Πώς να φτιάξεις cane δώρο από πολυμερικό πηλό - Polymer clay tutorial Christmas gift cane (pics + vid)

Σήμερα φτιάχνουμε ένα ακόμα γιορτινό cane από πολυμερικό πηλό , είναι ένα cane Χριστουγεννιάτικο δώρο και παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες βήμα-βήμα αλλά και επεξηγηματικές εικόνες. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει και αναλυτικό βίντεο με το tutorial . Όπως βλέπεις ήθελα να σιγουρευτώ ότι θα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να το φτιάξεις και καμία δικαιολογία για να το αφήσεις για αργότερα!

Τι λες ξεκινάμε;

Polymer clay tutorial Christmas gift cane

Θα χρειαστείς για τη δημιουργία του cane:

Πολυμερικό πηλό σε κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα. Μάθε πού θα αγοράσεις τη μάρκα πηλού που θέλεις εδώ (είναι οδηγός αγοράς, όχι affiliate links και δεν έχω κανένα συμφέρον είτε αγοράσεις είτε όχι από τα καταστήματα που προτείνω)

λεπίδες για πολυμερικό πηλό

ακρυλικό πλάστη

μακαρονομηχανή

χάρακα

επιφάνεια εργασίας (μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλακάκι, πλαστικό σουπλά, γυάλινη επιφάνεια κοπής ή πλαστικοποιημένο Α4)


Πριν πάμε στις οδηγίες βήμα βήμα να σου θυμίσω ότι συνεχίζονται τα σεμινάριά μας στο Ftiaxto.gr στο Μαρούσι. Μπορείς να παρακολουθείς και διαδικτυακά, μάθε περισσότερα για τα σεμινάρια πολυμερικού πηλού εδώ .

Αν θέλεις κάτι πιο γιορτινό έλα στο ταχύρρυθμο Χριστουγεννιάτικο σεμινάριο την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 12 το μεσημέρι για ένα δημιουργικό δίωρο όπου θα δημιουργήσουμε παρέα γιορτινά σκουλαρίκια από πολυμερικό πηλό

 Βήματα για το cane δώρο από πολυμερικό πηλό:

Ξεκίνα ζεσταίνοντας τον πηλό σου και στη συνέχεια φτιάξε μία μπάλα.

Με τα δάχτυλά σου κάνε τη μπάλα κύβο, είναι σα να τετραγωνίζεις τον κύκλο αλλά πιο εύκολο.

Polymer clay tutorial Christmas gift cane
Τρίμαρε με τη λεπίδα τις άκρες για να δημιουργηθούν καθαρές, αιχμηρές γωνίες και οι πλευρές του κύβου να είναι επίπεδες χωρίς καμπύλες.

Με διαφορετικό χρώμα πηλό κόψε δύο τετράγωνα και ντύσε δύο διπλανές πλευρές του κύβου.

Polymer clay tutorial Christmas gift cane
Με τα χέρια σου και χρησιμοποιώντας την επιφάνεια εργασίας άρχισε να μειώνεις αυτό το αρχικό cane μέχρι να μπορείς να κόψεις 4 ίσα κομμάτια από αυτό

Polymer clay tutorial Christmas gift cane
Ένωσε τα κομμάτια όπως στην εικόνα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μακαρόνι από το ίδιο χρώμα πηλού για να γεμίσεις το κενό που δημιουργείται στο κέντρο του cane

Στη συνέχεια διάλεξε το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις και για το φόντο του δώρου. Εγώ εβαλα μαύρο γιατί αρχικά νόμιζα ότι θα κάνω μαύρο το γύρω γύρω, αλλά τελικά το έκανα μπλε. Εσύ διάλεξε το σωστό χρώμα.

Φτιάξε ένα μικρό κύλινδρο και ντύσε τον με το χρώμα που επέλεξες για τις κορδέλες, είναι το δεύτερο χρώμα που χρησιμοποιήσαμε.

Polymer clay tutorial Christmas gift cane

Ρόλαρε τον κύλινδρο στην επιφάνεια εργασίας για να επιμηκυνθεί και αφού τριμάρεις τις άκρες δες αν δε φτάνει να κόψεις δύο ίσα κομμάτια που να έχουν το πάχος του cane.

Αν δε φτάνει, ρόλαρε λίγο ακόμα. Όταν έχεις το σωστό μήκος κόψε τον κύλινδρο στη μέση.

Τώρα δώσε στον κύλινδρο σχήμα σταγόνας τσιμπώντας με τα δάχτυλά σου τη μία μεριά και αφήνοντας την άλλη μεριά καμπύλη,όπως είναι ήδη δηλαδή.

Τοποθέτησε τις σταγόνες στην πάνω μεριά του cane όπως στην εικόνα.

Άνοιξε με τη μακαρονομηχανή ένα φύλλο πηλού, θα χρειαστείς αρκετό πηλό γι'αυτό το βήμα, και κόψε σε λωρίδες χρησιμοποιώντας το cane ως οδηγό για το πάχος της λωρίδας.

Ξεκίνα να ντύνεις το cane. Στα σημεία που υπάρχουν εσοχές χρησιμοποίησε ένα εργαλείο όπως ένα σουβλί για να πιέσεις τον πηλό να χωθεί καλά μέσα στην εσοχή.

Polymer clay tutorial Christmas gift cane

Συνέχισε να ντύνεις το cane με λωρίδες πηλού προσπαθώντας να δημιουργήσεις ένα τετράγωνο σχήμα ή έστω παραλληλόγραμμο στην πλευρά που φαίνεται το σχέδιο.

Ξεκίνα να μειώνεις (reduce) το cane με την τεχνική που κάνουμε reducing σε όλα τα τετράγωνα/ παραλληλόγραμμα cane. 

Αν διαβάζεις μέχρι εδώ άφησέ μου σχόλιο με τη λέξη τετράγωνο

Polymer clay tutorial Christmas gift cane
Κόψε το cane σου στη μέση για να αποκαλυφθεί το μοτίβο.

Μπορείς αν θέλεις να μειώσεις το cane ακόμα περισσότερο για να έχεις ποικιλία στα μεγέθη.

Το cane Χριστουγεννιάτικο δώρο είναι έτοιμο!

Polymer clay tutorial Christmas gift cane


Pin this!
Polymer clay tutorial Christmas gift cane

Αν δε σε κάλυψαν οι εικόνες, μην ανησυχέις, για σένα δουλεύω! Έχω φτιάξει και αναλυτικό βίντεο με extra tips and tricks για να φτιάξεις κι εσύ το cane δώρο από πολυμερικό πηλό.


Μιας και έφτασες μέχρι εδώ θέλω να σου ζητήσω μια μεγάλη χάρη! 

 Κάνε μου ένα δώρο και μοιράσου το cane δώρο στα κοινωνικά δίκτυα πατώντας ένα από τα κουμπιά που βρίσκονται ακριβώς από κάτω,

 Αν θεωρείς ότι είναι άσχετο με τους φίλους σου στο facebook, μπορείς να το κάνεις Pin στο Pinterest όπου σίγουρα υπάρχει κόσμος που ψάχνει για πολυμερικό πηλό! Σε ευχαριστώ που διαβάζεις μέχρι εδώ! Μέχρι το επόμενο άρθρο να θυμάσαι  : 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια