Polymer day : Ζέσταμα του πηλού

Έχουμε καιρό να κάνουμε μια polymer day εδώ στο μπλογκ και νομίζω ότι ήρθε η ώρα.
Έχουμε μιλήσει ήδη για τα εργαλεία που χρειάζεται ένας αρχάριος καθώς και για τη χρήση της κατάλληλης κόλλας για τον πολυμερικό πηλό.


Σήμερα θα το πάρουμε από την αρχή για το πώς ξεκινάμε να δουλεύουμε με τον πολυμερικό πηλό.

Κλικ εδώ για το πρόγραμμα σεμιναρίων πολυμερικού πηλού και εδώ για συμβουλές αγοράς για τον πολυμερικό πηλό: από πού θα αγοράσεις κάθε μάρκα (fimo, cernit, kato, sculpey)
  • Πρώτα πρώτα φυσικά ανοίγουμε τη συσκευασία  του πολυμερικού πηλόυ (όχι με τις λεπίδες όμως όπως έχω δει πολλές μαθήτριές μου να κάνουν και πασχίζω να τους αλλάξω συνήθεια) αλλά με τα χέρια ή έστω με ένα μικρό ψαλιδάκι. Οι λεπίδες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση και καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται άσκοπα.
  • Αφού ανοίξαμε τον πηλό θα κόψουμε ένα μικρό κομμάτι πολυμερικού πηλόυ ,περίπου τόσο όσο πιστεύουμε ότι θα χρειαστούμε για να δουλέψουμε.Συνήθως στα σεμινάρια με ρωτάνε πόσο ακριβώς σε μπάρες. Δεν μπορώ να ξέρω πάντα από την αρχή πόσο πολυμερικό πηλό θα χρησιμοποιήσω σε κάθε μου project και προσωπικά δε με βολεύει το κόψιμο σε μπάρες. Κόβω απλά ένα μικρό κομμάτι με το χέρι κι όσο βγει.
  • Στη συνέχεια αρχίζουμε να ζεσταίνουμε τον πηλό ανάμεσα στα χέρια πλάθοντας, όπως θα πλάθαμε ζύμη ή πλαστελίνη - αν και ο πολυμερικός πηλός είναι σκληρότερος από αυτά τα υλικά φυσικά. 
  • Δημιουργούμε μια μπάλα με τον πολυμερικό πηλό και ξέρουμε ότι ο πολυμερικός πηλός είναι έτοιμος για χρήση όταν η μπάλα έχει τις λιγότερες δυνατές "εκδορές" και σκασίματα στην επιφάνειά της.Ο πολυμερικός πηλός πρέπει να είναι αρκετά μαλακός ώστε να πλάθεται, αλλά όχι τόσο ώστε να κολλάει στα χέρια. Αν τον μαλακώσουμε πολύ και παραζεσταθεί τον αφήνουμε για λίγο στην άκρη ώσπου να κρυώσει ή για πιο γρήγορα τον βάζουμε στο ψυγείο.
  • Όλα ή σχεδόν όλα τα πράγματα που θέλουμε να φτιάξουμε με τον πολυμερικό πηλό ξεκινούν ιδανικά από το σχήμα μπάλας, μολις φτιάξετε τη μπάλα ο πηλός σας είναι έτοιμος για χρήση!
Αυτές ήταν οι συμβουλές μου για το ζέσταμα και μαλάκωμα του πολυμερικού πηλού.

Αν έχεις κάτι να προσθέσεις θα χαρώ πολύ να το διαβάσω στα σχόλια. Απορίες ευπρόσδεκτες!
Καλή βδομάδα!

Κλικ εδώ για το πρόγραμμα σεμιναρίων πολυμερικού πηλού και εδώ για συμβουλές αγοράς για τον πολυμερικό πηλό: από πού θα αγοράσεις κάθε μάρκα (fimo, cernit, kato, sculpey)

Για να δεις αναλυτικά ποια εργαλεία και υλικά για τον πολυμερικό πηλό χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να δουλεύεις ρίξε μια ματιά εδώ ώστε να πάρεις μόνο ό,τι σου είναι απαραίτητο και να μην ξοδέψεις χρήματα άσκοπα!


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις ξεκάθαρες πληροφορίες που βρήκαμε, θα ήθελα να μου δώσετε πληροφορίες για το πως σταθεροποιήτε ο πολυμερικός πηλός, χρειάζεται ψήσιμο ή το αφήνεις κάποιες ώρες και στεγνώνει μονος του.
    Ευχαριστώ Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;