Tutorial Εύκολο cane καρπούζι από πολυμερικό πηλό - polymer clay watermelon cane tutorial for beginners


Σήμερα θα δούμε πώς φτιάχνουμε cane καρπούζι από πολυμερικό πηλό . Είναι ένα εύκολο cane , ιδανικό για αρχάριους.

Σε περιμένω στα σεμινάρια που διοργανώνει το ftiaxto.gr στο ftiaxtoroom στο Μαρούσι για να ξεκινήσουμε μαζί να δημιουργούμε κοσμήματα με πολυμερικό πηλό.

Υπάρχει και δυνατότητα να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια και online.Δες το πρόγραμμα του 2022 για τα σεμινάρια πολυμερικού πηλού εδώ.

Πάμε στο σημερινό tutorial όμως, για να φτιάξουμε τα καρπουζάκια μας!

Στη συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποίησα fimo soft.




Ξεκινάμε με ένα κομμάτι ροζ πολυμερικό πηλό fimo


Και χρησιμοποιούμε τον πλάστη για να τον ανοίξουμε σε φύλλο όπως θα ανοίγαμε ζύμη



Μετά με το χέρι λεπταίνουμε κι άλλο το φύλλο πολυμερικού πηλού που ανοίξαμε
(αν έχουμε μακαρονομηχανή κάνουμε τη διαδικασία με τη μακαρονομηχανή)

\

Κόβουμε το φύλλο σε 3 περίπου ίσες λωρίδες όπως στην εικόνα



Έχουμε ετοιμάσει με μαύρο πηλό ένα μεγάλο "φίδι"




Τοποθετούμε γραμμές μαύρου πηλού πάνω στο ροζ σε ίσες περίπου αποστάσεις



Βάζουμε τη μία λωρίδα ροζ πηλό πάνω από την άλλη


Στα κενά βάζουμε ξανά μαύρες γραμμές








Επαναλαμβάωουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες ώσπου να καταλήξουμε με κάτι σαν αυτό που φαίνεται στην εικόνα και στη συνέχεια αρχίζουμε να τυλίγουμε


Φτιάχνουμε έναν κύλινδρο



Ντύνουμε τον κύλινδρο με μία λωρίδα άσπρο πηλό



Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία λωρίδα πράσινο πηλό και ένα φίδι από πιο σκούρο πράσινο πηλό και τα ενώνουμε


Με τον πλάστη ενσωματώνουμε τα δύο πράσινα και τυλίγουμε με την πράσινη λωρίδα , αν υπάρχει κενό ή μας κοπεί το πράσινο φύλλο κάνουμε ό,τι και στην εικόνα, προσθέτουμε λίγο πράσινο ακόμα στο κενό



Μετά πλάθουμε το cane


Και οι φέτες καρπουζιού είναι έτοιμες, αν κόψουμε το cane βλέπουμε κάτι σαν αυτό



Κλικ εδώ για το πρόγραμμα σεμιναρίων πολυμερικού πηλού και εδώ για συμβουλές αγοράς για τον πολυμερικό πηλό: από πού θα αγοράσεις κάθε μάρκα (fimo, cernit, kato, sculpey)


Πώς σου φαίνεται; Εύκολο δεν ήταν;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια