100 bloggers κι εγώ - Blogging challenge Οργάνωσε το blog σου σε 5 μέρες - behind the scenes

Σήμερα θα σου μιλήσω για το Blogging challenge : Οργάνωσε το blog σου σε 5 μέρες από τη δική μου σκοπιά ως δημιουργός του. Συνέχισε να διαβάζεις είτε παρακολούθησες το challenge είτε όχι γιατί έχω πολλά και ενδιαφέροντα να σου πω.Αν έχασες το blogging challenge παρακάτω θα βρεις πληροφορίες για το πώς θα ενημερωθείς μόλις ξεκινήσει ξανά.

 Blogging challenge: Οργάνωσε το blog σου σε 5 μέρες





Πώς μου ήρθε η ιδέα για να οργανωθούμε όλοι οι bloggers μαζί




Λόγω των υποχρεώσεών μου ως αρχισυντάκτρια του edityourlifemag αλλά και λόγω φόρτου εργασίας (αν δεν το γνωρίζεις ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο επαγγελματικά με το digital marketing και το content creation για λογαριασμό εταιριών και επιχειρήσεων) είχα απομακρυνθεί από το blog μου. Τώρα λοιπόν που τελείωσε το καλοκαίρι ήθελα να μπω σε μια σειρά και να βρω ένα ρυθμό ώστε αυτά που κάνω για τους πελάτες μου (διαχείριση social media, δημιουργία περιεχομένου) να τα κάνω και για το προσωπικό μου ιστολόγιο. Έτσι μου ήρθε η ιδέα για το challenge γιατί σκέφτηκα ότι (εκτός από μένα) πολλοί bloggers παρατούν το blog τους το καλοκαίρι και θέλουν να οργανωθούν το Φθινόπωρο αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.

Η συμμετοχή - πόσοι ήθελαν να οργανώσουν το blog τους


Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Πάνω από 100 bloggers θέλησαν να οργανώσουν το blog τους για τη νέα σεζόν και αυτό με έκανε πολύ χαρούμενη αλλά μου δημιούργησε και λίγο άγχος για το αν θα ανταποκριθεί το challenge όχι μόνο στις προσδοκίες τους αλλά και τις ανάγκες τους.


Το challenge " Οργάνωσε το blog σου σε 5 μέρες "


Και ήρθε η πρώτη μέρα, τα πρώτα e-mail έφυγαν και ξεκίνησαν να έρχονται οι πρώτες απαντήσεις.
Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική πραγματικά. Κάθε μέρα είχα επικοινωνία με bloggers που είτε γνώριζα ήδη , είτε γνώρισα για πρώτη φορά μέσω του challenge. Τις 5 μέρες του challenge απάντησα σε πάνω από 500 e-mail.  Η αγωνία μου ήταν μήπως ξεχάσω να απαντήσω σε κάποιο μήνυμα γιατί ήμασταν εν μέσω μετακόμισης και είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο μόνο από το κινητό μου. Πιστεύω όμως ότι δεν άφησα καμία απορία χωρίς απάντηση.

Το blogging challenge διήρκεσε 5 μέρες, περιελάμβανε δηλαδή 5 βήματα, ένα για κάθε μέρα που έπρεπε να ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες σύμφωνα με τις οδηγίες.

πώς να οργανώσω το blog μου

Τα μαθήματα blogging εκτός από κείμενο με αναλυτικές οδηγίες περιελάμβαναν:


1η μέρα: βίντεο turorial
2η μέρα: 2 online resources για bloggers και image tutorials για το πώς χρησιμοποιούνται
3η μέρα: printable checklists για τα must have στοιχεία ενός ιστολογίου
4η μέρα: printable checklist για επανάληψη του blogging challenge ανά διαστήματα
5η μέρα: printable monthly plog planner για οργάνωση αναρτήσεων


Και τις 5 μέρες ξυπνούσα με ανυπομονησία και με πολλή χαρά απαντούσα στα μηνύματα και τις απορίες των blogger που συμμετείχαν. Είτε ολοκλήρωναν το βήμα της κάθε μέρας, είτε χρειαζόντουσαν βοήθεια για να το ολοκληρώσουν, είτε είχαν απορίες ήμουν εκεί την κάθε στιγμή ώστε να απαντάω όσο γινόταν πιο γρήγορα. Για 5 μέρες ασχολήθηκα αποκλειστικά με αυτό, δεν έκανα τίποτα άλλο.

Όταν την 5η μέρα οι bloggers που συμμετείχαν άρχισαν να μου στέλνουν φωτογραφίες από το δωρεάν εκτυπώσιμο που είχα ετοιμάσει και ζήτησα να τυπώσουν, ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση. Δεν πίστευα ότι τελικά θα τύπωναν  το blog planner τόσο πολλοί bloggers και θα στρωνόντουσαν στη δουλειά για να προγραμματίσουν τις επόμενες αναρτήσεις τους.

Monthly blog planner free printable



Ας αφήσω όμως και κάποιες από τις bloggers που συμμετείχαν να μιλήσουν για την εμπειρία τους.

Άλκηστη από http://littlehopeflags.com/

Καλημέρα Δέσποινα!
Καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες!
Βρήκα πολύ χρήσιμο το planner, και θέλω να αρχίσω να το χρησιμοποιώ. Γενικά τέτοιες φόρμες είναι σημαντικές για να μπαίνουν σε τάξη οι σκέψεις μας!
Σε επόμενο challenge θα μου άρεσαν tips για αύξηση επισκεψιμότητας και engagement (σχόλια δηλαδή) στη σελίδα μου, καθώς εκεί δυσκολεύομαι...
Ευχαριστώ πολύ!
Άλκηστη

Μαρία από https://www.syllegw-stigmes.gr/


Δέσποινα, κάθε μέρα άνοιγα το e-mail για να δω το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω.
(...)
Αυτά τα blog μαθήματα που μας πρόσφερες απλόχερα ήταν πραγματικά βοηθητικά, κατατοπιστικά,χρήσιμα και μας ξύπνησε λιγάκι για να βάλουμε μια σειρά και ένα πρόγραμμα. Εγώ προσωπικά σ' ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο.
Με εκτίμηση
ΜΑΡΙΑ

Κατερίνα από  Κυριακή στο σπίτι 

 Καλησπέρα Δέσποινα,Φυσικά ήσουν πολύ καλή δασκάλα και το challenge ήταν χρήσιμο.
(...)
Το καλύτερο από όλα είναι ότι μου επιβεβαίωσες ότι η λογική μου είναι up-to-date και ειδικότερα στο πονεμένο θέμα της συχνότητας των αναρτήσεων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μοίρασες τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου.
Keep up the good work!

Χρυσή από https://blisseekingmom.blogspot.com/



Καλημέρα Δέσποινα!
Φυσικά και ήσουν υπέροχη δασκάλα!
Έμαθα ένα σωρό πράγματα που μόνη μου δεν υπήρχε περίπτωση να βρω.
Θα ήθελα κι άλλα πολλά να μου πεις, αλλά φυσικά δεν γινόταν σε ένα 5 days challenge.
(...)
Σ'ευχαριστώ πολύ!!

Χρυσή

Μαρία από https://www.mariaslittlemen.gr/

Δεσποινάκι μου, 
Γεια σου και πάλι!
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου πρόσφερες να παρακολουθήσω το challenge, μέσα από το οποίο έμαθα πολλά χρήσιμα tips, τα οποία και σκοπεύω να εφαρμόσω! Ήσουν υπέροχη δασκάλα, με σαφείς οδηγίες και απόλυτα κατανοητές!
(...)
Καλή συνέχεια
Φιλιά

Καλησπέρα και πάλι, Δέσποινά μου!
Τώρα που ολοκληρώθηκε το challenge, μπορώ να πω ότι ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις προσδοκίες μου και με έβαλε να ασχοληθώ με βασικά θέματα του blogging που όλο ανέβαλα λόγω έλλειψης χρόνου ή διάθεσης (...) Βεβαίως και το blog organizer που μας ετοίμασες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ! Μόλις το τυπώσω και ανεβάσω φωτογραφία του, θα σε κάνω tag!
Ευχαριστώ πολύ για την πρωτοβουλία για αυτό το challenge και τη βοήθεια! Το εκτιμώ αφάνταστα ότι διέθεσες από τον προσωπικό σου χρόνο, για να μοιραστείς μαζί μας τις γνώσεις σου για το blogging!
Φιλιά,
Μαρία



Τίποτα στη ζωή δεν (θα έπρεπε να) είναι δεδομένο. Ακόμη και το blogging θέλει πρόγραμμα και σωστή οργάνωση, για να πετύχει! . . Ευτυχώς όμως η φίλη Δέσποινα από το @edityourlifemag ετοίμασε ένα 5-days-challenge στο τέλος του οποίου υπήρχε ένα μηνιαίο blog planner που θα βάλει σε τάξη τις σκόρπιες σκέψεις και σημειώσεις μου για το blogging! Ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξη, Δεσποινάκι! Είσαι απίστευτη!! ♥ . . #blogging #blogger #blogplanner #planner #edityourlifemag #edityourlife #greekbloggerscommunity #greekblogger #beautyblogger #greekbeautyblogger #omorfhmesaexw
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Όμορφη μέσα έξω (@maria.ifadopoulou) στις


Ρούλα από http://clubformums.com/

 Καλημέρα Δέσποινα μου,
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσες να
συμμετέχω στο challenge.
Για μένα ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε κάτι τέτοιο.
Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία, γνωρίζοντας ότι ταυτόχρονα με μένα προσπαθούν κι
άλλες.
Από το challenge έμαθα αρκετά πράγματα.
(...)
Σε ευχαριστώ και πάλι και αναμένω μελλοντικά κι αλλά challenges!
Με εκτίμηση
Ρουλα   

Κάλλη από Kalli's Blog


 Αγαπημένη Δέσποινα! 
Το πενθήμερο challenge που οργάνωσες, μας οργάνωσε κι εμάς!
Μου έδωσες μία πιο πρακτική προσέγγιση στο πως να οργανώσω το θέμα του blogging,
κάτι που με βοήθησε αρκετά! Συνεχώς ανακαλύπτω πράγματα λειτουργικά,
όπως το seo, που δεν γνωρίζω, αλλά όπως μας λες βοηθούν στην προβολή
του blog.
(...)

Κάλλη Κ.



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kalli Kent (@kallis_blog) στις



Χρυσάνθη από http://so-woman.blogspot.com/

Καλησπέρα δασκάλα Δέσποινα!
Όταν "άκουσα" για το challenge, πίστευα πως θα μας δίδασκες μόνο πως να γράψουμε μια ανάρτηση. Αλλά τελικά μου πρόσφερες πολλά παραπάνω, μου έμαθες πράγματα, που ειλικρινά δεν είχα ξανακούσει. Δεν βρήκα τίποτε αρνητικό ούτε νομίζω ότι το challenge χρειαζόταν βελτίωση. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να το επαναλάβεις, ώστε να μάθουμε ακόμα περισσότερα! Δώσε μας τα "φώτα" σου!!!!!
(...)
Σε ευχαριστώ και πάλι! 😊
Φιλικά,
Χρυσάνθη!!!

Ευτέρπη από https://koritsimalama.blogspot.com/

 Δέσποινα μου, δεν περίμενα ότι μέσα σε 5 μέρες θα μάθαινα τόσα πολλά και θα έφτιαχνα το blog μου όπως ονειρευόμουν τόσον καιρό, αλλά ποτέ δεν έβαζα προτεραιότητα να το κάνω!! Ήσουν πολύ βοηθητική, χωρίς φλυαρίες αλλά με στοχευμένες πληροφορίες. Βέβαια, το ένα έφερε το άλλο και σε 5 μέρες τελικά αφιέρωσα πολύ περισσότερο χρόνο από 10' την ημέρα! Θα ήθελα να κάνεις και άλλα challenges (αν μας αντέχεις) σχετικά με τα social media, τα newsletter, το SEO, τη βελτιστοποίηση εικόνων, τη σωστή κατανόηση, διαχείριση και βελτίωση των στατιστικών! Αυτά μου έρχονται τώρα στο νου!


Σε ευχαριστώ για όλα!!!
Ειλικρινά, τις επόμενες μέρες μου έλειψε πολύ η επικοινωνία που είχα μαζί τους, μαζί σας.
Ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη ότι ακόμη και αρκετές μέρες μετά το challenge λάμβανα φωτογραφίες με τα εκτυπώσιμα που...εκτυπώσατε!





Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Twinsmomgr (@twinsmomgr) στις

Επόμενα βήματα:


Ήδη σχεδιάζω το επόμενο challenge, αλλά έχω προβληματιστεί πολύ ως προς το θέμα. Αν θέλεις να με βοηθήσεις άφησέ μου σχόλιο με τις προτάσεις σου.

Αν έχασες το challenge " Οργάνωσε το blog σου σε 5 μέρες " αλλά θέλεις να ενημερωθείς όταν επαναληφθεί κάνε την εγγραφή σου εδώ , είναι δωρεάν. 

Πώς να οργανώσω το blog μου

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Μαρία, εγώ σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τη θετική ενέργεια!

      Διαγραφή
  2. Κρίμα που δεν πήρα είδηση πιο νωρίς. Χρειάζομαι κι εγώ βοήθεια γιατί δεν ξέρω πολλά πράγματα .
    μ
    Μπράβο Δέσποινα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα, Ρένα μου, έχε το νου σου στην ομάδα στο facabook για να τα μαθαίνεις όλα!

      Διαγραφή
  3. Δεσποινα σε ευχαριστουμε για ολα!! Εισαι αστερι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ για όλη τη θετική ενέργεια και την ανταπόκριση!

      Διαγραφή
  4. ποσο...μα ποσο... χρησιμο.....μπραβο γλυκια μου..καλη συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους βρήκα το χρόνο και καταφέρνω να έρθω να σε ευχαριστήσω και από εδώ! Και σε πολλά ακόμα εύχομαι Δέσποινα, να μας συμμαζεύεις και να μας οργανώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι θα ήθελες να με ρωτήσεις;