Έχει fimo και εργαλεία για πολυμερικό πηλό το jumbo; Όλη η αλήθεια!

 Κάτι που πολλοί με ρωτάνε είναι αν μπορούν να αγοράσουν πολυμερικό πηλό fimo από τα jumbo.

Η απάντησή μου έχει μέσα μια αντίφαση γιατί

polimerikos-pilos-jumbo-fimo


Fimo μπορείς να βρεις στα jumbo, πολυμερικό πηλό όχι, δε μπορείς να βρεις.


 Μείνε μέχρι το τέλος του άρθρου για να μάθεις πώς γίνεται αυτό αλλά και από πού θα αγοράσεις πολυμερικό πηλό σε καλές τιμές.

Αν βαριέσαι να διαβάζεις δες το βίντεο για να μάθεις  όλη την αλήθεια για τον πολυμερικό πηλό από τζάμπο εδώ

Πριν πάμε να δούμε λοιπόν αν μπορείς να αγοράσεις πολυμερικό πηλό στα jumbo θα δούμε κάποια πράγματα που μπορείς να βρεις στα jumbo τα οποία είναι απαραίτητα όταν δουλεύεις με πολυμερικό πηλό.

1.Το πρώτο είναι τα μωρομάντηλα. Τα μωρομάντηλα είναι πολύ χρήσιμα για να καθαρίζουμε την επιφάνεια εργασίας και τα εργαλεία του πολυμερικού πηλού αλλά και τον ίδιο τον πηλό από σκόνες και από μεταφορά χρώματος. Εγώ χρησιμοποιώ τα septona τα κίτρινα, όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η μάρκα, αλλά με έχει βολέψει πολύ η σύσταση και η υφή τους. Δεν τα βρίσκω πάντα στα jumbo ωστόσο έχουν αρκετές μάρκες μωρομάντηλα σε καλές τιμές . Στην ίδια λογική και τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ κάνουν την ίδια δουλειά αλλά επειδή γενικά είναι ακριβά χρησιμοποιώ μωρομάντηλα. Έχω όμως μαζί μου γιατί αν μου έχει λερωθεί ο πηλός από άλλο χρώμα και δεν καθαρίζει με μωρομάντηλο με μαντιλάκι ντεμακιγιάζ 99% θα καθαρίσει.

2.Δεύτερο που μπορείς να βρεις στα jumbo είναι τα σακουλάκια που βάζουμε τον πολυμερικό πηλό αφού ανοίξουμε την αρχική συσκευασία. Έχει σε τρία μεγέθη, το μεγάλο βολεύει για μεγάλα μπλοκ πολυμερικού πηλού και το πολύ μικρό για τα πολύ μικρά κομμάτια που δε θες να ανακατευτούν με άλλα χρώματα, ενώ το μεσαίο για όλα τα υπόλοιπα. Σε γενικές γραμμές είναι πιο λεπτά τα σακουλάκια του jumbo σε σχέση με άλλα, αλλά μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και είναι πολύ οικονομικά.

3.Baby oil επίσης μπορείς να βρεις στο jumbo που εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως για να μαλακώσω πολύ σκληρούς πηλούς. Πάλι το Septona το κίτρινο παίρνω. 

4.Από τα τζάμπο αγοράζω και πλαστικά σουπλά που κάποιες φορές χρησιμοποιώ ως επιφάνεια εργασίας.Συνήθως δουλεύω πάνω σε γυάλινη επιφάνεια, αλλά κάποιες φορές που θέλω να μπορώ να περιστρέψω και να μετακινήσω εύκολα το project μου, χρησιμοποιώ πλαστικά σουπλά. Ε, αυτά τα σουπλά τα καθαρίζω με διφασικό ντεμακιγιάζ της Garnier, διαλύει τα πάντα και αφαιρεί όλα τα υπολείμματα του πηλού από την επιφάνεια. Δεν είμαι σίγουρη αν το έχει το τζάμπο, αλλά επειδή κάνει θαύματα στον καθαρισμό και των σουπλά αυτών αλλά και των εργαλείων του πηλού το αναφέρω.

5.Όσον αφορά τις επιφάνειες εργασίας στα τζάμπο έχουν και μία γυάλινη βάση κοπής που είναι ταμάμ για να δουλεύεις με τον πηλό, γιατί ως γνωστόν ο πολυμερικός πηλός βεντουζώνει στο γυαλί χωρίς όμως να κολλάει αφού το γυαλί δεν είναι πορώδης επιφάνεια, πράγμα που το καθιστά ιδανικότατο .

6.Κάτι άλλο που αγοράζω από τα jumbo είναι πλαστικά κουτιά οργάνωσης διαφόρων ειδών που αποθηκεύω είτε πηλό είτε εργαλεία για τον πηλό. Προσοχή, αν θέλεις να αποθηκεύσεις πηλό πρέπει το πλαστικό που θα τον βάλεις να γράφει από κάτω έναν από τους αριθμούς 2,4 ή 5. Ο πολυμερικός πηλός αντιδράει με κάποια πλαστικά και τα παραπάνω είναι τα μόνα που είναι ασφαλή, αν δε γράφει αριθμό το πλαστικό μην το ρισκάρεις. 



Για την αποθήκευση εργαλείων, αν είναι καθαρά και δεν έχουν υπολείμματα άψητου πολυμερικού πηλού, μπορείς να τα αποθηκεύεσεις σε ό,τι κουτί θέλεις. Όταν λέω αποθηκεύω πηλό, εννοώ υγρό πηλό που έχω αναμείξει για σιρόπια, σαντιγύ και τέτοια σε φαγητά μινιατούρες. Τον κανονικό πολυμερικό πηλό τον αποθηκεύουμε σε σακουλάκια που είπαμε παραπάνω. Έχω και κάποια άλλα τιπς αποθήκευσης του πηλού, γράψε μου στα σχόλια αν θες να κάνω ξεχωριστό βίντεο.

7.Ένα ακόμα απαραίτητο για τον πολυμερικό πηλό είναι ένα ταψάκι που θα χρησιμοποιείς μόνο για το ψήσιμο του πηλού ή μπορείς να χρησιμοποιείς και ταψάκια μιας χρήσης. Και τα δύο μπορείς να τα βρεις στο τζάμπο. Προτείνω να πάρεις καλύτερα ένα κανονικό ταψάκι γιατί στα μίας χρήσης ο πάτος του ταψιού δεν είναι ίσιος και θα έχεις προβλήματα στο ψήσιμο.

Πάρε όμως και μερικά μιας χρήσης,πιο μικρά, για τις περιπτώσεις που θέλεις να ψήσεις κάτι κοίλο πάνω σε ένα στρώμα μαγειρικής σόδας. Με το μικρό ταψάκι θα χρειαστεί να απλώσεις μικρότερη ποσότητα σόδας. Τη σόδα αυτή βέβαια μπορείς μετά να την αποθηκεύσεις για να ψήσεις κι άλλη φορά δημιουργίες από πηλό. Τονίζω και πάλι ότι τα πράγματα του πηλού δεν τα μπερδεύουμε με τα σκεύη του φαγητού.

Μιας και έφτασες μέχρι εδώ συμπεραίνω ότι σε ενδιαφέρει αρκετά ο πολυμερικός πηλός. Πριν πάμε παρακάτω λοιπόν, αν ψήνεσαι για σεμινάρια (ωπ, τι έκανα εδώ; Λογοπαίγνιο; Γιατί ψήνεται και ο πηλός, ψήνεσαι κι εσύ, ) αν λοιπόν ψήνεσαι για σεμινάρια πολυμερικού πηλού ξεκινάμε 9 Νοεμβρίου 2022 στο Ftiaxto με νέο κύκλο σεμιναρίων. (Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο μετά από αυτή την ημερομηνία επικοινώνησε μαζί μου για να μάθεις πού και πότε κάνω σεμινάρια εκείνη τη χρονική στιγμή)



Συνεχίζουμε με εργαλεία και υλικά για πολυμερικό πηλό από τα τζάμπο.

8.Στο jumbo επίσης μπορείς να βρεις αρκετά κουπ πατ, είτε μεταλλικά είτε πλαστικά. Προτείνω κυρίως τα μεταλλικά αν και έχω και αρκετά πλαστικά. Γενικά τα πλαστικά κουπ πατ δε μου πολυαρέσουν, όχι μόνο του τζάμπο, όλα, γιατί δεν αφήνουν καθαρές άκρες και βαριέμαι να τις φτιάχνω μετά. Αλλά αν βρεις σχέδια που σου αρέσουν πάρε τα γιατί μετά δε θα τα βρίσκεις και θα μετανιώνεις.

 Γενικά πάντως μην αγοράζεις μεγάλα κουπ πατ για πολυμερικό πηλό γιατί δε θα έχεις κάποια χρήση για αυτά, συνήθως με τον πολυμερικό πηλό φτιάχνουμε μικρής κλίμακας πράγματα. Αν βρεις όμως κάποιο σετ που έχει και μικρά και μεγάλα κουπ πατ πάρε τα, βάλε τα μικρά στο εργαστήρι σου και τα μεγάλα κράτα τα στην κουζίνα για μπισκότα. Απλά μην τα μπερδέψεις μεταξύ τους.




9.Τα κεραμικά και μεταλλικά μπωλ είναι επίσης κάτι που αγοράζω από τα jumbo για χρήση με τον πηλό. Είτε για να φτιάχνω μπωλάκια και δισκάκια είτε για να ψήνω πράγματα που θέλω να αποκτήσουν καμπύλη. Προσοχή στα σχέδια που θα πάρεις, να είναι κάτι που μπορεί να βγει ο πηλός από μέσα, να μην έχει δηλαδή προεξοχές και να παίρνεις κεραμικά και όχι προσελάνινα.


 Ναι, τα κεραμικά , μεταλλικά και γυάλινα αντικείμενα μπορούν να μπουν στο φούρνο μαζί με τον πηλό γιατί στη θερμοκρασία που ψήνεται ο πηλός δεν παθαίνουν τίποτα.

10.Και τα γυάλινα αντικείμενα είναι κάτι που μπορείς να πάρεις από τα jumbo αν θέλεις να τα ντύσεις με πολυμερικό πηλό όπως επίσης και κεραμικές κούπες αν βρεις χωρίς σχέδια, είναι ιδανικές.

11.Μιας που λέμε για ντύσιμο αντικειμένων με πηλό, το τζάμπο πουλάει στιλό που είναι κατάλληλα για χρήση με τον πολυμερικό πηλό. Είναι η μάρκα Bic round stic και στα cello smooth. Σε κάθε περίπτωση, πριν ντύσεις στιλό με πολυμερικό πηλό πρώτον αφαίρεσε από μέσα το μελάνι και δεύτερον τσέκαρε αν το στιλό λιώνει στο ψήσιμο. Βάλε το στο φούρνο στη θερμοκρασία που ψήνεις τον πολυμερικό πηλό για όση ώρα ψήνεις και τον πηλό και δες τι θα κάνει. Οι μάρκες που σου είπα παραπάνω δεν παθαίνουν τίποτα, αλλά επειδή οι εταιρείες καμιά φορά αλλάζουν ονόματα σε προϊόντα κάνε και τα δικά σου τεστ για να σιγουρευτείς,



12. Στο jumbo θα βρεις επίσης και αναλογικό χρονόμετρο, πολύ χρήσιμο για όταν ψήνεις πολυμερικό πηλό. Μην επαφίεσαι στο κινητό γιατί θα το πιάσεις για να βάλεις χρονόμετρο για πηλό, θα δεις μια ειδοποίηση, θα μπεις στο ίνσταγκραμ  και πριν το καταλάβεις θα έχεις αφήσει πέντε ώρες τον πηλό στο φούρνο. Οι δημιουργίες σου αν είναι στη σωστή θερμοκρασία τίποτα δε θα πάθουν από τον παραπάνω χρόνο ψησίματος, αλλά εσύ θα πάθεις εγκεφαλικό όταν έρθει η ΔΕΗ.

13. Κάτι άλλο βασικό για πολλές δημιουργίες με πηλό που παίρνω από τα jumbo είναι τα ξηροπαστέλ, τα ακρυλικά χρώματα αλλά και τα χρώματα λαδιού. Τα έχει πολύ φθηνά στα σετ με πολλά χρώματα και συμφέρει. Απλά επειδή τα ακρυλικά και τα λάδια μοιάζουν αρκετά πρόσεχε μην τα μπερδέψεις γιατί χρησιμοποιούνται για άλλο λόγο το καθένα.

14. Οι λίμες νυχιών επίσης είναι κάτι που χρησιμοποιώ για κάποια απλά γυαλόχαρτίσματα. Δυστυχώς οι λίμες δεν έχουν κάποια αρίθμηση οπότε μόνο με την εμπειρία και τη σύγκριση με τα γυαλόχαρτά σου μπορείς να καταλάβεις περίπου σε ποια κλίμακα βρίσκονται, αλλά για απλά πράγματα όπως καθαρίσματα στα πλάγια είναι μια χαρά.

15. Σκιές ματιών μεταλλικές αλλά και ρουζ αγοράζω επίσης από το jumbo για κάποιες χρήσεις με πολυμερικό πηλό. Ιδανικά προτιμώ σκόνες μαρμαρυγίας αλλά επειδή οι σκιές ματιών έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε mica powder που είναι το ίδιο πράγμα, τις προτιμώ κάποιες φορές λόγω κόστους και ποικιλίας χρωμάτων. Και το ρουζ το χρησιμοποιώ για να ροδίζω τα μαγουλάκια σε διάφορες φιγούρες.



16. Οδοντόβουρτσες , σφουγγάρια, αλουμινόχαρτο και άλλα πράγματα που χρησιμοποιώ για κάποιες υφές τα παίρνω επίσης από τα τζάμπο. Το αλουμινόχαρτο το χρειαζόμαστε και για να σκεπάζουμε τις δημιουργίες μας όταν ψήνονται αλλά και για να φτιάχνουμε  σκελετούς για κάποιες φιγούρες.

17. Μια βάση για πινέλα μακιγιάζ που βρήκα, με έχει βολέψει πολύ για να βάζω εργαλεία. Στις μολυβοθήκες ανακατεύονται και δε βλέπω αν είναι μέσα στη μολυβοθήκη το εργαλείο που θέλω. Άσε που κάποια εργαλεία είναι πιο κοντά και δε φαίνονται καθόλου στη μολυβοθήκη. Οπότε αυτό με  καταβόλεψε.


Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα εργαλεία, υλικά και αναλώσιμα που αγοράζω από τα τζάμπο για χρήση με τον πολυμερικό πηλό.

Για να δούμε όμως τι εννοούσα στην αρχή του άρθρου όταν έγραφα ότι τα τζάμπο έχουν μεν fimo αλλά δεν έχουν πολυμερικό πηλό;

Η εικόνα είναι από το επίσημο site της staedler


Fimo είναι μια σειρά προϊόντων μοντελισμού της Staedler. Τα jumbo  πουλάνε Fimo air basic που είναι αυτοξηραινόμενος πηλός και αν θες τη γνώμη μου πολύ καλής ποιότητας γιατί έχει ελάχιστη συρρίκνωση όταν στεγνώσει σε σχέση με άλλους. Αλλά όπως είπα, είναι αυτοξηραινόμενος πηλός, στεγνώνει δηλαδή με τον αέρα, δεν είναι πολυμερικός πηλός.

Στη σειρά fimo κυκλοφορούν επίσης:

  1. fimo professional
  2. fimo soft
  3. fimo effect
  4. fimo leather effect
  5. fimo kids

που είναι πολυμερικοί πηλοί, αλλά δεν υπάρχουν στα τζάμπο.

Πού υπάρχουν; Ε, δε θα σε άφηνα έτσι!

Διάβασε εδώ αν θέλεις να δεις πού μπορείς να αγοράσεις πολυμερικό πηλό fimo αλλά και όλες τις άλλες μάρκες πολυμερικού πηλού.

Γράψε μου ένα σχόλιο αν βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο αλλά και αν έχεις απορίες.


Εσύ αγοράζεις υλικά και εργαλεία από τα jumbo για τον πηλό ή για άλλες χειροτεχνίες σου;

Θέλω πολύ να μάθω, άφησέ μου ένα σχόλιο πιο κάτω να μου πεις.

Και μην ξεχνάς τα σεμινάριά μας στο Ftiaxto από 1 Φεβρουαρίου 2023  όπου θα μάθεις νέες τεχνικές για πολυμερικό πηλό!

Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται αν αναρωτιέσαι:

"Αξίζει να πληρώσω για σεμινάρια αφού υπάρχουν τόσα δωρεάν tutorial στο ίντερνετ;"

Ακόμα κι εγώ ανεβάζω δωρεάν tutorial στο κανάλι μου στο Youtube! 

Γιατί να έρθεις στα σεμινάρια επομένως; Γι'αυτό έχω κάνει βίντεο για το αν αξίζει τελικά να πληρώσεις για σεμινάρια πολυμερικού πηλού! Δες το εδώ!

Μιας και έφτασες μέχρι εδώ , θέλω να σου ζητήσω μια μεγάλη χάρη: Πάτα ένα από τα κουμπάκια παρακάτω για να μοιραστείς αυτό το άρθρο με τους φίλους σου στα κοινωνικά δίκτυα! Μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται για αυτό το θέμα και να βρει αυτό που ψάνει χάρη σε σένα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια