Polymer clay tutorial Lady Bug cane - Πώς να φτιάξεις cane πασχαλίτσα από πολυμερικό πηλό

 Cane πασχαλίτσα από πολυμερικό πηλό φτιάχνουμε σήμερα και πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε γι'αυτήν την ανοιξιάτικη κατασκευή.


Υλικά και εργαλεία για το cane πασχαλίτσα από πολυμερικό πηλό


Για να φτιάξουμε το cane πασχαλίτσα, θα χρειαστούμε μόνο δύο χρώματα πολυμερικού πηλού, μαύρο και κόκκινο.Μπορείτε να επιλέξετε όποια μάρκα σας εξυπηρετεί, fimo, cernit, kato polyclay κλπ.

Το μόνο εργαλείο που θα χρειαστούμε είναι λεπίδα κατάλληλη για πολυμερικό πηλό.

Το cane πασχαλίτσα είναι ένα σχετικά εύκολο project, κατάλληλο για αρχάριους κατά τη γνώμη μου, το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό χωρίς να απαιτεί πολλά υλικά και εργαλεία.


Κλικ εδώ για το πρόγραμμα σεμιναρίων πολυμερικού πηλού και εδώ για συμβουλές αγοράς για τον πολυμερικό πηλό: από πού θα αγοράσεις κάθε μάρκα (fimo, cernit, kato, sculpey)

 Ας περάσουμε στις οδηγίες για να δούμε πώς γίνεται η πασχαλίτσα βήμα βήμα.



Αρχικά ζεσταίνουμε τον πολυμερικό πηλό με τα χέρια μας και έπειτα δημιουργούμε ένα κύλινδρο με τον κόκκινο πηλό.
Κόβουμε με τη λεπίδα μας τον κύλινδρο όπως στην εικόνα και έπειτα δημιουργούμε με το μαύρο πηλό ένα ημικύκλιο που να ταιριάζει με το κόκκινο ημικύκλιο που κόψαμε πριν από τον κύλινδρο ώστε να ενώσουμε το μαύρο ημικύκλιο με το μεγάλο κομμάτι του κόκκινου πηλού.


Τώρα κόβουμε στη μέση τον κόκκινο πηλό





Φτιάχνουμε ένα παραλληλόγραμμο με μαύρο πηλό και το βάζουμε ανάμεσα στα δύο κομμάτια κόκκινου πηλού που έχουμε μπροστά μας ώστε να τα ενώσουμε



Με τη λεπίδα κάνουμε 3 χωρίσματα στον κόκκινο πηλό από κάθε πλευρά


Φτιάχνουμε ένα λεπτό μακαρόνι από μαύρο πολυμερικό πηλό και κόβοντας κομμάτια ίσα σε ύψος με τον κύλινδρο τα τοποθετούμε μέσα στα χωρίσματα που φτιάξαμε πριν



Ανοίγουμε το χώρισμα που έχουμε δημιουργήσει, βάζουμε μέσα το λεπτό μακαρόνι μαύρου πηλού, κλείνουμε το χώρισμα και βάζουμε μακαρόνι στο επόμενο.



Κάνουμε το ίδιο και στις δυο πλευρές του σώματος της πασχαλίτσας και μετά μειώνουμε το μέγεθος του cane προσέχοντας να μη στραβώσει η μαύρη γραμμή που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο.




Σε όποιο σημείο και αν κόψουμε κάθετα τo cane  θα εμφανιστεί το ίδιο μοτίβο. Έτσι θα έχουμε πάρα πολλές πασχαλίτσες για να χρησιμοποιήσουμε στις δημιουργίες μας.


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το cane πασχαλίτσα για ανοιξιάτικες και πασχαλινές κατασκευές ή για να διακοσμήσουμε πασχαλινές λαμπάδες.


Καρφίτσωσέ το στο Pinterest για να μην το χάσεις και καλές δημιουργίες!





Εσύ ξεκίνησες τις ανοιξιάτικες / πασχαλινές κατασκευές;
Γράψε μου στα σχόλια τι έχεις φτιάξει!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια