Polymer clay failures and a tip for liquid clay

Αφού σας έδειξα αυτά που ετοίμασα για το Halloween ήρθε νομίζω η ώρα να σας δείξω και μερικά πράγματα που ετοίμαζα μεν απέτυχαν δε!


Liquid Polymer clay tip for fimo deco gel

Από κάθε αποτυχία μαθαίνουμε (στο crafting σίγουρα, στη ζωή δεν είμαι τόσο βέβαιη ότι ισχύει)
και αν με ρωτήσεις τι έμαθα εγώ από αυτή την αποτυχία θα σου πω το εξής:


Κλικ εδώ για το πρόγραμμα σεμιναρίων πολυμερικού πηλού και εδώ για συμβουλές αγοράς για τον πολυμερικό πηλό: από πού θα αγοράσεις κάθε μάρκα (fimo, cernit, kato, sculpey)

Όταν δουλεύουμε με υγρό πολυμερικό πηλό όπως το fimo liquid deco gel πρέπει να προσέχουμε στο ψήσιμο γιατί ο συγκεκριμένος υγρός πηλός είναι αρκετά αραιός και με τη θερμότητα "τρέχει" και καταστρέφεται πριν σταθεροποιηθεί. Τι κάνουμε λοιπόν;


Ψήνουμε κάθε δημιουργία με υγρό πολυμερικό πηλό που κινδυνεύει να τρέξει/στάξει σταδιακά ξεκινώντας από πολύ πιο χαμηλή από την αναγραφόμενη θερμοκρασία.
  •  Η θερμοκρασία ψησίματος του συγκεκριμένου υγρού πηλού είναι στους 110 βαθμούς Κελσίου. Εμείς θα ξεκινήσουμε το ψήσιμο κάτω από τους 50 βαθμούς.
  •  Θα ψήσουμε τουλάχιστον δέκα λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία και στη συνέχεια θα ανεβάσουμε τη θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 50 βαθμούς.
  •  Θα ψήσουμε άλλα δέκα λεπτά και θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τη θερμοκρασία ανά δεκάλεπτο ώσπου να φτάσουμε τους 110 βαθμούς.
  • Τότε θα αφήσουμε τη δημιουργία μας να ψηθεί άλλα 20 λεπτά τουλάχιστον για να είμαστε σίγουροι ότι έχει πολυμεριστεί (ψηθεί και σκληρύνει) σωστά.

Με αυτό τον τρόπο θερμαίνεται σταδιακά ο υγρός πηλός, αρχίζει να πολυμερίζεται ήδη από τους 50 βαθμούς και σκληραίνει σταδιακά χωρίς να προλάβει να τρέξει ή να "χυθεί" .



Polymer clay failures and a tip for liquid clay

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τι γίνεται όταν ψήνουμε τον υγρό πηλό απευθείας στους 110 βαθμούς: ο πηλός στάζει και τρέχει, θα εκπλαγείτε ίσως αν σας πω ότι στη συγκεκριμένη μινιατούρα υπήρχαν και σχέδια πάνω στην τούρτα με καφέ χρώμα το οποίο έχει χαθεί εντελώς και δε φαίνεται καθόλου!

Για να δεις αναλυτικά ποια εργαλεία και υλικά για τον πολυμερικό πηλό χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να δουλεύεις με τον πολυμερικό πηλό ρίξε μια ματιά εδώ.


Σου έχει τύχει κάτι τέτοιο όταν χρησιμοποιείς υγρό πολυμερικό πηλό;
Σου φάνηκε χρήσιμο το tip μου;




Οι υπόλοιπες μινιατούρες μπήκαν στις αποτυχίες γιατί δε μου άρεσε το χρώμα τους. Το πορτοκαλί στα ντόνατς μου βγήκε πολύ πιο αχνό απ'όσο ήθελα, τα μπισκοτάκια φαντασματάκια δε μου άρεσε το σχήμα (δες αυτά που όντως μου άρεσαν στην ανάρτηση με τα κεράσματα για Halloween από πολυμερικό πηλό), ενώ οι κολοκυθόπιτες μινιατούρες θεωρώ ότι δε μου πέτυχαν καθόλου.



Εσύ τι λες; Μπήκαν δίκαια στις αποτυχίες ή παραείμαι αυστηρή;


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμο το tip σου. (fotini)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραείσαι αυστηρή Δεσποινάκι αλλά τό να είναι κανείς αυστηρός με τον εαυτό του είναι το κλειδί κάθε επιτυχίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ υγρό πηλό! Το θεωρώ αρκετά δύσκολο! Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές! Τώρα ίσως το προσπαθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;