο Edityourlife Magazine , Ιωάννα,lifestyle blogger από το Ioanna's Notebook. Το σεμινάριο του Σαββάτου είχε στόχο να φτιάξουν οι συμμετέχοντες με την καθοδήγησή μου φυσικά ένα τριαντάφυλλο από πολυμερικό πηλό πάνω σε καρφίτσα.

Σεμινάριο πολυμερικού πηλού στη Χειροτέχνικα


Με λίγη καθυστέρηση, το σεμινάριο ξεκίνησε. Να πω εδώ ότι με τιμά ιδιαίτερα που τo σεμινάριό μου ήταν sold out και υπήρχε και αρκετός κόσμος που παρακολουθούσε όρθιος, ενώ αξίζει πιστεύω να αναφέρω εδώ ότι είχα και μια μαθήτρια που δε μιλούσε καλά τα ελληνικά και ήρθε μαζί με το "μεταφραστή" της για να τη βοηθάει.

Xeirotexnika το σεμινάριό μου sold out

Η ίδια αυτή μαθήτρια ήρθε και την επόμενη μέρα στο δεύτερό μου σεμινάριο.Ας πάμε όμως πάλι στο πρώτο σεμινάριο με το τριαντάφυλλο που κύλησε ομαλά, όλα πήγαν καλά και όλοι έφυγαν με το τριαντάφυλλό τους επάνω στην καρφίτσα έτοιμο να το ψήσουν!

Χειροτέχνικα σεμινάρια πολυμερικού πηλού

Μερικοί έφυγαν και με 2 και και 3 τριαντάφυλλα, αλλά σσσς! είναι μυστικό!
Αφού τελείωσε το σεμινάριο, φύγαμε με την Ιωάννα για να πάμε να συναντήσουμε τις υπόλοιπες συντάκτριες του Edityourlife Magazine.Καθίσαμε συνολικά κάπου 4 ώρες, αν και οι μανούλες της παρέας μας άφησαν λίγο νωρίτερα για να γυρίσουν στα παιδάκια τους.Για τη συνάντηση αυτή θα ανέβει αύριο άρθρο στο Edityourlife Magazine οπότε θα διαβάσετε περισσότερα εκεί.

Editors' meeting 2017 Edityourlife Magazine


Αφού ολοκληρώθηκε και η συνάντησή μας με τα κορίτσια,γύρισα σπίτι κατά τις 10 και μισή και θέλω να σημειώσω ότι μέχρι εκείνη την ώρα από το πρωί είχα φάει μόνο ένα μάφιν!Δεν κατέβαινε τίποτα κάτω!
Τέλος πάντων, φτάνοντας σπίτι επιτέλους έφαγα!!!
Κοιμήθηκα νωρίς γιατί την επόμενη μέρα είχα πιο νωρίς σεμινάριο και είχα αρκετό δρόμο από εκεί που μένω ως την Ανθούπολη που γινόταν η έκθεση.
Ξημέρωσε η Κυριακή και πήγαμε ξανά στη Χειροτέχνικα αυτή τη φορά μόνο με τον άντρα μου και το σεμινάριο ξεκίνησε!Σε αυτό το σεμινάριο θα φτιάχναμε πίτσα μαθαίνοντας αρκετές τεχνικές που βρίσκουν εφαρμογή στο φαγητό-μινιατούρα.

Making polymer clay pizza

Αυτό το σεμινάριο πήγε ακόμα καλύτερα από το πρώτο, πάλι υπήρχε κόσμος που παρακολουθούσε όρθιος και οι συμμετέχοντες αυτή τη φορά ήταν πιο κοντά στην ηλικία μου και πιο ενθουσιώδεις. Όλοι έφυγαν με μία πιτσα στο χέρι (μινιατούρα εννοείται) με σάλτσα τυρί,πεπερόνι και πιπεριές! Να πω ακόμη εδώ ότι είχα μαθητές που είχαν έρθει για την έκθεση από τη Δράμα και από τις Σέρρες.

Miniature pizza from polymer clay making of

Επίσης με τίμησε με την παρουσία της η Μαριαλένα,το περσινό μου ξωτικό στην ανταλλαγή του in my closet, που ήρθε με το γιο της να παρακολουθήσει το σεμινάριο.Αφού ολοκληρώθηκε και αυτό το σεμινάριο αποφάσισα να μην κάνω το ίδιο λάθος με την προηγούμενη μέρα και πήγαμε να φάμε κάτι. Στην έκθεση είχε διάφορες επιλογές για φαγητό αλλά επιλέξαμε burger που ήταν πιο safe επιλογή από το ινδικό που επίσης υπήρχε. Μετά από όλα αυτά και αφού πήρα δυνάμεις αποφάσισα να κάνω επιτέλους κι εγώ μια ήρεμη βόλτα στη Χειροτέχνικα και να δω "τι παίζει" .

Φθηνά Υλικά για πολυμερικό πηλό, ντεκουπάζ και άλλες χειροτεχνίεςΑπό όλα τα καταστήματα που είδα το πιο οργανωμένο και με πιο πολύ και εξειδικευμένο προσωπικό ήταν το Χειρο-ποιείν deco που είχε πολλά όμορφα πράγματα. Δεν πήρα όμως τίποτα γιατί είχα περιορισμένο χώρο στις βαλίτσες μιας και ταξίδευα με αεροπλάνο, αλλά το Χειρο-ποιείν deco έχει και online shop το οποίο έχω ξαναπροτιμήσει οπότε θα κάνω τα ψώνια μου από 'κει!





Ένα άλλο κατάστημα που μου άρεσε πολύ ήταν το Cake deco αυτό με τα υλικά ζαχαροπλαστικής που θα δείτε και στο βίντεο και στο οποίο χάζεψα αρκετή ώρα και λάτρεψα τις τούρτες του.


Μερικές ακόμα σκέψεις μου:

Πέρασα πολύ όμορφα δημιουργώντας μαζί με ανθρώπους γεμάτους δίψα για μάθηση, αλλά τίποτα από αυτά δε θα ήταν εφικτό χωρίς την υποστήριξη των ανθρώπων της Χειροτέχνικα που με κάλεσαν,με εμπιστεύηθηκαν και οργάνωσαν τα πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν στα σεμινάριά μου και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους αλλά κι αυτούς που δεν βρήκαν θέση και έμειναν να παρακολουθήσουν έστω και όρθιοι. Χάρηκα ακόμα περισσότερο που γνώρισα φίλες bloggers που για να πω την αλήθεια εκείνες με αναγνώρισαν,όπου πήγαινα άκουγα ξαφνικά ένα "Δέσποινα!" , ακόμα και στην τουαλέτα (όχι μέσα μέσα, απ'εξω!). Εγώ λίγο ότι δε βλέπω τόσο καλά, λίγο ότι πολλές δεν έχετε φωτογραφίες σας στα blogs πώς να σας καταλάβω; Πάντως χάρηκα πολύ που σας είδα και μιλήσαμε έστω και λίγο.

Επίσης για όσους δεν το είδαν ανέβαιναν συνέχεια lives και stories στο instagram με την πολύτιμη βοήθεια των βοηθών μου φυσικά που θέλω σε αυτό το σημείο να τους ξαναευχαριστήσω. Ειδικά την Ιωάννα που έλειψε τόσες ώρες από το σπίτι της και τα παιδιά της για να με βοηθάει και να με εμψυχώνει.

Να πω επίσης εδώ ότι η Χειροτέχνικα δεν τελείωσε ακόμα για μένα γιατί θα βρίσκομαι και στη Χειροτέχνικα της Κρήτης για να παρουσιάσω 3 σεμινάρια πάντα με κεντρικό υλικό τον πολυμερικό πηλό. Θα χαρώ να σας δω λοιπόν στο Ηράκλειο στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες θα ανέβουν σύντομα στο blog αλλά φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και από το site της Χειροτέχνικα

Για να πάρετε κι εσείς μια γεύση από τη Χειροτέχνικα και το σεμινάριο δείτε το βίντεο


Όπως πάντα περιμένω τα σχόλιά σας!Πήγατε στη Χειροτέχνικα; Μήπως θα έρθετε στη Χειροτέχνικα στην Κρήτη; Έχετε πάει κάποια άλλη χρονιά; Πώς περάσατε;

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Μπράβο!! Πάντα να είσαι τόσο δημιουργική και δραστήρια. Φέτος δεν πήγα στην έκθεση μιας και βρισκόμαστε στην Κρήτη αλλά πολύ μου άρεσε το ρεπορτάζ σου! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένεις Κρήτη; Κι εγώ από πέρσι μετακόμισα! Θα σε δω στη Χειροτέχνικα στο Ηράκλειο;

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Πολύ όμορφες δραστηριότητες. Συγχαρητήρια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέσποινά μου σε ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες και με διόρισες βοηθό σου για το σεμινάριο, παρόλο που ήξερες ότι δεν έχω καθόλου εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Ήταν μεγάλη μου χαρά (και τιμή) να σε παρακολουθώ γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκες τη βοήθειά μου καθώς η οργάνωση και παρουσίαση του σεμιναρίου σου ήταν άψογη. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ και για τα καλά σου λόγια!Για το ότι ήρθες εννοείται, τα έγραψα και στο ποστ!

      Διαγραφή
  4. πολλά συγχαρητήρια Δεσποινα! Είδα πολύ κόσμο στην έκεθεση να τριγυρνάει με μια "πιτσα" στο χέρι!!! τα τριανταφυλλάκια δεν πρόλαβα να τα δω γιατι ήμουν πάνω στο αγχος να ξεκινησω μετά από εσένα!
    καλή επιτυχία εύχομαι και στα σεμινάρια της Κρήτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!Χαίρομαι που το μαθαίνω!Το άγχος πάντα υπάρχει αλλά το ξεπερνάμε και δημιουργούμε!Νομίζω ότι κι εσύ τα πήγες εξαιρετικά!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Δέσποινα! Μακάρι να μπορούσα να βρίσκομαι εκεί! Και τώρα που έμαθα πως θα έχει και στη Κρήτη.. ζηλεύω ακόμα πιο πολύ!!! Άνετα θα συνδύαζα βόλτα στην έκθεση με βόλτα στο Ηράκλειο που μου αρέσει τόσο!! Χαίρομαι που μας γνώρισες δύο ακόμα εταιρίες με υλικά γιατί και εγώ τα καλοκαίρια που έρχομαι Ελλάδα μονο On-line κάνω τις παραγγελίες για ευκολία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, Ελεάννα,να μπορούσες να έρθεις και να τα πούμε επιτέλους από κοντά , τόσα χρόνια αλληλοδιαβαζόμαστε που έχω χάσει το λογαριασμό!Είναι μεγάλη ευκολία το online shopping ειδικά όταν είναι από αξιόπιστο κατάστημα!

      Διαγραφή
  6. Χαιρομαι πολυ για σενα Δεσποινα μου και ξερεις οτι σου εχω μια αδυναμια, παρολο που τον τελευταιο καιρο εχουμε αποκρυνθει, παντα θελω το καλυτερο για σενα και ισως καποια στιγμη να τα πουμε και εμεις απο κοντα!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου, σ'ευχαριστώ πολύ!Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά θα χαρώ να μιλήσουμε όποτε μπορείς!Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  7. Μα τι όμορφα που περάσατε, Δέσποινά μου. Και του χρόνου! Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέσποινα χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και από κοντά και είσαι πραγματικά τόσο καλή όσο σε περίμενα! Μπορεί να ήμουν από αυτούς που δεν βρήκαν θέση αλλά τι να κάνουμε! Next time θα χαρώ να τα πούμε ακόμα περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα, και 'γω χάρηκα πάρα πολύ, ειλικρινά!Πρέπει να κανονίσουμε να βρεθούμε ξανά για περισσότερη ώρα να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε!

      Διαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;